Vijesti
21. 10. 2023.

O Schengenu: MOST-ovi provokatori opet su se propisno izblamirali. Mališani k'o mališani, moraju izvršavati čak i najbesmislenije zadatke!

JANDROKOVIĆ: Tvrdnje MOST-a o odgovornosti Hrvatske za „slom Schengena” najobičnija su glupost. Ljubljana ističe da je privremene kontrole na granicama ne samo prema Hrvatskoj, nego i Mađarskoj, uvela zbog prijetnji terorizma, a ne migranata. Po običaju, MOST ponovno manipulira i podmeće. KATIČIĆ: Zlonamjerno zazivanje „raspada Schengena“ potpuna je besmislica. Milanovićevi mališani ili su krajnje neinformirani ili opet izvršavaju svoj rušilački zadatak. Da se njih pitalo, litra ulja danas bi koštala više od 5 eura, a RH bi - bez LNG terminala koji su htjeli zaustaviti - bila ovisna o Putinovu plinu. Na svu sreću, nije ih se pitalo. Niti će ih se pitati nakon izbora!

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i glavni tajnik HDZ-a (i saborski zastupnik) Krunoslav Katičić oštro su uzvratili MOST-ovcima na još jedan njihov maliciozni pokušaj podmetanja Vladi RH. 

MILANOVIĆEVI MALIŠANI SVE JADNIJI & JADNIJI …

PHS Jandroković je poručio da su njihove tvrdnje o odgovornosti Hrvatske za „slom Schengena“ najobičnija - glupost:

- Prije nego što je Slovenija uvela privremene kontrole na granicama prema Hrvatskoj i Mađarskoj, takve su kontrole njoj uvele Italija i Austrija. I Ljubljana ističe da je privremene kontrole na granicama ne samo prema Hrvatskoj, nego i Mađarskoj, uvela zbog prijetnji terorizma, a ne migranata. Austrija ih je pak uvela prema Njemačkoj, Mađarskoj, Češkoj i Sloveniji, a isto je napravila Njemačka Poljskoj i Češkoj, i obrnuto.

Plenković: Plin iz Omišlja stizat će preko Slovenije i Austrije do Bavarske! Nehammer: Hvala Hrvatskoj na čvrstoj zaštiti granice! U vama nije problem

Da ne nabrajam dalje - nastavio je - čak 9 članica EU-a već je pribjeglo toj nadzornoj mjeri i prije nego što su MOST-ovci odlučili proglasiti Hrvatsku „krivom“ i maliciozno zazivati „raspad EU-a“:

- Razlog za te privremene mjere nije naša granica, nego strah od terorizma kao posljedice sukoba na Bliskom istoku. Tendenciozni MOST, po običaju, ponovno podmeće i manipulira.

U 1 danu 2 oporbena debakla! U sabornici ostali samo najposlušniji Milanovićevi mališani!

… NA SVOME UOBIČAJENOME RUŠILAČKOM ZADATKU

Glavni tajnik HDZ-a raskrinkao je MOST-ove provokatore istaknuvši da njihova pokvarena, gubitnička, jalna i jadna retorika ima samo jedan cilj - nanijeti štetu HDZ-u i premijeru Andreju Plenkoviću:

- Zlonamjerno zazivanje „raspada Schengena“, kao i lažno optuživanje Hrvatske za odluke čak 9 država članica EU o policijskim kontrolama na granicama zbog nedavnih terorističkih napada i pojačanog migrantskog pritiska na čitavi kontinent, potpuna je besmislica. Milanovićevi mališani ili su krajnje neinformirani ili opet izvršavaju svoj uobičajeni rušilački zadatak. Po njima je Vlada valjda kriva i za Hamasov napad na Izrael i za rusku agresiju na Ukrajinu! 

Na svu sreću, njih se ne pita

Katičić je dodao da mostovcima nije prvi put da lažima i manipulacijama pokušavaju prouzročiti paniku među Hrvatima i izazvati nered:

- Tako su strašili narod i „potpunim nestašicama“ zbog Vladine odluke o sniženju/zamrzavanju cijena ključnih prehrambenih i higijenskih proizvoda, a nasrtali na nju („Kažnjavate uspješne!“) zbog uvođenja poreza na ekstraprofit u aktualnoj globalnoj krizi. 

MOST želi zaustaviti smanjenje cijena hrane u trgovinama, nove zaštitne mjere, naknade za ugrožene sugrađane & porast neto plaća

„Da se njih pitalo, litra ulja danas bi koštala više od 5 eura, a Hrvatska bi - bez LNG terminala čiju su izgradnju htjeli zaustaviti - i dalje bila ovisna o Putinovu plinu. Na svu sreću, nije ih se pitalo. Niti će ih se pitati nakon parlamentarnih izbora!“ - zaključio je glavni tajnik.

Kod Milanovića i njegovih mališana raste nervoza zbog snage HDZ-a. Rast će još više kako se budu približavali izbori!

PLENKOVIĆ: Nije dobro biti zlurad!

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković napomenuo je zadnjoj sjednici Vlade RH da se „neki očito vesele tome što će Slovenija uvesti privremene granične kontrole prema Hrvatskoj, pa za ono što je već učinilo 9 članica EU-a prema susjednim državama pokušavaju okriviti nas“:

- Nije dobro biti zlurad. Pogledajte samo koristi koje smo od Schengena već imali u turističkoj sezoni! Da nismo lani ušli, zar mislite kako bismo to uspjeli u ovakvim okolnostima? Nije riječ ni o kakvom „slomu Schengena“, kako to neki i u Hrvatskoj priželjkuju. Sve te privremene mjere imaju blaži karakter, njima se ne uspostavlja tvrda kontrola kao što je ona na našoj granici sa zemljama koje nisu u EU-u.

U 8. godinu mandata ulazimo s konkretnim postignućima i većinskom potporom hrvatskih ljudi

A A A