Vijesti
13. 10. 2023.

AFERA „VRHOVNI LAŽLJIVAC“. Banski dvori predočili 20 dokaza da Zoran Milanović jednostavno - laže!

S obzirom na to da Milanović svjesno i uporno iznosi neistine, Vlada RH objavila je popis zakona koji su sadržavali odredbe o stupanju na snagu točno određenog dana, odnosno čije je proglašenje Predsjednik Republike potpisao u roku kraćem od 8 dana. SDP-ova parlamentarna većina donijela je u Milanovićevu premijerskom mandatu čak 14 takvih zakona. A on je sam - sada kao predsjednik RH - 28. lipnja 2023. potpisao odluku o proglašenju Zakona o osobnoj asistenciji i Zakona o socijalnoj skrbi na isti dan kad je Hrvatski sabor i donio navedene zakone. I to nisu jedini takvi primjeri otkad je Pantovčaku!

Priopćenje za medije Vlade Republike prenosimo u cijelosti:

Milanović vs. Milanović

Predsjednik Republike Zoran Milanović ponovno iznosi laži u vezi sa stupanjem na snagu Zakona o izbornim jedinicama za izbor zastupnika u Hrvatski sabor. Stoga radi potpunog informiranja javnosti dostavljamo popis zakona koji su sadržavali odredbe o stupanju na snagu točno određenog dana, odnosno zakone čije je proglašenje potpisano u roku kraćem od 8 dana.

Kod Milanovića i njegovih mališana raste nervoza zbog snage HDZ-a. Rast će još više kako se budu približavali izbori!

„Obrazloženja“ koja je Milanović iznio ne odgovaraju postupanju ni prijašnjih predsjednika, kao ni njega samog u ulogama predsjednika Vlade RH i predsjednika Republike.

SDP-ovci & MOST-ovci prave se grbavi

Primjerice, parlamentarna većina predvođena SDP-om u vrijeme Vlade Zorana Milanovića donijela je 14 takvih zakona.

Osim toga, predsjednik Republike Milanović nedavno je (28. lipnja 2023. godine) potpisao odluku o proglašenju Zakona o osobnoj asistenciji te Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj skrbi na isti dan kad je Hrvatski sabor i donio navedene zakone. I to nisu jedini takvi primjeri otkad je predsjednik RH!

Milanović je u sprezi s oporbom namjerno propustio potpisati Zakon o izbornim jedinicama. Njegovi mališani & mališanke uhvaćeni su u mišolovku!

Predsjednik Republike svjesno je propustio obaviti svoju dužnost i potpisati odluku o proglašenju Zakona o izbornim jedinicama u roku koji bi omogućio stupanje na snagu onako kako je predvidio Hrvatski sabor uzimajući u obzir odluku Ustavnoga suda - koji je ukinuo postojeći Zakon o izbornim jedinicama s 1. listopada 2023. godine.

Štetni & presedanski postupak

Vlada je danas Hrvatskom saboru uputila prijedlog Zakona o izbornim jedinicama za izbor zastupnika u Hrvatski sabor. Time otklanjamo formalnopravne nedostatke koji su nastali kao posljedica nepotrebnog, štetnog i presedanskog postupka predsjednika Republike.

„Aktualno prijepodne“ s građanima. Što je Milanović postigao novim pokušajem da pogoduje oporbi? Ništa!

LINKOVI S DOKAZIMA O MILANOVIĆU

Popis zakona s kratkim rokom davanja odluke o proglašenju i stupanja na snagu

Popis zakona s kratkim rokom davanja odluke o proglašenju i stupanja na snagu - PVRH Plenković

A A A