Vijesti
28. 10. 2023.

O provokUciji IvUna PenUve. Nema pravo provokacijama privatizirati žrtvu Vukovara & Dan sjećanja!

Plenković: Plakat je isključivo njegova odgovornost. Ispada da u Grad Heroj ne bi smio nitko doći osim onog koga DP pozove. Kao uvijek, bit ćemo u Koloni sjećanja. Medved: Žalosti da u fokusu nije žrtva Vukovara, nego Penavino ponašanje. Obitelj Jeana Michela Nicoliera negoduje jer je nitko nije pitao za stavljanje njegove slike na plakat. Primio sam stotine poziva suboraca, ogorčenih jer se nameću podjele i zabrane dolaska ljudima koji žele odati počast. Nezamislivo! Deur: Politikantski se ponaša, njegovi su potezi deplasirani. Mažar: I ovog ćemo 18. studenog biti u molitvama sa svojim ubijenim sugrađanima. Vukovar je iznad bilo kojeg pojedinca. Bez obzira što si netko umislio.

Na skandalozne provokacije i plakat s namjerno naglašenim slovom „U“ predsjednika Domovinskog pokreta i vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave reagirali su PHDZ/PVRH Andrej Plenković, PPVRH/ministar hrvatskih branitelja general Tomo Medved, naš saborski zastupnik i heroj obrane Vukovara Ante Deur te predsjednik vukovarskog HDZ-a Nikola Mažar.

PLENKOVIĆ: Očito je da u DP-u nešto planiraju na taj sveti dan

Penava nema pravo provokacijama privatizirati žrtvu Vukovara! Nema nikakvo pravo privatizirati Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje!

Vukovar je temelj hrvatske slobode, demokracije i samostalnosti

Plakat je isključivo Penavina odgovornost, izradio ga je ne konzultiravši se ni s Vijećem za domovinski pijetet, mir i razvoj, na čijem je čelu general Tomo Medved, ni s Ministarstvom hrvatskih branitelja - koje, usput rečeno, sve ove godine u ime Vlade RH financira obilježavanje Dana sjećanja.

U Koloni sjećanja kao svake godine

Ne znam to što oni u Domovinskom pokretu planiraju na taj sveti dan za nas Hrvate, ali je očito da nešto planiraju. Ispada da u Grad Heroj 18. studenog ne bi smio nitko doći osim onog koga DP pozove. Kao i uvijek do sada, stupat ćemo u Koloni sjećanja te pokloniti se žrtvi Vukovara i svih hrvatskih branitelja.

MEDVED: Pozivam sve koji žele doći da to i učine!

Žalosti to što u fokusu nisu Vukovar i njegova žrtva, nego Penava i njegovo ponašanje. Primio sam stotine poziva hrvatskih branitelja, suboraca, ogorčeni su jer se nameću podjele i zabrane. Nezamislivo je da se ograničava dolazak ljudima koji se žele pokloniti žrtvi Grada Heroja.

Proglasili smo 18. studenog Danom sjećanja i neradnim danom

Naša je Vlada 2020. i proglasila 18. studenog Danom sjećanja i neradnim danom kako bi što više hrvatskih građana moglo doći u Vukovar i Škabrnju, a donijeli smo i Zakon o Vukovaru kao mjestu posebnog domovinskog pijeteta. Vratili smo i Hrvatsku vojsku u Vukovar. Pozivam sve koji žele doći da to i učine te da na dostojanstven način odaju počast žrtvama Domovinskog rata!

Dan državnosti - 30. svibnja! 18. studenog - Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata & Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje!

Kod mene su bili članovi obitelji Jeana Michela Nicoliera, izrazili su tugu i nezadovoljstvo, negoduju jer ih nitko nije kontaktirao o stavljanju njegove slike na sporni plakat. Nikada do sada nije bio slučaj da se izdvaja samo jedna postrojba ili pojedinac koji su branili Vukovar, Penava je to učinio mimo Vijeća za domovinski pijetet, mir i razvoj - na kojem smo dosad usuglašavali program obilježavanja.

Radi se o politiziranju

Ne mogu se oteti dojmu da se radi o politiziranju. HOS-u je mjesto sa svim postrojbama pobjedničke Hrvatske vojske i policije, baš onako kako je to bilo svih ovih godina. Uostalom, ova je Vlada još 2017. u Zakonu o hrvatskim braniteljima jasno definirala da je HOS bio sastavni dio HV-a.

Cijelo gostovanje možete pogledati i poslušati na: Medved: Nezamislivo je da se bilo kome ograničava dolazak u Vukovar

DEUR: Vidimo se u Gradu Heroju!

Penava se politikantski ponaša, njegovi su potezi deplasirani. Bez obzira na njega, Hrvatska će i ove godine dostojanstveno odati počast svojim herojima.

Domovinski pokret potiče mržnju i radikalizaciju & opravdava terorizam

MAŽAR: Žrtva Vukovara iznad je bilo kojeg pojedinca

Hrvati već ovih dana u tišini i s najdubljim pijetetom pale svijeće, Vukovarci će i ovog 18. studenog biti u mislima i molitvama sa svojim ubijenim, poginulim i nestalim sugrađanima. Bez obzira što si netko umislio. Žrtva Vukovara iznad je bilo kojeg pojedinca. Gradonačelnici dolaze i odlaze.

A A A