Vijesti
6. 11. 2023.

Još jedno sniženje naftnih derivata - pojeftinili dizel, plavi dizel & UNP za boce!

Dobre vijesti s telefonske sjednice Vlade RH, na kojoj je donesena nova Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata za iduće 14-dnevno razdoblje: cijene dizela i plavog dizela bit će niže za 4 centa po litri, a za cent će pojeftiniti ukapljeni naftni plin za boce (po kg). Cijene benzina i UNP-a za spremnike ostaju iste kao prije dva tjedna, kada su i one bile snižene. Kontinuiranim intervencijama naša Vlada nastavlja štititi standard hrvatskih građana u globalnoj energetskoj krizi. Bez tih mjera, svi bi naftni derivati bili skuplji za 9 do 31 cent, tj. od 68 lipa do 2.3 kune po l/kg.

Novi cjenovni režim za naftne derivate stupa na snagu u srijedu, 8. studenog.

Još jedno sniženje cijena goriva!

Kontinuirano snižavanje cijena

Litra osnovnog benzina stajat će 1.46 eura (11 kuna), a dizela 1.52 eura (11.45 kn). Cijena plavog dizela po litri past će ispod eura te će iznositi 98 centi (7.38 kn).

Povoljnija će biti i cijena ukapljenog naftnog plina za boce. Prema novoj Uredbi Vlade RH kilogram će iznositi 1.78 eura (13.41 kn), što je jeftinije za cent u odnosu na dosadašnju cijenu.

Pravodobne Vladine intervencije

Da nema Vladinih mjera, da se maloprodajne cijene u potpunosti slobodno formiraju na tržištu i na razini premija energetskih subjekata, naftni bi derivati bili kudikamo skuplji.

Benzin bi koštao 1.59 eura po litri, tj. 13 centi više nego sada; dizelsko gorivo 1.67 eura (15 centi više); plavi dizel 1.07 eura (9 centi više); UNP za spremnike 1.46 eura po kilogramu (24 centa više); UNP za boce 2.09 eura (31 cent više).

A A A