Vijesti
14. 10. 2023.

28. rođendan Grada Zaprešića: Jedni će sudjelovati u povećanju plaća svojih sugrađana. Drugi neće. Jer ne znaju ili ne žele

PLENKOVIĆ: Zaprešićankama i Zaprešićanima te gradonačelniku Željko Turku čestitam obljetnicu osnutka, ali i to što će se svima u ovom gradu - koji je odličan primjer napretka i sinergije s Vladom RH - od 1. siječnja ponovno podići primanja! Čestitam i ovdje nazočnom gradonačelniku Velike Gorice Krešimiru Ačkaru, koji također neće povećati stopu poreza na dohodak! Većina lokalnih čelnika donijela je ili će donijeti istu odluku iz jednostavnog razloga - žele pridonijeti poboljšanju standarda u sredinama koje vode! TURK: Zaprešić je postao grad u koji se dolazi, a iz kojeg se ne odlazi. A s novim povećanjem plaća bit ćemo još poželjnije mjesto za život!

„Zahvaljujući mjerama fiskalne decentralizacije Zagrebačka županija povećala je prihode od poreza na dohodak i prireza za čak 77%. Grad Zaprešić ima pak 53% veće prihode“ - također je naglasio predsjednik Vlade RH i HDZ-a na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu 28. obljetnice osnutka Grada Zaprešića.

- Dakle, novca itekako ima, više nego ikad! Nema nikakvog razloga da gradovi povećavaju stopu poreza na dohodak kako bi se kompenziralo ukidanje prireza uslijed novog kruga porezne reforme. Lokalna razina može svojim dobrim odlukama, mudrim planiranje i kvalitetnim upravljanjem pridonijeti povećanju plaća sugrađana.

Preuzimanje političke odgovornosti 

Nakon fiskalne decentralizacije, sada je na red došla fiskalna autonomija lokalnih jedinica - zaključio je Andrej Plenković:

- Hrvatski sabor i Vlada RH delegirali su im da preuzmu političku odgovornost i poduzmu korake u korist svojih građana.

NOVI KRUG POREZNE REFORME: Plaće će porasti svima, ali daleko manje, nažalost, u gradovima koji budu povećali porez na dohodak!

TURK: Ne pada nam na pamet podizati poreze!

Na skupu se, među ostalima, obratio i gradonačelnik Zaprešića (i predsjednik Udruge gradova u Republici Hrvatskoj) Željko Turk:

- Ako enormnom porastu prihoda uslijed fiskalne decentralizaciji Vlade RH još dodamo činjenicu da država odlukom te iste Vlade i dalje subvencionira energente svim lokalnim jedinicama, njihovim upravama, službama i komunalnim poduzećima, onda mogu bez i najmanje zadrške konstatirati da nikada nismo imali toliko novca kao sada. 

Hvala potpori našim projektima i investicijama! 

Zaprešić je postao grad u koji se dolazi, a iz kojeg se ne odlazi, grad razvoja gospodarstva, komunalne i prometne infrastrukture, obrazovanja, mladih i sporta, grad po mjeri čovjeka - dodao je:

- A s novim povećanjem plaća bit ćemo još poželjnije mjesto za život! Hvala, još jednom, premijeru Plenkoviću na velikoj potpori svim našim projektima i investicijama! 

Može se kad se zna & hoće! Grad Osijek NEĆE povećati stopu poreza na dohodak!

POKISLI TOMAŠEVIĆ

Govore je, s kiselim osmijehom na licu, iz prvog reda pratio posrnuli gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

Jedni će sudjelovati u povećanju plaća svojih sugrađana. Drugi neće. Jer, jednostavno, ne znaju.

Nabijanjem harača kompenzirat će vlastitu nesposobnost.

Novca u Zagrebu - ima! Više nego ikada. Sve ostalo su Tomaševićevi pokušaji obmane

A A A