Vijesti
10. 10. 2023.

CRO Demoskop: HDZ i dalje premoćno vodi. I to uz rast rejtinga. Točno smo 10 postotnih bodova ispred SDP-a

SIGURNO & STABILNO. Hrvatski građani prepoznaju zaštitne mjere i ekonomske rezultate Vlade RH, predvođene premijerom Andrejem Plenkovićem. Prema istraživanju RTL-a, među prvih 5 stranaka gubitnik mjeseca je - MOST. S padom popularnosti od 0.4% s rujna na listopad. I u tzv. Centru Ivice Puljka zvona zvone na uzbunu. U samo mjesec dana sunovratili su se s 2.3 na 1.7%. Sa 16.5%, neodlučni su birači druga politička snaga u zemlji. Jači su i od SDP-a i od možemosa, a da MOST ili DP i ne spominjemo.

„Na vrhu ljestvice nema promjena - HDZ i dalje uvjerljivo vodi. Prvi je izbor za više od četvrtine ispitanika“ - komentirali su emisiji RTL Danas predstavljajući rezultate CRO Demoskopa za listopad.

HDZ ima golemu prednost pred partijom posrnulog Peđe Grbina, i to - unatoč svim nasrtajima udružene oporbe - uz mjesečni rast popularnosti od 0.2%.

Kod Milanovića i njegovih mališana raste nervoza zbog snage HDZ-a. Rast će još više kako se budu približavali izbori!

Uzalud im agresija & cirkusiranje

Sa 16.5%, neodlučni su birači druga politička snaga u Hrvatskoj.

To dovoljno svjedoči koliko je oporba profitirala sa svojom vulgarnom agresivnošću i cirkusom u Hrvatskom saboru. Nimalo.

Mališani potonuli …

Dežurni agresivac Nikola Grmoja i agent provokator interesnih lobija Zvonimir Troskot hvataju se za glavu. Ako promatramo prvih pet stranaka na rang-listi popularnosti, MOST je gubitnik mjeseca. Propali su za 0.4% s rujna na listopad.

Tako to biva kada bespogovorno slijediš Kremljenka s Pantovčaka i kada si na sebe preuzeo nemoguću misiju - dovesti partiju i Grbina na vlast. I kada izmišljaš „potpune nestašice namirnica“.

… a Puljak se sunovratio

Još je gore stanje u tzv. Centru. Odavno su duboko, duboko ispod izbornog praga, no sada ih je ljestvici preskočila čak i Radnička fronta, probivši se na 6. mjesto s 1.8%.

Splićanke i Splićani očito shvaćaju da za njih nema nikakve nade s fejkerom Ivicom Puljkom i delinkventom Bojanom Ivoševićem.

Hoće li Ivica Puljak staviti škartoc na glavu zbog primitivnog nasilnika Bojana Ivoševića?

Duboko ispod praga

Ostali su još niže, još dublje ispod praga: HSS (1.4%), Socijaldemokrati (1.2), HNS (1.1) i Fokus (1.0).

Ispod „magične granice“ od 1% nalaze se IDS i Ruski suverenisti (0.9%), HSU (0.8) i tako dalje.

Glasne bez glasova

Negdje u tome mračnom ambisu lebde stranke dviju oporbenih „heroina“ - Glas Anke Mrak Taritaš te Odlučnost i pravednost Karoline Vidović Krišto.

O dvije Hrvatske u političkom smislu. O postignućima naše Vlade i, s druge strane, o jalovoj, a malicioznoj oporbi

NAPOMENA:

Istraživanje je za RTL provela agencija Promocija Plus na uzorku od 1300 ispitanika, od 2.- 5. listopada. Standardna greška uzorka je +/- 2,7 posto, uz razinu pouzdanosti od 95 posto.

A A A