Vijesti
25. 11. 2023.

CROBAROMETAR: HDZ povećao prednost nad ljevicom! Jači smo nego SDP, MOST & NE Možemo skupa!

Sigurnost & stabilnost. HDZ i dalje u premoćnom, suverenom vodstvu. Partija Peđe Grbina, s impresivnim padom od 0.8%, na povijesnom je minimumu. Proturazvojni možemosi postupno, ali uporno tonu, sada s DP-om dijele 4. i 5. mjesto na ljestvici popularnosti. Prema istraživanju Nove TV, međutim, MOST-ovi provokatori ipak su apsolutni gubitnici mjeseca. S listopada na studeni propali su za 1.1%! Tzv. Centar Ivice Puljka ustrajno tavori ispod 1% podrške. Neodlučni birači s 18% druga su politička snaga u Hrvatskoj. Što dovoljno svjedoči o uvjerljivosti i atraktivnosti oporbe.

„Na vrhu je HDZ i dalje uvjerljivo ispred svih, ima 29.5% podrške ispitanica i ispitanika“ - morali su konstatirati u Dnevniku Nove TV.

Hrvatski građani očito honoriraju ekonomsku sigurnost i političku stabilnost koju im nudi naša Vlada RH, predvođena premijerom Andrejem Plenkovićem. 

Prioriteti proračuna - Nastavak rasta plaća, zaposlenosti i mirovina, zaštita izloženijih građana & daljnja ulaganja u razvoj!

3P - Posrnuće, Partija, Peđa

Ako ne računamo neodlučne birače, čiji je broj porastao s oko 16 na 18%, SDP je 2. politička snaga u zemlji. Ali, s mjesečnim padom od gotovo postotnog boda (-0.8%) moraju se zadovoljiti s 12.6% podrške.

O našim postignućima posrnuli SDP & njegovi provokatori iz MOST-a mogu samo sanjati!

Hrvati, čini se, kažnjavaju SDP zbog posrnulog Peđe Grbina, njegovih „štrikova“ i „gaća“. Neshvatljivo je da partija vrlo skupo plaća PR koji joj uništava rejting i koji njenog predsjednika svodi na primitivizam jednog Mire Bulja. To je, međutim, njihov problem.

Tomaševićev harač stižu na naplatu 

Zvona zvone na uzbunu i kod možemosa. Popularnost im polagano, ali kontinuirano tone otkad su objavili da je Sandra Benčić njihova „premijerska kandidatkinja“. Uz mjesečni pad od 0.3%, sada s DP-om dijele 4. i 5. poziciju na ljestvici (po 7.9%).

Na naplatu platformi stižu njene proturazvojne politike i ideološka natražnost te harač koji je Tomislav Tomašević nabio Zagrepčanima. 

Kazna za provokatore

MOST s 8.1% zasad je zadržao 3. mjesto, ali je prema novom Crobarometru apsolutni gubitnik mjeseca. S listopada na studeni propali su za 1.1%!

Hrvati u sve većem broju shvaćaju da je Grmojin i Raspudićev jedini zadatak dovesti na vlast Grbina i Benčić, partiju i platformu. 

Očekivano, neslavno je završila još jedna oporbena „inicijativa“. Najviše su se, ipak, osramotili MOST-ovi primitivni, a licemjerni provokatori!

Prag zvani čežnja

I to je to. Nijedna druga stranka nije ni blizu izbornog praga. Skupinu autsajdera predvodi (s 2.4%) Odlučnost i pravednost Karoline Vidović Krišto. 

Više od postotnog boda imaju još samo Umirovljenici zajedno, HSU, HNS i HSS.

Propast Puljkovih ambicija

Negdje ispod te „magične granice“, dakle, koprca se tzv. Centar hiperambicioznog, a osvjedočeno nesposobnog splitskog gradonačelnika Ivice Puljka.

Splitom upravlja rastrojeni delinkvent recidivist s fiksacijom na žene

Tom sunovratu svakako je znatni doprinos dao i Bojan Ivošević, delinkvent recidivist na privremenom radnom mjestu zamjenika gradonačelnika u Splitu.

Napomena:

Istraživanje je provela agencija Ipsos Puls između 1. i 21. studenog na uzorku od 990 punoljetnih građana. 

Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3.3%, a za rejtinge stranaka +/- 3.6%.

A A A