Vijesti
24. 11. 2023.

Predvodnici prosvjeda nemaju veze s poljoprivredom, ali imaju itekako veze s DP-om, MOST-om & tzv. suverenistima!

(VIDEO) Premijer Andrej Plenković: Ne radi se o izvornom prosvjedu svinjogojaca, nego o operaciji malih stranaka kako bi proizvodnjom nereda stekle politikantske poene. Zasigurno se neću sastati s njima, u ovih 8 godina nikada to nisam činio s onima koji ucjenjuju. Tretirat ću ih kao manipulatore iza kojih stoje demagoške stranke. Jer to i jesu. Ta ista skupina bukača parazitirala je na tvrdnjama da COVID „ne postoji“ - ili je kao „lijek“ nudila ivermektin - a sada s istim protuznanstvenim pristupom nastoji ponešto ušićariti na afričkoj svinjskoj kugi. Njima nije ni do kakve „zaštite sela“, oni mare samo za sebe. Za razliku od njih, naša Vlada brine o hrvatskom selu i seljacima.

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a u više je navrata (u četvrtak na konferenciji za medije u Banskim dvorima, u petak prilikom posjeta Varaždinskoj i Međimurskoj županiji) na upit novinara komentirao prosvjede i provokacije tzv. stožera za zaštitu hrvatskog sela.

Donosimo, objedinjeno, i ostale naglaske iz odgovora Andreja Plenkovića:

Mjere daju rezultate, zaraza se smiruje

Afričku svinjsku kugu, bolest za koju nema ni cjepiva i ni lijeka, ne mogu pobijediti galama i kaos, nego samo struka i zaštitne mjere utemeljene na znanosti. A upravo te mjere daju rezultate, zaraza je ušla u fazu smirivanja. 

S predstavnicima Hrvatske poljoprivredne komore: Stagnacija afričke svinjske kuge pokazuje da mjere suzbijanja daju rezultate

Vlada RH djeluje sukladno praksi uređenih europskih zemalja, a država će funkcionirati, neće biti blokada graničnih prijelaza. 

Pokušavaju zloupotrijebiti bolest i tuđu nevolju 

Ponavljat ću bez i najmanje zadrške koliko god bude trebalo: MOST, „suverenisti“ i DP pravi su organizatori. Prosvjede orkestriraju pojedinci koji nemaju veze sa svinjogojstvom. 

Tim „instruktorima“ nije ni do kakve „zaštite sela“, nego do provokacija radi politikantskih ciljeva. Manipuliraju, pokušavaju zloupotrijebiti bolest i tuđu nevolju. 

Očekivano, neslavno je završila još jedna oporbena „inicijativa“. Najviše su se, ipak, osramotili MOST-ovi primitivni, a licemjerni provokatori!

Činjenice za njih ne postoje

Oni ni najmanje ne mare za činjenice: ni za to da za afričku svinjsku kugu nema ni cjepiva ni lijeka te da su zaštitne mjere koje se provode jedine moguće; ni za to da je svega 3% svinja eutanazirano; ni za to da je danas u Hrvatskoj 130.000 svinja više nego prije te bolesti; ni za to da je država do sada osigurala više od 30 milijuna eura programa potpore kao kompenzaciju uzgajivačima, od čega je već 7 milijuna isplaćeno za više od 1.150 uzgajivača.

Politikanti mare samo za sebe 

Mare samo za sebe, za jeftine političke bodove. Za razliku od njih, naša Vlada brine o hrvatskom selu i seljacima. Činimo sve ono što bi činile i druge uređene zemlje. 

Odgovori na zahtjeve Stožera za obranu hrvatskog sela

ZNAMENITI „SVINJOGOJCI“

Fotografija: (zdesna) Marin Miletić, Nikola Grmoja i Kristina Bakula u predahu od agitiranja na prosvjedu. Gospođa je vijećnica MOST-a u Županijskoj skupštini Vukovarsko-srijemske županije, a s njezinog maila tzv. stožer šalje priopćenja i dopisuje se s Ministarstvo poljoprivrede. 
Sve što treba znati o prosvjedima stalo je u ovu sliku …

… kao što je stalo i u-ovih nekoliko sekundi jednog od vođe prosvjednika.

A A A