Vijesti
30. 10. 2023.

Apsolutni trijumf HDZ-a, apsolutni potop MOST-a! U Metkoviću smo postigli nikad bolji rezultat, a oni - nikad gori!

Na mjesnim izborima osvojili smo 18 vijećničkih mandata, a mališani samo - 2! Devet puta manje! Nikoli Grmoji i Boži Petrovu ovo je u rodnom gradu, u kojem je i nastao MOST, već 7. uzastopni poraz od HDZ-a! Čestitamo gradonačelniku Daliboru Milanu, našim pobjedničkim kandidatkinjama i kandidatima te svim članicama i članovima HDZ-a u Gradu na Neretvi! Branko Bačić: „U razmaku od samo 7 dana ostvarili smo dvije važne, premoćne pobjede! U Metkoviću smo deklasirali MOST, a u Korčuli SDP i njegove žetončiće MOST/MOŽEMO!“.

Na izborima za vijeća dva mjesna odbora u užem gradu, na kojima su se natjecali samo HDZ i MOST, postigli smo nikad bolji rezultat, a oni - nikad gori!

MO Centar         HDZ-MOST    77.7% : 22.3% (u glasovima 544 : 147) 

MO Sveti Nikola     HDZ-MOST     79.7% : 20.3% (u glasovima 369 : 86)

U dva prigradska mjesna odbora Vidu i Prudu, u kojima HDZ također već redovito pobjeđuje, MOST-ovci se ili nisu usudili sastaviti kandidacijsku listu ili to nisu uspjeli!

Skok HDZ-a od 7 milja

Podsjetimo, naša je lista na lokalnim izborima 2021. osvojila 53.14% - u koaliciji s HSLS.om i HSU-om. Dalibor Milan, uz potporu tih stranaka, obranio je pak gradonačelničko mjesto sa 62.77% u 1. krugu. A sada smo nastupili - sami! 

MOST je tada imao 30.47% za gradonačelnika, a 30.14% za Gradsko vijeće. Grmojeva i Petrovljeva provokatorska družina na svakim izborima u svakom pogledu sve više nazaduje. Ljudi su ih u Metkoviću stigli dobro upoznati.

SDP i DP prolaze još teže dane od MOST-a

Dodajmo da u Metkoviću SDP Peđe Grbina i Domovinski pokret Ivana Penave prolaze još teže dane: nisu bili u stanju čak se ni kandidirati na ovim izborima.

Za Vijeće (prigradskog) Mjesnog odbora Glušci, u kojem žive pripadnici srpske nacionalne manjine, kandidirala se samo jedna lista - grupe birača.

MILAN: Zajedno, nastavljamo graditi uspješni Metković!

MOST-ovi mališani, još u šoku od izbornog debakla, nisu našli snage odgovoriti ni na jedno pitanje nijednom mediju. Tek su onako u očaju i nemoći off the record puštali izlike o „niskoj izlaznosti“.

Metkovski gradonačelnik i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Dalibor Milan jedini je od čelnika stranaka koje su sudjelovale na izborima komentirao rezultate. Napomenuo je da pobjeda s nikad većom razlikom „izaziva zadovoljstvo, ali ne i euforiju“:

- Rezultati potvrđuju da vodimo naš voljeni grad u dobrom smjeru, jasno pokazuju da Metkovke i Metkovci prepoznaju naša postignuća i odgovorni pristup. Realiziramo mnogobrojne razvojno-socijalne projekte, potičemo investicije te u iskrenoj suradnji s Vladara RH i Dubrovačko-neretvanskom županijom povlačimo dosad nezapamćena i nacionalna i europska sredstva. Tako ćemo i nastaviti.

Pobjeda je bila očekivana, dajemo sve od sebe ZA prosperitet i napredak našeg Metkovića - dodao je Milan:

- U kontinuitetu od 2017. uživamo povjerenje sugrađana, što nam je iznimno važno u predvečerje superizborne 2024. godine. Hvala im, nećemo ih iznevjeriti! Zajedno, nastavljamo graditi uspješni Metković!

BAČIĆ: Slavlje HDZ-a i potop MOST-a i u Korčuli & autocesta do Dubrovnika!

Potpredsjednik i HDZ-a i Vlade RH Branko Bačić istaknuo je da potvrđena snaga HDZ-a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji! 

- U razmaku od samo 7 dana ostvarili smo dvije velike, važne, premoćne pobjede! U Metkoviću smo deklasirali Grmoju i Petrova, a u Korčuli SDP i njegove partnere MOST/MOŽEMO! Čestitam! 

Plenković: Svojim je primitivizmom dio oporbe u potpunosti potvrdio moju tezu o dvije Hrvatske

Bačića, koji je donedavno bio i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a DNŽ-a, raduje i to što se uskoro nastavlja izgradnja autoceste prema Dubrovniku:

- Za početak, izdane su izmjene i dopune lokacijske dozvole za 1. prvu fazu toga infrastrukturnog pothvata - dionicu od čvora Doli do čvora Slano i potom do Osojnika. Već ovog tjedna raspisujemo javnu nabavu za izradu glavnog projekta i za, paralelno s time, odabir izvođača radova. 

Prometni megaprojekt u idućem mandatu

Podsjetio je da je naša Vlada na sjednici 14. rujna donijela Odluku o davanju državnog jamstva HAC-u za kredit kojim će se financirati izgradnja punog profila autoceste od Metkovića i Ploča do Dubrovnika:

- U ovom smo mandatu u Banskim dvorima, predvođeni premijerom Andrejem Plenkovićem, napravili Pelješki most, a u idućem, 3. uzastopnom, dovršit ćemo autocestu! Nastavljamo prometno povezivati Hrvatsku!

U idućem mandatu novi građevinski pothvati - autocesta Metković-Dubrovnik & dionica Križišće-Žuta Lokva na spoju Rijeka-Bosiljevo-Split!

PREMOĆNA POBJEDA I U MARIJI BISTRICI

HDZ je u nedjelju, 29. listopada, trijumfirao i na mjesnim izborima u Mariji Bistrici. Čestitamo!
SDP je pak nestao s političke karte. Iščeznuo u toj općini u Krapinsko-zagorskoj županiji. 

A A A