Vijesti
20. 11. 2023.

Sjajan odaziv na trezorske zapise, još jedan debakl oporbenih lupetala, zahvala svima koji su došli u Vukovar & fantomske ankete

(VIDEO) Andrej Plenković o Širem predsjedništvu HDZ-a: 'Trezorci' su potvrdili da Hrvati imaju visoko povjerenje u državne financije. * Neslavno je završila nova 'inicijativa' onih istih koji su uništavali saborski inventar - o opozivu ministrice Marija Vučković. * Zahvalili smo i PPVRH Tomi Medvedu na angažmanu u organizaciji Dana sjećanja. * Nitko tko ucjenjuje HDZ nema ni teoretske šanse da bude partner u budućoj Vladi. Toliko o našoj tobožnjoj 'zabrinutosti' zbog internih anketa. Prije bih rekao da oporba ima razloga za zabrinutost. Anketa po kojoj HDZ dobiva samo '55 mandata' jednostavno ne postoji. Što se izbori budu približavali, to ćemo se suočavati sa sve više takvih spinova. Ali, ni oni neće pomoći oporbi.

Nakon sastanka nacionalnog vodstva HDZ-a predsjednik naše stranke i naše Vlade Andrej Plenković stao je pred novinare.

Donosimo ključne naglaske iz njegove izjave i odgovora na novinarska pitanja:

Itekako dinamični tjedan

Na redovitoj sjednici Šireg predsjedništva te zastupničkih klubova HDZ-a u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu raspravili smo sve aktualne teme. Protekli je tjedan bio itekako dinamičan.

Povećanje nacionalne naknade za starije osobe, interes za trezorske zapise iznad najoptimističnijih očekivanja & impresivni gospodarski rast!

Golemi interes za trezorske zapise

Izrazili smo zadovoljstvo golemim interesom za trezorske zapise. Oko 37.500 Hrvata uložilo je u njih 985 milijuna eura - dvostruko više od ciljanog iznosa izdanja (440 milijuna) plus još 100 milijuna!

Nakon iznimno uspješnih narodnih obveznica početkom godine, i ovaj smo financijski proizvod prvi put ponudili hrvatskim građanima. Pružili smo im mogućnost da oplemene svoju štednju s daleko većom kamatom nego u bankama - s godišnjim prinosom od 3.75%! „Trezorci“ su potvrdili da državne financije uživaju visoki stupanj povjerenja.

Uzastopne oporbene blamaže

Pozdravili smo, naravno, i imenovanje kolege Ivana Anušića za PPVRH i ministra obrane u Hrvatskom saboru …

Nakon Sinja, Varaždina, Pule, Ploča i Vukovara, vratit ćemo pobjedničku Hrvatsku vojsku i u Baranju, u Beli Manastir!

… kao i prihvaćanje Izvješća Vlade RH o nezakonitim migracijama. Predstavio ga je PPVRH Davor Božinović, a prihvaćeno je s čak 108 glasova ZA!

Očekivano, neslavno je završila još jedna oporbena „inicijativa“. Najviše su se, ipak, osramotili MOST-ovi primitivni, a licemjerni provokatori!

S druge strane, neslavno je završila još jedna oporbena akcija - ovog puta o opozivu ministrice poljoprivrede Marija Vučković. Među pokretačima „inicijative“ bila je najmanje polovica onih zastupnika koji su nedavno uništavali saborski inventar.

U dostojanstvu i zajedništvu

Također, zahvalili smo PPVRH i ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu na angažmanu u organizaciji Dana sjećanja. Zahvaljujemo svim sugrađanima koji su došli u Vukovar i Škabrnju kako bi u dostojanstvu i zajedništvu odali počast žrtvama iz Domovinskog rata.

Svi branitelji zaslužuju našu trajnu zahvalnost i poštovanje, sve žrtve u velikosrpskoj agresiji počast, a svaka Vlada ima zadaću pomagati Vukovar!

Mini-summit EU-a

Osvrnuli smo se i na međunarodne aktivnosti. U Zagrebu smo ugostili predsjednika Europskog vijeća Charles Michela te premijere Italije, Poljske i Malte.

Na tom mini-summitu EU-a prošli smo čitavi niz sigurnosnih, ekonomskih i socijalnih tema, ključnih uoči predstojećeg usvajanja Strateškog plana Europske unije 2024-2029.

Mini-summit Europske unije. Priznanje međunarodnom ugledu & 1. posjet nekog talijanskog premijera u više od 20 godina!

Oporba ima razloga za zabrinutost

Nijedna politička opcija koja će pristupati HDZ-u na ucjenjivački način - što uključuje DP - nema ni teoretske šanse da nam bude partner u budućoj Vladi. Toliko o našoj tobožnjoj “zabrinutosti“ zbog internih anketa HDZ-a. Prije bih rekao da oporba ima razloga za zabrinutost.

Nakon što dožive i 3. poraz zaredom, mnogi će iz oporbe završiti u političkoj mirovini!

Naš rejting se i u 8. godini mandata kreće 25-30%, ne računajući pritom trenutačno neodlučne birače i one koji neće izaći na parlamentarne izbore. Uvjerljivo smo, premoćno, najjača stranka.

Mogli ste nas jednostavno pitati i iz prve ruke doznati da je riječ o čistoj laži. Ne postoji nikakva anketa po kojoj „HDZ dobiva samo 55 mandata“. Zadnjih je godina plasirano bezbroj netočnih informacija, koje su onda komentirane bez ikakve provjere. Što se izbori budu približavali, to ćemo se suočavati sa sve više takvih spinova i fantomskih istraživanja. Ni to, međutim, neće pomoći oporbi.

I socijalni i razvojni proračun

Državni proračun? Socijalno je osjetljiv, održiv i ambiciozan, sadrži i sredstva koja su potrebna za provedbu mjera za zaštitu standarda i nacionalne ekonomije. Primjeren je trenutku, s njime ćemo ostvariti sve prioritete koje smo si postavili.

Državni proračun za 2024. ambiciozan je & socijalno osjetljiv. S njim ćemo ostvariti sve ključne ciljeve - prepoznajemo potrebe građana i nacionalne ekonomije!

Ne znam odakle oporbi teza da se radi o „predizbornom proračunu“. Da nije takav kakav jest, optužili bi nas da ne vodimo brigu o egzistenciji hrvatskih građana.

A A A