Vijesti
26. 10. 2023.

Domovinski pokret potiče mržnju i radikalizaciju & opravdava terorizam

Zajednica branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“: Presuda Đuri Čehuliću potvrđuje da su istaknuti dužnosnici DP-a lagali hrvatskoj javnosti o tome da je teroristički napad Danijela Bezuka na Banske dvore bio tek “mladenački bunt”. Lagali su kako bi prikrili da su sudjelovali u njegovoj radikalizaciji i indoktrinaciji. Hrvatski branitelji okupljeni u i oko HDZ-a uvijek će štititi dignitet Domovinskog rata, ali su svjesni da se budućnost ne može graditi govorom mržnje, rušenjem državnih institucija i huškanjem na sve koji ne misle isto. DP huška narod da HDZ provodi detuđmanizaciju, a istina je da je Hrvatska danas upravo ondje gdje ju je postavio dr. Franjo Tuđman i ondje gdje ju je želio Gojko Šušak.

Priopćenje Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ (predsjednik: general Miljenko Filipović) donosimo u cijelosti:

Govor mržnje, laži & netrpeljivost

Zabrinjavajuća je činjenica da istaknuti članovi Domovinskog pokreta koriste mlade ljude i konstantno potiču netrpeljivosti u društvu kako bi ispunili svoje političke ambicije.

Teroristički napad na Markovu trgu pravi je primjer što se dogodi kad se govor mržnje spusti s političke na nižu razinu. Presuda Đuri Čehuliću pokazuje da su Ivan Penava i Damir Markuš (sve članovi DP-a) lagali hrvatskoj javnosti o tome da je Danijel Bezuk bio tek ,,pobunjeni mladić''.

Penava nastavlja suludo opravdavati teroristički čin na Markovu trgu. Za njega je to “dječja igra, šala, pošalica“!?

Lagali su kako bi prikrili da su istaknuti dužnosnici DP-a sudjelovali u Bezukovoj radikalizaciji i indoktrinaciji - koje su u konačnici dovele do terorističkog napada na zgradu Vlade.

Nažalost, teroristički napad na Vladu RH nije bio naučena lekcija jer i danas, tri godine kasnije, Domovinski pokret nastavlja huškati i radikalizirati. Članovi DP-a traže nove žrtve svojih manipulacija kako bi ideološki podijelili Hrvatsku u svrhu ostvarenja svojih političkih ciljeva.

Ruše hrvatske institucije ...

Kao hrvatski branitelji imamo potrebu javnosti reći da nisu svi hrvatski branitelji agresivni, isključivi i netrpeljivi kao pojedinci iz DP-a.

Damir Markuš i članovi DP-a nisu jedini hrvatski branitelji i nisu samo oni podnijeli žrtvu u Domovinskom ratu. Mnogi su hrvatski branitelji ranjeni, nastradali i bili u logorima, ali danas poštuju demokraciju i hrvatske institucije jer su ih upravo oni stvarali i gradili. Nismo ih stvarali kako bi se rušile - kao što to danas rade članovi DP-a.

... i huškaju narod protiv HDZ-a

Nezamislivo nam je da netko tko je branio Hrvatsku od velikosrpskih agresora danas potiče napade na demokratski izabranu hrvatsku vlast, a koju podržava većina građana Republike Hrvatske.

Hrvatski branitelji nisu krenuli u rat kako bi stvorili novu verziju ugroze za sigurnost hrvatskih građana kakvu danas potencira Domovinski pokret. DP huška hrvatski narod da HDZ provodi detuđmanizaciju, a istina je da je Hrvatska danas upravo ondje gdje ju je vizionarski postavio naš prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman i tamo gdje ju je želio naš ratni ministar Gojko Šušak.

O RAFALEIMA: Hrvatska je upravo ondje gdje su je htjeli dr. Franjo Tuđman i Gojko Šušak - u samoj jezgri Europe i transatlantske suradnje!

Ponosni na postignuća

Međunarodni položaj Hrvatske osnažen je članstvom u Europskoj uniji, NATO-u, Schengenskom prostoru i europodručju te zahvaljujući tome djelotvorno promičemo nacionalne interese i brže podižemo životni standard građana.

Vlada predvođena HDZ-om, na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem, izgradila je generacijski projekt Pelješki most i donijela povijesnu stratešku odluku o nabavci višenamjenskih borbenih aviona Rafalea te tako zaštitila hrvatsko nebo za narednih 40 godina.

VELIKI DAN! Prvi Rafale u rukama hrvatskih pilota!

Ispravili smo SDP-ove nepravde

Ista ta Vlada donijela je jedinstveni Zakon o hrvatskim braniteljima, kojim smo sustavno uredili status i prava branitelja i dragovoljaca, ratnih vojnih invalida, zatočenih, nestalih i umrlih branitelja te članova njihovih obitelji, a novim izmjenama Zakona prvi ćemo put u 20 godina povećati invalidnine hrvatskih ratnih vojnih invalida i zaokružiti proces proširenja opsega prava za mirovine ratnih vojnih invalida HVO-a.

Ispravili smo nepravdu prema tisućama hrvatskih branitelja i njihovih obitelji kojima su za 10% bile smanjene mirovine. Intenzivno i predano radimo na pronalasku 1.803 nestalih u Domovinskom ratu i nastavit ćemo dok ih sve ne pronađemo.

Ukidamo zakon prema kojem su za 62.000 hrvatskih branitelja i njihove obitelji smanjene mirovine po posebnim propisima!

A Domovinski pokret?

A što je napravio Domovinski pokret, gdje su njihovi rezultati, inicijative, prijedlozi - osim što huškaju hrvatsku mladost na nove sukobe i napade dok je cijeli svijet zgrožen scenama ratova?

Pokretači i huškači nemaju kuda pa su počeli širiti laži i o afričkoj svinjskoj kugi. Jalni i isključivi širitelji mržnje ne samo da ne nude nikakva rješenja, nego primitivno podrivaju vjeru građana u znanost i struku. Istok Hrvatske pogodila je epidemija afričke svinjske kuge, koja je poharala i druge zemlje, a Vlada RH snažno je podržala slavonske svinjogojce kako bi sanirali gubitke i oporavili proizvodnju. Izašli smo s paketom pomoći od 30 milijuna eura. Struka je potvrdila opravdanost mjera i dobru reakciju hrvatske Vlade.

Što je iduće?

Ako politička scena i društvo ne osude ovakvu huškačku politiku i teroristički akt radikaliziranog pojedinca i onih koji su ga ohrabrivali u tome, koje je jamstvo da sutra nećemo ponovo svjedočiti nekom takvom napadu - koji je ugroza za sigurnost čitavog društva?

Penavi više ne smetaju ni ćirilica ni Lex Perković! Hoće li podnijeti ostavku nakon blamaže koju je sam sebi priredio?

Hrvatski branitelji okupljeni u i oko HDZ-a uvijek će štititi dignitet Domovinskog rata i istinu o njemu, ali smo svjesni da Hrvatska ne može živjeti u prošlosti i od prošlosti, da ne može graditi budućnost ugrožavajući prava nacionalnih manjina, agresivnom i huškačkom politikom prema svima koji ne misle isto te nepoštivanjem i rušenjem hrvatskih institucija, pozivanjem na oružje, govorom mržnje i isključivošću.

Ovakve pojave nisu dobre za hrvatske institucije, hrvatsku demokraciju, vrijednosti iza kojih stojimo i za koje se borimo. A borimo se danas za očuvanje vrijednosti iz Domovinskog rata - jednako kako smo za njih bili spremni dati živote.              

A A A