Vijesti
13. 10. 2023.

Nećemo dopustiti da Milanović euroatlantsku Hrvatsku odvede u suprotni smjer!

Premijer Andrej Plenković: Isticanje izraelske zastave na zgradi Ministarstva vanjskih i europskih poslova gesta je podrške i solidarnost nakon Hamasova terorističkog napada bez presedana, u kojem je ubijeno više od 1.300 Izraelaca. Zbog Milanovićevih posve nepotrebnih izjava da je „izgubio simpatije prema Izraelu“, međutim, Vlada RH ponovno mora saveznicima i partnerima tumačiti poziciju Hrvatske i popravljati štetu koju je napravio. Puno toga nepotrebnog on i inače govori i radi, od proruskog narativa o Ukrajini, preko vrijeđanja SAD-a, EU-a, NATO-a ili Francuske, do tvrdnji da je Kosovo „oteto Srbiji“.

Kao predsjednik Republike ništa dobro Hrvatskoj nije donio, iza sebe nema nikakvih postignuća, već ostavlja samo probleme - također je poručio Andrej Plenković komentirajući Milanovićev novi verbalni izgred, sada onaj o Državi Izrael:

- Na našu sreću i na zadovoljstvo Zapada, kojem Lijepa Naša pripada, taj lijeni lakrdijaš ionako NE donosi nijednu bitnu vanjskopolitičku odluku. Ponovit ću: euroatlantsku Hrvatsku želio bi odvesti u suprotni smjer, no mi to nećemo dopustiti!

Ili naivci ili provokatori

I kako onda usklađivati vanjsku politiku, što traže ili naivci ili provokatori iz oporbe, s onim tko nema ni minimum želje da Hrvatsku pozicionira ondje gdje treba biti! - dodao je predsjednik Vlade RH i HDZ-a:

- To su oni isti zastupnici koji kao njegovi jataci nisu podržali sudjelovanje Hrvatske u europskoj misiji pomoći Ukrajini. Kako smo morali demokratskom svijetu objašnjavati zašto Milanović relativizira ili čak opravdava rusku agresiju, tako i sada to moramo činiti zbog njegovih izjava o Izraelu.

O VRHOVNOM LAŽLJIVCU & NJEGOVIM MALIŠANIMA

Izdvajamo i ključne naglaske iz Plenkovićevih odgovora na dva pitanja novinara - o Zakonu o izbornim jedinicama i SDP-ovu „ekonomskom programu“:

Jedno što opstruira, drugo što laže

Milanović iz obijesti i u sprezi s oporbom ne potpisuje zakone, a ljude poziva da ih krše. No čemu čuđenje ako znamo da ih je sam kršio prigodom izbora čelne osobe Vrhovnog suda i ignoriranjem Dana državnosti.

Kod Milanovića i njegovih mališana raste nervoza zbog snage HDZ-a. Rast će još više kako se budu približavali izbori!

Pri donošenju Zakona o izbornim jedinicama prvi se put dogodilo da jedan predsjednik RH nije potpisao zakon u roku koji je zakonodavac odredio. Ni to mu, međutim, nije bilo dovoljno, pa još i cijelo vrijeme besramno laže!

AFERA „VRHOVNI LAŽLJIVAC“. Banski dvori predočili 20 dokaza da Zoran Milanović jednostavno - laže!

SDP-ovci, poklopite se ušima!

SDP-ov „gospodarski program“ za parlamentarne izbore? Nisam ga vidio, ne mogu govoriti o onome što u SDP-u kane raditi.

Ali, mogu reći nešto drugo ako je riječ o gospodarstvu, posebno o poreznom rasterećenju. Na početku mandata ove Vlade stopa poreza na dobit iznosila je 20% za čak 93% hrvatskih poduzeća, a danas je - 10%. Jedino za najveća poduzeća, ona iznad milijun eura, iznosi 18%.

Kada je riječ o porezu na dohodak, stope su prije nas bile 36 i 24%, a mi smo ih u ranijim krugovima porezne reforme smanjili na 30 i 20%. Sada smo pak lokalnim čelnicima dali mogućnost da pridonesu tom rasterećenju, a time automatski i novom porastu plaća građana u sredinama koje vode.

NOVI KRUG POREZNE REFORME: Plaće će porasti svima, ali daleko manje, nažalost, u gradovima koji budu povećali porez na dohodak!

Zašto „sreća“ nije pomazila njihovu Vladu?

Hrvatska će ove godine biti u minimalnom deficitu od 0.3%, uz gospodarski rast od 2.8%. A pogledajte i u što se sve ulaže diljem zemlje u našem mandatu!

Za vrijeme SDP-a i Milanovića nismo imali ni Pelješki most, ni Koridor Vc, ni dovršeni Istarski ipsilon, ni autocestu do Siska, ni LNG terminal, ni Schengen, ni Rafale, ni stotine novoizgrađenih škola, vrtića, bolnica, domova, ni investicijski kreditni rejting...

Nakon svjetske agencije S&P, i Fitch potvrdio najviši investicijski kreditni rejting Hrvatske u povijesti & poboljšao njegove izglede iz stabilnih na pozitivne!

Hrvatska ima i 220.000 zaposlenih više nego u otužnome SDP-ovu mandatu, u kojem smo - također ne zaboravimo - bili u tzv. kreditnom smeću.

Ne, naša postignuća nisu pitanje "sreće" ili „slučajnosti“, kako pokušava podvaljivati posrnuli Peđa Grbin. Riječ je o nedvojbenim - uspjesima!

A A A