Vijesti
30. 9. 2023.

Pad inflacije - najniža stopa još od lanjske veljače! Ekonomski pokazatelji svjedoče da je naš smjer – ispravan!

PVRH Andrej Plenković: „Ova vrlo dobra vijest ujedno je potvrda da su mjere za zaštitu standarda i odluka o sniženju/limitiranju cijena 30 ključnih prehrambenih i higijenskih proizvoda urodile plodom. Vjerujem da će se inflacija nastaviti smanjivati ovim tempom“. PPVRH Oleg Butković: „Imamo najmanju inflaciju još od početka ruske agresije na Ukrajinu. Dobro smo reagirali, inflacija će i dalje padati“. Uistinu dobra vijest za Hrvatsku, ali loša za MOST-ove provokatore! Troskot je tvrdio da Vladine mjere „neće dovesti do rezultata“, kao što je i strašio narod „potpunim nestašicama“ zbog lanjskog zamrzavanja cijena namirnica.

„To je vrlo dobra, pozitivna vijest. Koju smo i najavljivali. Pad inflacije bio je i očekivan, moram priznati, s obzirom na sve što je naša Vlada poduzela“ - komentirao je premijer Andrej Plenković objavu Državnog zavoda za statistiku da se inflacija s kolovoških 7.8% smanjila u rujnu na 6.6%.

Hrvatska ima nove zaštitne mjere! Smanjene su i zamrznute cijene za 30 prehrambenih i higijenskih proizvoda!

To je najniža stopa inflacije od lanjske veljače - kada je na godišnjoj razini iznosila 6.3%.

Nakon prvog cjenovnog „udara“ na početku ruske agresije na Ukrajinu, inflacija je u Hrvatskoj usporavala 8 mjeseci zaredom, da bi u kolovozu, uslijed poskupljenja u turističkoj sezoni, porasla na 7.8% (sa srpanjskih 7.3%). U studenom prošle godine, podsjetimo, iznosila je 13.5%.

Daljnje subvencioniranje struje i plina

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a naglasio je i da je ovakvo usporavanje inflacije potvrda Vladinih mjera za zaštitu standarda, od nastavka subvencioniranja struje i plina za kućanstva do odluke o sniženju/limitiranju cijena 30 ključnih prehrambenih i higijenskih proizvoda:

- Mjere su očito urodile plodom. Usporavanju inflacije pridonio je i naš dogovor o pojeftinjenjima s trgovačkim lancima. Vjerujem da će se inflacija nastaviti smanjivati ovim tempom.

Novi paket mjera, jeftinija potrošačka košarica & poboljšani izgledi investicijskog kreditnog rejtinga - potvrda dobrog rada!

Poruka jadnoj & jalnoj oporbi

S druge strane - također je rekao - hrvatsko gospodarstvo kontinuirano raste, podižu se i plaće i zaposlenost, poboljšani su izgledi kreditnog rejtinga. Ekonomski pokazatelji svjedoče da je naš smjer ispravan.

I na kraju napomena za oporbu: zemlje srednje i istočne Europe koje su članice EU-a, ali ne i eurozone, imaju puno veću inflaciju nego Hrvatska - zaključio je Plenković.

Kada već nije u stanju čestitati, oporba „mudro“ šuti o našim postignućima ili ih pokušava relativizirati!

BUTKOVIĆ: Među 3 članice eurozone s najjačim padom inflacije!

Potpredsjednik Vlade RH i HDZ-a Oleg Butković u Dnevniku HTV-a istaknuo je da Hrvatska ima najnižu stopu inflacije još od početka ruske agresije na Ukrajinu.

- Među tri smo zemlje s najjačim padom inflacije u europodručju! Dobro smo reagirali, povukli dobre poteze. Inflacija će nastaviti padati.

FILIPOVIĆ: Štitimo standard i kupovnu moć naših građana

Ovakav pad inflacije nije slučajnost, nego rezultat mjera kojima Vlada RH suzbija inflatorne pritiske te štiti standard i kupovnu moć naših građana - istaknuo je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.

DOBRA VIJEST ZA HRVATSKU, LOŠA ZA MOST-ove PROVOKATORE

„Snižavanje cijena u trgovinama neće dovesti do rezultata, ove Vladine mjere neće dovesti do usporavanja inflacije“ - izjavio je 21. rujna Zvonimir Troskot.

Da, dobro se sjećate, to je onaj agent provokator krupnog kapitala i interesnih lobija koji je strašio narod „potpunim nestašicama“ zbog limitiranja cijena ključnih prehrambenih proizvoda, najavljivao „propast“ narodnih obveznica i tvrdio da se porezom na ekstraprofit, kojim su osigurana sredstva za novčane pomoći ugroženim građanima, „kažnjavaju uspješni“.

Pokušao je zaštititi pohlepnike koji su profitirali u krizi, a spriječiti da Hrvati kupuju jeftinije namirnice i oplemenjuju svoju štednju s daleko većom kamatom nego u bankama.

MOST želi zaustaviti smanjenje cijena hrane u trgovinama, nove zaštitne mjere, naknade za ugrožene sugrađane & porast neto plaća

Najavljeno - ispunjeno!

Predstavljajući nedavno 5. paket mjera za zaštitu standarda, premijer Andrej Plenković i ministar gospodarstva Davor Filipović najavili su kako bi zbog jeftinije potrošačke košarice, ali i daljnjeg državnog subvencioniranja struje i plina za kućanstva, inflacija trebala početi - padati.

Tako se i dogodilo. Vladine mjere očito daju rezultate. U korist hrvatskih građana, a na žaljenje MOST-ovih provokatora.

A A A