Vijesti
27. 10. 2023.

O cirkusantu Bulju & „seoskim stražama“: MOST izmišlja „raspad Schengena“, a za to pokušava okriviti Hrvatsku i EU institucije!

Plenković: Bi li to Bulj 2023. ponovio „balvan revoluciju“? Njegov „prijedlog“ može postojati u cirkusu, a ne u ozbiljnoj državi. Božinović: Takvim se provokacijama može nanijeti šteta samo Hrvatskoj. MOST-ovci šire dezinformacije i paniku te dolijevaju ulje na vatru, njih ne zanimaju činjenice. Butković: Poludio svijet! S političkog aspekta teško mogu objasniti Buljeve najave da će naoružati ljude i sam „pucati po migrantima“. A s medicinskog još manje. Sanader: Osim što nasrće na HDZ. MOST-ov barun Münchhausen zveckanjem oružja, primitivnom galamom i zazivanjem anarhije nastoji odvratiti pažnju od svojih neispunjenih obećanja i stvarnih problema u Sinju.

O opasnim provokacijama MOST-ova Mire Bulja oglasili su se predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković, dvojica potpredsjednika Vlade - Davor Božinović i Oleg Butković - te potpredsjednik Hrvatskog sabora i prvi čovjek splitsko dalmatinskog HDZ-a Ante Sanader.

PLENKOVIĆ: Takve me nebuloze ne čude s obzirom iz koje stranke dolaze!

Bi li to zastupnik Bulj 2023. ponovio „balvan revoluciju“? Njegov „prijedlog“ može postojati u cirkusu, a ne u ozbiljnoj državi. S obzirom iz koje stranke dolazi, međutim, takve me nebuloze ne čude. A kako bi država reagirala da stvarno naoruža „seoske straže“? Postoji hrvatska policija.

BOŽINOVIĆ: Poanta nije u onome što Bulj govori, već u onome što želi postići

„Seoske straže“ su protuzakonite, riječ je o politikantstvu, o manipulaciji s ozbiljnim i osjetljivim pitanjem te prikupljanju jeftinih predizbornih bodova. Takvim se provokacijama može samo nanijeti šteta Hrvatskoj. Od ukupnog broja ilegalnih prelazaka naše granice ove godine samo 1.43% njih otpada na Splitsko-dalmatinsku županiju. To dovoljno svjedoči da poanta nije u onome što Bulj govori, već u onome što želi postići.

MOST-ovci šire dezinformacije i dolijevaju ulje na vatru u ionako zapaljivoj društvenoj atmosferi, a krivnju pokušavaju svaliti na RH i europske institucije.

O Schengenu: MOST-ovi provokatori opet su se propisno izblamirali. Mališani k'o mališani, moraju izvršavati čak i najbesmislenije zadatke!

Krivi smo zbog terorizma uslijed sukoba na Bliskom istoku …

Njih ne zanimaju činjenice - da je prema podacima Eurostata Hrvatska jedna od najsigurnijih članica EU-a; da njihovi partneri iz tzv. Možemo napadaju našu graničnu policiju za „brutalno nasilje“; da je sama Slovenija naglasila da nisu problem migranti, nego pojačana prijetnja terorizmom uslijed sukoba na Bliskom istoku.

Ne zanima ih ni to da je Austrija zahvalila Hrvatskoj na znatno smanjenom priljevu migranata, upozorivši pritom da nisu zadovoljni suradnjom s jednom drugom zemljom, s Mađarskom; da je Sarajevo dosad odbijalo da u BiH dođe Frontex, da još nije uskladilo vizni režim s EU-om…

Plenković: Plin iz Omišlja stizat će preko Slovenije i Austrije do Bavarske! Nehammer: Hvala Hrvatskoj na čvrstoj zaštiti granice! U vama nije problem

… a i za to što je Njemačka uvela kontrole prema Austriji!?

Sve to prešućuju MOST-ovci, istodobno zazivajući „krah Schengena“ - premda su privremene granične kontrole predviđene Schengenskim zakonikom, a dosad ih je uvelo čak 9 država članica EU-a. Za njih je valjda Vlada RH kriva i zato što je Njemačka uvela kontrole prema Austriji, a Francuska prema Italiji?

Ne zanima ih ni činjenica da je naša policija samo u 2023. uhitila 1.070 krijumčara ljudima, što je 30% u cijeloj Europskoj uniji! Mislim da onda nije teško shvatiti što ih stvarno zanima…

BUTKOVIĆ: Pa Bulj je neki dan lup(et)ao & udružio se radikalnom ljevicom!

Poludio svijet! S političkog aspekta teško mogu objasniti Buljeve „seoske straže“ te najave da će ih naoružati i sam „pucati po migrantima“. A s medicinskog još manje. Teško mi je i povjerovati da je itko uopće mogao doći na takvu nebuloznu, ali i vrlo pogibeljnu ideju pokraj 6.700 naših graničnih policajaca, pokraj pravne države…

Čemu se, međutim, više čuditi. Pa Bulj je neki dan lupao u Hrvatskom saboro, udružen s radikalnom ljevicom, s možemosima i najgorim dijelom SDP_a!

Plenković: Svojim je primitivizmom dio oporbe u potpunosti potvrdio moju tezu o dvije Hrvatske

SANADER: SDP-ovci mu u Sinju drže većinu & mudro šute o njegovom cirkusu!

MOST-ov barun Münchhausen zveckanjem oružja, primitivnom galamom, zazivanjem anarhije i širenjem panike i mržnje pokušava odvratiti pažnju od svojih neispunjenih obećanja i stvarnih problema u Gradu Sinju, koji nazaduje u svim segmentima.

Nesposoban kakav jest, Bulj gradske firme doveo je pred stečaj, ali i dalje bjesomučno uhljebljuje svoje kadrove, članove obitelji, MOST-ovce i SDP-ovce - koji mu u Sinju drže većinu. I mudro šute o njegovom cirkusu. Glavni klaun Bulj ujedno po svaku cijenu želi nanijeti štetu Vladi RH i HDZ-u, pa i preko leđa vlastitih sugrađana.

Ante Sanader: ‘Mostov barun MüNCHHAUSEN – Miro Bulj, kralj manipulacija i laži, izaziva anarhiju i bezvlašće’

A A A