Vijesti
30. 10. 2023.

Putinofilu Milanoviću od početka smetaju Rafalei, a sada i to što je Macron pozvao Plenkovića na finale u ragbiju!

Elizejska palača. Posjet Parizu premijer Andrej Plenković započeo je radnim doručkom s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom. „Uspješna nabava borbenih aviona ojačala je partnerstvo naših dviju država, planiramo ga staviti i u funkciju razvoja gospodarskih odnosa. Razgovarali smo i o sprječavanju ilegalnih migracija. Naši europski partneri i NATO saveznici prepoznali su napore koje ulažemo u zaštitu vanjske granice EU-a. A Milanović? On je posljednja osoba koja može prozivati za vanjsku politiku i rusofilstvo. Proruskim, antiameričkim, protuatlantskim i antieuropskim stavovima te debilnim izjavama sramoti Hrvatsku! Mislite li da se on konzultira s nama pri nego što ih iznosi?“.

Na radnom doručku s državnim poglavarom Francuske Republike Emmanuelom Macronom u Parizu predsjednik Vlade RH i HDZ-a izrazio je zadovoljstvo jer je prvi višenamjenski borbeni zrakoplov Rafale predan hrvatskim pilotima:

- Od Francuske smo nabavili 12 Rafalea, od kojih će prvih 6 doći u Hrvatsku u prvoj polovici iduće godine, a ostali prema ugovoru. 

Uspješna nabava borbenih aviona ojačala je partnerstvo naših dviju država, planiramo ga staviti i u funkciju razvoja gospodarske suradnje - dodao je Andrej Plenković.

VELIKI DAN! Prvi Rafale u rukama hrvatskih pilota!

Čvrsto čuvamo granicu!

Razgovarajući o zajedničkoj borbi protiv ilegalnih migracija, je iznova naglasio, kao što je to učinio i na nedavnom sastanku na vrhu Europskog vijeća, da se taj problem koji muči cijelu Europu treba rješavati na izvorištu i u tranzitnim zemljama:

- Hrvatska čvrsto štiti svoju državnu i ujedno vanjsku granicu Europske unije sa 6.700 dobro uvježbanih i moderno opremljenih policajaca. Drago mi je da naši europski partneri i NATO saveznici to prepoznaju.

O pohvalama EU-a i većem novcu za zaštitu granice, privremenim graničnim kontrolama, pritvorenim navijačima & otvaranju pristupnih pregovora s BiH

ZA deeskalaciju na Bliskom istoku

Francuski predsjednik i hrvatski premijer još su jednom jasno osudili teroristički napad Hamasa na Izrael:

- Zauzimamo se za smirivanje stanja na Bliskom istoku i zaštitu civila. Krize u susjedstvu Europske unije zahtijevaju snažnu suradnju članica i odvažna rješenja.

Stojimo uz Izrael & osuđujemo teroristički napad Hamasa, ističući važnost pridržavanja normi humanitarnog i međunarodnog prava

O ŠTETOČINI S PANTOVČANKA

„On je posljednja osoba koja može prozivati za vanjsku politiku i rusofilstvo. Namjerno ću se poslužiti njemu tako dragim izričajem: svojim debilnim izjavama već godinu i pol dana sramoti Hrvatsku!“ - odgovorio je premijer Plenković u Parizu na upit novinara o novim nasrtajima Zorana „Kremljenka“ Milanovića:

- Neprestano moramo objašnjavati njegove stavove o Ukrajini i Putinu, pitaju nas koje on tu ima interese. Smetaju mu Rafalei, a sada mu smeta i to što me francuski predsjednik Macron pozvao da s njim odem na finale Svjetskog prvenstva u ragbiju, na kojem sam susreo i Đokovića. Nisam ni znao da će biti ondje. 

Hrvatska nije više „nesvrstana zemlja“

Potpuno je deplasiran Milanovićev istup o tome - nastavio je predsjednik Vlade RH i HDZ-a - kao što je bespredmetan i njegov nasrtaj zato što je Hrvatska na Općoj skupštini UN-a glasovala protiv rezolucije o ratu u Izraelu:

- Pod prvo: rezolucije nisu obvezujuće. Pod drugo: nismo mogli biti za dokument koji NE sadrži osudu Hamasova terorističkog pokolja te u kojem se NE navodi tko je započeo sukob, kao ni to da Država Izrael ima pravo na samoobranu. Hrvatska nije više „nesvrstana zemlja“. Jednostavno smo principijelni. 

Nećemo dopustiti da Milanović euroatlantsku Hrvatsku odvede u suprotni smjer!

Izblamirali se odbijanjem pomoći Ukrajini

Pod treće: sve me to podsjeća na fore od prije 30-ak godina kada su neki tvrdili da se ne treba spominjati agresor na HR „jer se zna tko je on'' - također je napomenuo:

- Pod četvrto: Milanović i njegovi ortaci ovakvim napadima nastoje prekriti svoju blamažu vezanu uz Ukrajinu. Mislite li da se on konzultira s nama pri nego što iznosi svoje antieuropske, antiameričke, protuatlantske i proruske stavove? Kada planira blokirati ulazak Švedske i Finske u NATO? Kada visokog predstavnika u BiH, upravo u trenutku kada treba donijeti odluke u korist hrvatskog naroda, naziva „njemačkim svinjarom“?

S GLAVNIM TAJNIKOM OECD-a

Nakon susreta s Macronom, PVRH Andrej Plenković u Parizu se sastao i s Mathiasom Cormannom, glavnim tajnikom Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), koja okuplja 38 najrazvijenijih i najuređenijih država svijeta.

O tome više u zasebnom članku.

A A A