Vijesti
31. 10. 2023.

U sjećanje na dr. Franju Tuđmana & hrvatske branitelje koji su položili svoje živote na oltar Domovine

(PHOTO) Izaslanstva Vlade RH, Hrvatskog sabora i HDZ-a položila su vijence i zapalila svijeće na zagrebačkom groblju Mirogoju i Krematoriju u povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana. Tomo Medved: Svim sugrađanima želim da ovo blagdansko vrijeme provedu u miru i obiteljskom okruženju, prisjećajući se svojih najmilijih i moleći za njihove duše. Gordan Jandroković: Izražavamo trajnu zahvalnost dr. Tuđmanu - utemeljitelju suvremene Hrvatske. Krunoslav Katičić: Klanjamo se žrtvi svih onih koji su dali živote za slobodu Lijepe Naše. U mislima i molitvama, u zajedništvu i dostojanstvu, i ovog ćemo 18. studenog biti s njima u Vukovaru.

Spomenik „Glas hrvatske žrtve - Zid boli“, Središnji križ u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, Središnji križ na zagrebačkom groblju Mirogoju i Zajednička grobnica za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Izaslanstva Vlade RH i Hrvatskoga sabora, jedno za drugim, položila su vijence i zapalila svijeće uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana.

Odana počast hrvatskim braniteljima, dr. Tuđmanu …

PPVRH Tomo Medved:

„S posebnom zahvalom iskazujemo poštovanje hrvatskim braniteljima, koji su dali svoje živote za slobodu Domovine, i dr. Franji Tuđmanu - najvećem državniku u našoj slavnoj i olujnoj nacionalnoj povijesti. Svim sugrađanima želim da ovo blagdansko vrijeme provedu u miru i obiteljskom okruženju, prisjećajući se svojih najmilijih i moleći za njihove duše.

… i civilnim žrtvama velikosrpske agresije

PHS Gordan Jandroković:

„S najdubljim pijetetom odajemo počast hrvatskim braniteljima koji su položili život na oltar Domovine, civilnim žrtvama velikosrpske agresije, svima koji su poginuli, nestali i ugradili dio sebe u slobodu i demokraciju u kojima danas živimo. Izražavamo trajnu zahvalnost dr. Tuđmanu - utemeljitelju suvremene Hrvatske“.

HDZ: U mislima i molitvama s najzaslužnijima za hrvatsku slobodu

I izaslanstvo naše stranke položilo je vijence i zapalilo svijeće na Mirogoju - na grobu utemeljitelja HDZ-a i moderne hrvatske države dr. Franje Tuđmana, posljednjem počivalištu ratnog ministra obrane i najbližega Tuđmanova suradnika Gojka Šuška, Zidu boli i Središnjem križu u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić:

„Prisjećamo se svojih najmilijih i klanjamo se žrtvi svih onih koji su dali svoje živote za slobodu Lijepe Naše. Zauvijek ćemo biti ponosni na hrvatske branitelje i dr. Tuđmana! U mislima i molitvama, u zajedništvu i dostojanstvu, i ovog ćemo 18. studenog biti s njima u Vukovaru, u Gradu Heroju svih Hrvata“.

U spomen na Zdeslava Turića

Izaslanstvo Mladeži HDZ-a Grada Zagreba zapalilo je svijeće na grobu Zdeslava Turića - prvoga poginulog člana našega stranačkog pomlatka u Domovinskom ratu.

Nikada se nećemo umoriti ponavljati povijesnu istinu: suvremena Hrvatska temelji se na odlučnosti hrvatskog naroda, hrabrosti i žrtvi naših branitelja te državotvornom učenju dr. Franje Tuđmana.

A A A