Vijesti
26. 10. 2023.

CIRKUS „OPORBA“. Dobro je da su Hrvati još jednom vidjeli tko je tko. Sad im je još jasnije da se nikad neće moći osloniti na te tužne i primitivne klaunove iz oporbe!

Mladež HDZ-a: Oporba se pokazala nedoraslom, a javnost je opet mogla vidjeti razliku između politički dvije Hrvatske. S jedne strane sigurnu Hrvatsku koja stabilno vodi zemlju kroz pandemiju i globalnu energetsku krizu te ostvaruje strateške ciljeve, a s druge onu koja promiče agresivno i rušilačko ponašanje prema institucijama. No oporbeno lup(et)anje nije uspjelo nadglasati postignuća naše Vlade! Kapulica: Zamislite vlast koju bi dijelili Benčić i Bulj, Grbin i Grmoja! Njihovo je divljaštvo Hrvatima do kraja otvorilo oči. Mažar: SDP, MOST i Možemo koordinirano djeluju, lup(et)aju. I najavljuju zajedničku Vladu. Neće proći - iduće godine odlaze u političku penziju! 

Priopćenje našega stranačkog pomlatka, koje potpisuje nacionalni predsjednik Mladeži HDZ-a Maksimilijan Šimrak, prenosimo u cijelosti:

„Velika koalicija“ ljevice & lažne desnice

Tijekom predstavljanja Godišnjeg izvješća o radu Vlade manje od trećine zastupnika oporbe - tj. „velika koalicija“ SDP-a, MOST-a, možemosa, GLAS-a, Centra, Radničke fronte i tzv. Suverenista - sramotno je lupala više od sat vremena, onemogućavajući premijera Andreja Plenkovića da predstavi izvješće koje sadrži glavne aktivnosti Vlade u prethodnih godinu dana.

Plenković: Svojim je primitivizmom dio oporbe u potpunosti potvrdio moju tezu o dvije Hrvatske

Dvije Hrvatske

Oporba se pokazala nedoraslom, a naša je javnost mogla vidjeti razliku između politički dvije Hrvatske - s jedne strane sigurnu Hrvatsku koja stabilno vodi zemlju kroz pandemiju i globalnu energetsku krizu te ostvaruje strateške ciljeve, a s druge onu koja je bezidejna i koja promiče agresivno i rušilačko ponašanje prema institucijama. 

O dvije Hrvatske u političkom smislu. O postignućima naše Vlade i, s druge strane, o jalovoj, a malicioznoj oporbi

Građani su čuli što je učinjeno & što će se još učiniti 

Osim što su iskazali nepoštovanje prema Hrvatskom saboru i Vladi, pokazali su i da im je važnije raditi cirkus i privlačiti pozornost lupanjem nego da građani čuju što je učinjeno i što će se još učiniti kako bi kvalitetnije živjeli.

Naum im, međutim, nije uspio: u zaglušujućoj atmosferi nesposobne i nemoćne oporbe, pozdravljamo to što je predsjednik Vlade zadržao koncentraciju i izložio izvješće. 

U 7 godina rekordno smo povećali plaće, mirovine i zaposlenost, smanjili javni dug i poreze & ostvarili strateške ciljeve. I to usprkos svim krizama i oporbenim opstrukcijama!

Mnogobrojne & izdašne mjere za mlade

Posebno nam je drago da je i u ovom izvješću bilo istaknuto koliko se radi za mlade o čemu, osim nas koji to pratimo, rijetko tko priča.

Da izdvojimo, od 2016. godine naovamo:

  • 42 posto mladih više radi na neodređeno vrijeme, ukupno 175.000
  • 22 posto mladih manje radi na određeno vrijeme, ukupno 104.000 
  • Nezaposlenost mladih smanjena za 11 postotnih bodova - s 24.6 na 13.7 posto (uz daljnje smanjivanje)
  • Zaposlenost mladih povećana za više od pet postotnih bodova - s 39.8 na 45 posto
  • 180.000 mladih ostvarilo povrat poreza u 2023. godini zahvaljujući Vladinoj mjeri oslobađanja mladih od plaćanja dijela ili cijelog poreza na dohodak - ukupno 110 milijuna eura, odnosno 611 eura po osobi
  • 100.000 mladih uključeno u mjere zapošljavanja
  • Ukinuto stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa, inače mjera koju je uveo SDP i koja je snizila cijenu rada mladih

Mladež HDZ-a: Neozbiljni SDP kasni nekoliko godina s mjerama za mlade koje sada predlaže!

