Vijesti
29. 10. 2023.

DP pokušava politikantski profitirati na afričkoj svinjskog kugi, a privatizira žrtvu Vukovara

Vukovarsko-srijemski HDZ o prosvjedu svinjogojaca: U slučaju ozbiljne bolesti, koja je pogodila i niz drugih zemalja i za koju nema ni cjepiva ni lijeka, DP obmanjuje građane neznanstvenim teorijama i „nadriliječništvom“, a ususret Danu sjećanja potiče govor mržnje i podjele te manipulira svetinjama. Razumijevajući teški položaj u kojem su svinjogojci, ističemo da Ministarstvo poljoprivrede u suzbijanju ASK poduzima mjere koje predlaže veterinarska struka. Da se nisu poduzimale, znatno bi veći broj svinja morao biti eutanaziran. Važno je i to što je Vlada RH reagirala brzo i osigurala 30 milijuna eura za potpore svinjogojcima.

Priopćenje Županijske organizacije HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije prenosimo u cijelosti:

Mjere predlaže veterinarska struka

Prije svega, želimo izraziti razumijevanje sa svinjogojcima, koji se nose s posljedicama afričke svinjske kuge. Napominjemo da je riječ o ozbiljnoj bolesti koja je pogodila i niz drugih zemalja, a za koju nema ni cjepiva ni lijeka.

Ističemo da Ministarstvo poljoprivrede u suzbijanju afričke svinjske kuge poduzima mjere koje predlaže i podržava veterinarska struka. Dosad je eutanazirano oko 2.5 posto ukupnog svinjskog fonda u Hrvatskoj, a da se mjere nisu poduzimale, znatno bi veći broj svinja morao biti eutanaziran.

Potpora ministrici Vučković

Stoga izražavamo podršku ministrici Mariji Vučković koja je učinila sve što je u njezinoj moći da se epidemija afričke svinjske kuge obuzda i da se, koliko god je moguće, smanje razmjeri šteta. Važno je i što je Vlada RH reagirala brzo i osigurala 30 milijuna eura za potpore svinjogojcima, što će pomoći u svrhu nadoknade gubitka i oporavka proizvodnje.

DP - paraziti & ”nadriliječnici’

Apeliramo na naše poljoprivrednike i svinjogojce da slušaju što govore struka i znanost, a ne nekolicina ”nadriliječnika’ iz Domovinskog pokreta i „Suverenista“, koji na prizemni način parazitiraju na ovoj krizi i žele politički profitirati na grbači svinjogojaca.

I danas su to pojedinci iz njihovih redova činili nastojeći iskoristiti prosvjed svinjogojaca za potrebe vlastite predizborne kampanje. Isti ti akteri tijekom pandemije koronavirusa dovodili su u pitanje mjere za zaštitu zdravlja, cijepljenje i rad Stožera civilne zaštite.

Određivali bi tko smije u Vukovar

Osim što svinjogojcima nude lažna rješenja, iz DP-a su odlučili raditi na vlastitoj vidljivosti tako što namjeravaju određivati tko je dobrodošao, a tko nije pokloniti se žrtvama Vukovara i Domovinskog rata 18. studenog. Nastoje privatizirati najveću žrtvu hrvatskog naroda za svoje predizborne potrebe i poticati podjele u društvu.

O provokUciji IvUna PenUve. Nema pravo provokacijama privatizirati žrtvu Vukovara & Dan sjećanja!

Građani vide tko je tko!

Srećom, i hrvatski branitelji i hrvatski građani dobro vide tko je tko, vide razliku između, s jedne strane, ozbiljnih i odgovornih političara, a s druge onih koji nemaju što ponuditi hrvatskim građanima, pa manipuliraju hrvatskim svetinjama, potiču govor mržnje i obmanjuju poljoprivrednike neznanstvenim teorijama.

Domovinski pokret potiče mržnju i radikalizaciju & opravdava terorizam

A A A