Vijesti
1. 12. 2023.

Privrženi poštivanju Vatikanskih ugovora, dobroj suradnji s Crkvom u Hrvata & izgradnji nacionalnog stadiona

Polugodišnji sastanak s članovima Stalnog vijeća Hrvatske biskupske konferencije. Premijer Andrej Plenković: „Nastavljamo njegovati konstruktivni dijalog i kvalitetne odnose te obnavljati sakralne objekte nakon potresa - uz učinkovito korištenje sredstava Fonda solidarnosti EU-a. Vjerujem da ćemo idućih tjedana finalizirati dogovor o izgradnji novoga stadiona na Maksimiru“. HDZ-ovi zastupnici odbili su prijedlog Anke Mrak Taritaš (GLAS) da Hrvatski sabor „zaduži Vladu RH da pokrene postupak pregovora o izmjenama ugovora sa Svetom Stolicom“.

Protivimo se svim inicijativama za reviziju Vatikanskih ugovora - kratko je, ali sasvim jasno, poručio premijer Andrej Plenković na ovotjednoj sjednici Vlade RH. 

Inflacija i dalje pada, BDP raste najbrže u EU-u, a legao nam je novi novac iz NPOO-a - po čemu smo također u samome europskom vrhu!

U potpunosti neutemeljen „prijedlog“

I HDZ-ovi su zastupnici jednako jasno na Trgu svetog Marka odbili prijedlog Anke Mrak Taritaš (GLAS) da Hrvatski sabor „zaduži Vladu RH da pokrene postupak pregovora o izmjenama ugovora sa Svetom Stolicom“. 

 „Za takvo što nema nikakvog temelja, Vatikanski ugovori trebaju ostati. Vjeronauk je izborni predmet, đaci ga u školama biraju bez prisile“ - u ime Kluba HDZ-a istaknuo je u saborskoj raspravi Davor Ivo Stier:

- I još nešto važno: jednostrano pokretanje izmjena moglo bi nanijeti ozbiljnu štetu međunarodnom ugledu Republike Hrvatske. 

S HRVATSKIM BISKUPIMA

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a i na redovitom je polugodišnjem sastanku s članovima Stalnog vijeća Hrvatske biskupske konferencije u Banskim dvorima izrazio zadovoljstvo kvalitetnim odnosima s Katoličkom Crkvom u Hrvatskoj:

- Nastavljamo konstruktivni dijalog, uspješnu suradnju i obnovu sakralnih objekata nakon potresa - uz učinkovito korištenje sredstava Fonda solidarnosti Europske unije. 

Glavni grad zaslužuje moderni stadion 

Vjerujem da ćemo idućih tjedana finalizirati dogovor o izgradnji novoga nogometnog stadiona na Maksimiru - dodao je Andrej Plenković:

- Glavni grad Lijepe Naše morao bi imati moderni, respektabilni nacionalni stadion!

Naša Vlada RH započinje izgradnju novog stadiona na Maksimiru & obnavlja Zagrebačku katedralu!

Demografska revitalizacija 

Hrvatskim biskupima, koje je predvodio predsjednik HBK i nadbiskup Zagrebačke nadbiskupije mons. Dražen Kutleša, na sastanku su predstavljene Vladine mjere u cilju zaustavljanja negativnih demografskih tijekova. 

Čestitka novom zagrebačkom nadbiskupu mons. Draženu Kutleši & zahvala kardinalu Josipu Bozaniću

Demografska revitalizacija prvi je prioritet u ovom desetljeću, to je strateško pitanje naše budućnosti - zaključno je poručio premijer Plenković.

A A A