  • 34.000 mladih obitelji dobilo subvencije za stambene kredite
  • 10.000 mladih dobilo potpore za samozapošljavanje s poslovnom idejom, a potpore su povećane s 3.300 eura na maksimalnih 20.000 eura
  • Izgrađeno 1.000 stanova kroz POS program

Naša je Vlada napravila veliki iskorak za mlade, posebno mjerama zapošljavanja, osnaživanja obitelji & stambenog zbrinjavanja!

  • Izgrađeno ili obnovljeno 14 studentskih domova u Hrvatskoj - u Zagrebu, Varaždinu, Vukovaru, Virovitici, Dubrovniku, Osijeku, Rijeci, Puli, Zadru, Šibeniku, Splitu, Čakovcu, Virovitici i Požegi, a najavljeno je i ulaganje u studentski dom u Slavonskom Brodu
  • Osigurano 90.000 studentskih socioekonomskih, STEM stipendija i stipendija u strukovnom obrazovanju
  • Udvostručena minimalna studentska satnica s 2 na 4.38 eura, koja od 1. siječnja raste na 5.25 eura
  • Omogućen rad izvanrednim studentima preko studentskih ugovora
  • Spriječen rast cijena studentske prehrane za 20 posto 
  • Donesen Nacionalni program za mlade vrijedan gotovo 8 milijuna eura
  • Ojačan glas mladih na općinskoj, gradskoj, županijskoj i nacionalnoj razini poboljšanjem Zakona o savjetima mladih 

Malo koja stranka, ne samo u Hrvatskoj, ima toliko mladih ljudi na tolikim odgovornim dužnostima!

  • Razmatraju se nove mjere stambene politike i donosi se novi Nacionalni plan razvoja stambene politike do 2030. i još mnogo toga.

Ponos, postignuća, pobjeda!

Zaglušujući zvukovi, agresivni napadi živčanih oporbenjaka neće uspjeti utišati sve ono kvalitetno što je učinjeno u proteklih sedam godina. Neće uspjeti niti nadglasati većinu hrvatskog naroda koji ovo ponašanje ne smatraju normalnim i odgovornim.

Hrvatski građani vide tko je tko na sceni i zato su već dvaput zaredom na izborima dali povjerenje HDZ-u. 

Rekordno povećanje „minimalca“ - podižemo ga sa 700 na 840 € bruto! Zahvaljujući oporbenim lupetalima naši su uspjesi još vidljiviji!

ZAMISLITE VLAST KOJU BI DIJELILI BENČIĆ & BULJ, GRBIN & GRMOJA! 

Predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Mario Kapulica: 

„Lupanjem po saborskom inventaru oporba je potvrdila da je vode mržnja, destrukcija i opstrukcija. A lup(et)ali su svi njeni „premijerski kandidati i kandidatkinje“. To je divljaštvo Hrvatima do kraja otvorilo oči, sad još jasnije vide tko im se to nudi za 'spasitelje'. Zar uopće možete zamisliti Vladu RH koju bi vodio Grbin, a Benčić bi mahnitala i udarala po stolu jer je Grmoji, a ne njoj, dao riječ?! I obratno“.

Saborski zastupnik Nikola Mažar: 

„Kako se budu približavali parlamentarni izbori, od te incidentne družine mogu se očekivati samo novi pokušaji proizvodnje kaosa i stvaranja atmosfere izvanrednog stanja. NE Možemo i MOST usklađeno djeluju. Premda drugi prijete seoskim stražama koje će pucati na migrante, a prvi optužuju hrvatsku policiju za nasilje prema tim istim migrantima, u sabornici koordinirano lup(et)aju. I najavljuju zajedničku Vladu. Neće proći - iduće godine odlaze u političku penziju!“.

A A A