Vijesti
3. 10. 2023.

Golema ulaganja u promet u ovom i idućem mandatu, pad inflacije, nikad snažnija međunarodna pozicija Hrvatske & primopredaja Rafalea!

Šire predsjedništvo HDZ-a. Andrej Plenković: Autocesta od Ploča i Metkovića do Dubrovnika, od Zagreba do Siska te od Križišća do Žute Lokve; Istarski ipsilon i VC koridor do mađarske granice; brze ceste od Križevaca prema Koprivnici te od Farkaševca do Virovitice... sve su to kapitalni cestovni projekti koji se već realiziraju ili ćemo ih realizirati u novom mandatu u Banskim dvorima. Zadovoljni smo i padom inflacije, čemu su itekako pridonijele Vladine zaštitne mjere te sniženje cijena namirnica i ključnih higijenskih proizvoda. A Rafalei? Nabava najmodernijih borbenih aviona najvažnija je odluka o jačanju sposobnosti pobjedničke Hrvatske vojske od Domovinskog rata naovamo!

Ne brinite, bez i najmanje zadrške isticat ćemo vlastita postignuća! - sukus je to obraćanja predsjednika HDZ-a i Vlade RH Andreja Plenkovića na redovitom sastanku nacionalnog vodstva naše stranke te njegove izjave za medije i odgovora na novinarska pitanja.

Donosimo, objedinjeno, ključne naglaske:

Potvrda snažne pozicije Hrvatske i HDZ-a u EU-u 

Šire predsjedništvo HDZ-a izrazilo je zadovoljstvo Studijskim danima Europske pučke stranke (EPP) u Splitu. 

Veliki skup na kojem je sudjelovalo cijelo vodstvo pučana, najveće političke obitelji u Europi, i to zajedno s predsjednicama Europske komisije Ursulom von der Leyen i Europskog parlamenta Robertom Metsolom, potvrdio je snažnu poziciju Hrvatske i HDZ-a u EU-u! 

Europski lideri iz Splita: Hrvatska je zemlja pobjednica, uzor drugima!

Potvrda ispravnosti zaštitnih mjera

Zadovoljni smo, također, izvješćem Državnog zavoda za statistiku o usporavanju inflacije, čemu su itekako pridonijele mjere Vlade RH za zaštitu standarda građana i odluka o sniženju/zamrzavanju cijena namirnica i ključnih higijenskih proizvoda. 

Pad inflacije - najniža stopa još od lanjske veljače! Ekonomski pokazatelji svjedoče da je naš smjer – ispravan!

Strateški iskorak za pobjednički HV

Naravno, nismo mogli ne komentirati ni današnju primopredaju prvog Rafalea Hrvatskoj.

VELIKI DAN! Prvi Rafale u rukama hrvatskih pilota!

Nabava tih najmodernijih višenamjenskih borbenih aviona najvažnija je politička odluka o jačanju sposobnosti pobjedničke Hrvatske vojske od Domovinskog rata naovamo! 

Što smo ćemo još izgraditi

Razgovarali smo i o kapitalnim cestovnim projektima koji se već realiziraju ili ćemo ih realizirati u 3. uzastopnom mandatu u Banskim dvorima: autocesta od Ploča i Metkovića do Dubrovnika, kao i od Križišća do Žute Lokve; brze ceste od Križevaca prema Koprivnici i od Farkaševca do Virovitice; dovršetak punog profila Istarskog ipsilona i autoceste Zagreb-Sisak... 

Sve ćemo županije integrirati u mrežu hrvatskih autocesta i brzih cesta!

U idućem mandatu novi građevinski pothvati - autocesta Metković-Dubrovnik & dionica Križišće-Žuta Lokva na spoju Rijeka-Bosiljevo-Split!

O dvije Hrvatske u političkom smislu

Oporba ne nudi rješenje ni za jedno pitanje. Ponovit ću konstataciju o postojanju dvije Hrvatske. S jedne je strane jalova oporba, koja nije dala nikakav doprinos ni u pandemiji ni u globalnoj energetskoj krizi. 

O dvije Hrvatske u političkom smislu. O postignućima naše Vlade i, s druge strane, o jalovoj, a malicioznoj oporbi

S druge smo mi, koji smo donijeli 7.2 milijarde eura vrijedne pakete pomoći, snižavali i limitirali cijene namirnica, subvencionirali cijene struje i plina, očuvali socijalnu koheziju, gospodarski rast, radna mjesta, nastavljamo povećavati plaće… 

Tu su još Pelješki most, tunel Učka, koridor Vc, autocesta Zagreb-Sisak… ali i LNG terminal - za koji su SDP i MOST koordinirano tvrdili da je „štetan i neisplativ“. Tu je i porast plaća o kakvom je SDP mogao samo maštati!

3J oporba - jadna, jalna & jalova

U kampanji ćemo, ne brinite, bez i najmanje zadrške isticati vlastita postignuća. A neka oporba nastavi s očajničkim pokušajima relativizacije i rušenja, s uvredama i podmetanjima. I s naređivanjem hapšenja političkih konkurenata. Traže da DORH pobijedi na izborima umjesto njih. Za više od toga nisu sposobni, znaju da drukčije ne mogu - ništa.

A A A