Vijesti
27. 10. 2023.

CROBAROMETAR: Sigurnost & stabilnost! HDZ kontinuirano u premoćnom, suverenom vodstvu!

Unatoč svakodnevnim nasrtajima i opstrukcijama udružene oporbe, jači smo od SDP-a za impresivnih 16.4 postotnih bodova, a od Grbinovih provokatora pod nazivom MOST za čak 20.6! Možemosi su gubitnici mjeseca. Uz „premijerku“ Benčić, s rujna na listopad propali su za 0.8%! Neodlučni birači 2. su politička snaga u zemlji - znatno su jači od svih oporbenih stranaka. Što svjedoči da hrvatski građani u njima ne vide nikakvu alternativu. Tzv. Centar hiperambicioznog bračnog para Puljak ustrajno se koprca ispod 1%. Tako da ga nema na ilustracijama Nove TV.

Na vrhu je HDZ i dalje uvjerljivo ispred svih, uživa 29.8% podrške naših ispitanica i ispitanika - morali su konstatirati u Dnevniku Nove TV objavljujući rezultate najnovijeg Crobarometra.

Najavimo manje, isporučimo više! Već sad smo za 163 € premašili vlastito obećanje o povećanju prosječne plaće na 1.000 €. A primanja će i dalje rasti!

Oporba talac same sebe

Već mjesecima i mjesecima na drugom su mjestu neodlučni birači - u listopad ih je 16.6%. 

Oporba svojom očajničkom agresijom nikako da privuče glasače, no svejedno nastavlja po istom, dokazano neučinkovitom receptu. Tko joj kriv!

Plenković: Svojim je primitivizmom dio oporbe u potpunosti potvrdio moju tezu o dvije Hrvatske

Uvjerljivo smo jači od SDP/MOST 

Treći je SDP s 13.4% podrške, s i više nego dvostruko manjim rejtingom od naše stranke. Još i dobro prolaze koliko je popularan Peđa Grbin.

Prema istraživanju koje za navedenu televiziju provodi agencija Ipsos Puls, MOST je ovog mjeseca, s 9.2%, zamijenio platformu NE Možemo na četvrtom mjestu. 

Partija i njeni najodaniji suradnici na lažnoj desnici (MOST-ovci) skupa imaju rejting od 22.6%. Ili 7.2% manje od samog HDZ-a.

Potonuće eksperimentalne platforme

Disfunkcionalni možemosi gubitnici su mjeseca - pali su na 8.2%, za gotovo postotni bod! 

Što Sandra Benčić više nastupa, to je Hrvatima vidljivije kako ti nesposobni, a ultraljevičarski aktivisti urušavaju Grad Zagreb. 

Domovinski pokret ima 7.7%, ali mu to još uvijek nije dovoljno da bude bolji od šeste pozicije.
Ispod izbornog praga

I to je to. Nijedna druga politička opcija ne prelazi izborni prag. Štoviše, duboko su ispod njega.

Među strankama koje bilježe manje od 5, a opet više od barem 1 posto potpore, na prvom je mjestu Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) s 2.3%. 

U "donjem domu" slijede HSS (1.7%), HNS (1.3%) te HSLS i stranka Odlučnost i pravednost - s po 1.2%. 

Puljak - hiperambiciozan, a nemoćan

IDS je pao ispod „magične granice“ od jednoga postotnog boda, a ondje već mjesecima tavori tzv. Centar fejkera Ivice Puljka. 

Hrvatski su se građani očito prestrašili nesposobnosti i lažljivosti koje demonstrira u Gradu Splitu.

NAPOMENE:

Što se tiče volje ispitanika da izađu na birališta, slična je kao i u rujnu: 68% njih sigurno bi ili vjerojatno to učinilo, a 28% sigurno ili vjerojatno NE bi. 4% još ne zna.

Istraživanje političkih preferencija provedeno je između 1. i 22. listopada na uzorku od 993 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske.

A A A