Vijesti
26. 11. 2023.

18. humanitarni koncert „Želim život“ - Podržavamo hvalevrijedni rad Zaklade Ana Rukavina!

060 9000 - SVAKI POZIV JE DRAGOCJEN! Poslije tri godine pauze zbog COVID-a, Zaklada Ana Rukavina i Nova TV ponovno su na Trgu bana Jelačića u Zagrebu organizirale koncert 'Želim život'. Na pozive građana kojima su se prikupljala sredstva za rad Zaklade odgovarale su i zahvaljivale osobe iz javnog života. I PVRH Plenković, koji u ovoj plemenitoj akciji redovito sudjeluje, bio je u pozivnom centru: 'Još jednom hvala svima, ovo je sjajna inicijativa! Zaklada je dala snažni doprinos proširenju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i osnivanju Banke krvi iz pupkovine, zahvaljujući čemu je dosad spašeno 168 života'. Članice Zajednice žena HDZ-a 'Katarina Zrinski' u šibenskom su se Perivoju Ane Rukavine prisjetile svoje hrabre, prerano preminule sugrađanke.

„Vlada RH će i ove godine donirati iznos od PDV-a na pozive građana na humanitarni broj 060 9000, koji će biti otvoren do kraja godine. To je naš mali, skromni doprinos svemu onome što u ovoj hvalevrijednoj akciji rade ljudi velikog srca“ - također je istaknuo premijer Andrej Plenković.

Za vrijeme koncerta prikupljeno je više od 130.000 eura. U pozivnom centru bili su i PHS Gordan Jandroković, ministri, zastupnici u Europskom parlamentu i Hrvatskom saboru, državni tajnici, uglednici iz umjetnosti, kulture, sporta…

ZAJEDNO U PLEMENITOJ AKCIJI

Ministar zdravstva Vili Beroš: I danas se sjećamo pisma Ane Rukavine, posebice dvije riječi spojene u jednu želju - želim život! Ana danas živi kroz Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te javnu Banku krvi iz pupkovine „Ana Rukavina“ u KBC-u Zagreb, koja je do sada spasila 168 života.

Ministar gospodarstva Davor Filipović: Ana Rukavina je, opisujući svoju priču iz bolesničke sobe na Rebru, poručila drugima da se ne boje, da se njoj „jednostavno dogodio život, iz kojeg i Vi možda možete nešto naučiti“. Ona nas je, nažalost, napustila, ali njezina vizija ostala je s nama. Zato smo tu viziju došli podržati, a pozivam i vas da je podržite. Jer, svaki je poziv dragocjen!

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica: Podržimo Zakladu Ana Rukavina. Nazovite 060 9000!

Eurozastupnica Sunčana Glavak: Pozivom na humanitarni broj sudjelujte i vi u akciji Zaklade i poduprite proširenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Hvala svima koji su se već uključili!

U SPOMEN NA ANU & NJEZINU PRIČU

U Perivoju Ane Rukavine u Šibeniku naše su se članice prisjetile svoje hrabre, prerano preminule sugrađanke.

Vijenac su položile i svijeće zapalile predsjednice Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Šibensko-kninske županije i gradske organizacije ZŽKZ-a Anita Aužina i Anela Alavanja, saborska zastupnica Branka Juričev-Martinčev i Nedjeljka Klarić - bivša šibenska gradonačelnica na čiju je inicijativu 2009. uređen i otvoren Perivoj u spomen na Anu. U ovoj lijepoj gesti pridružio im se zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta.

„Naša je namjera bila da Perivoj postane mjesto okupljanja mladih. Stoga pozivamo udruge i ravnatelje srednjih škola diljem Lijepe Naše, pa i turističke vodiče, da na putu prema tvrđavi sv. Mihovila zastanu na ovom mjestu i ispričaju Aninu plemenitu priču“ - poručile su „katarine“.

A A A