Vijesti
4. 12. 2023.

Otvorenje nove zgrade KBC-a & daleko viši rast plaća nego u Zagrebu, Rijeci & Splitu! Osijek - jedini veliki grad koji neće podići porez na dohodak!

„Ovo moderno zdanje, koje uz objedinjeni hitni bolnički prijam sadrži dnevnu bolnicu i jednodnevne kirurgije, itekako će pridonijeti poboljšanju zdravstvenih usluga za čitavu Slavoniju, pa i za pacijente iz Bosanske Posavine. Projekt vrijedan 22.5 milijuna € realiziran je u samo dvije godine. Čestitam svima! - poručio je premijer Plenković, koji je nakon otvorenja sudjelovao na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu 237. Dana Grada Osijeka. „Gradonačelniku Radiću nijednog trenutka nije palo na pamet podići poreze. Zašto? Jer želi dati doprinos porastu primanju svojih sugrađana. Pozdravljamo odluku, poreznu smo reformu i pokrenuli kako bi Hrvati bolje živjeli!“. 

U prigodnom govoru na svečanom otvorenju zgrade OHBP-a, čime je započeo svoj posjet Gradu na Dravi, predsjednik Vlade RH i HDZ-a istaknuo je golemu važnost koju ovo moderno bolničko zdanje ima za istok Lijepe Naše, ali i za cijelo hrvatsko zdravstvo - budući da osječkoj bolnici gravitira čak oko milijun ljudi.

Potpuno novi KBC - 715 milijuna €

Andrej Plenković je dodao da novi OHBP u Osijeku predstavlja tek mali dio investicija ove Vlade u resoru zdravstva:

- Ulažemo povijesne 2.2 milijarde eura u zdravstveni sustav, u bolnice u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Puli, Bjelovaru, Varaždinu… Ali, na tome nećemo stati. Već smo razradili plan za idući mandat, već smo dogovorili da krećemo u izgradnju i opremanje potpuno novog, najsuvremenijeg KBC-a Osijek. Taj je megaprojekt vrijedan 715 milijuna eura!

Nakon očuvanja društvene kohezije u energetskoj krizi, slijede ogromna ulaganja u hrvatsko zdravstvo i školstvo!

237. ROĐENDAN GRADA OSIJEKA

Nakon svečanog otvorenja nove zgrade KBC-a, premijer Plenković sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj u Hrvatskom narodnom kazalištu u povodu Dana Grada Osijeka.

Na početku svog obraćanja posebno je pozdravio sve hrvatske branitelje iz Osječko-baranjske županije te im zahvalio na doprinosu za slobodu i demokraciju u kojima danas živimo.

Može se kad se zna & hoće

Potom je naglasio da je Osijek ogledni primjer korištenja veće autonomije jedinica lokalne i regionalne samouprave u cilju povećanja plaća i podizanja životnog standarda, uspješne realizacije razvojno-socijalnih projekata te privlačenja ulaganja:

- Za razliku od ostala tri velika grada u Hrvatskoj, Osijek neće podići porez na dohodak. Tom se hvalevrijednom odlukom dodatno pridonosi povećanju plaća. 

Može se kad se zna & hoće! Grad Osijek NEĆE povećati stopu poreza na dohodak!

Ispravljena SDP-ova nepravda prema Slavoniji

Napomenuo je da se Osijek vrlo dobro uklopio u ono što Vlada radi na nacionalnoj razini, a to je stvaranje pretpostavki za ravnomjerni regionalni razvoj zemlje:

- Kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem u proteklih smo sedam godina uložili oko tri milijarde eura. Podsjetio bih i na to da je naša Vlada izmijenila karte gospodarskih potpora na način da favorizira one dijelove Hrvatske koji su po indeksu razvijenosti i statističkim regijama EU-a bili slabije razvijeni, čime je ispravljena nepravda od prije desetak godina.

Anušić: Hvala našoj Vladi - Novom podjelom NUTS2 regija ispravit ćemo nepravdu koju je SDP nanio Slavoniji!

4 velike investicije

Poručio je i da se u Gradu na Dravi i inače vidi veliki napredak u svim aspektima:

- Tome je svakako pridonijela i snažna potpora Vlade. Izdvojimo četiri velike investicije samo u zadnje vrijeme: podvožnjak na Čepinskoj, koridor 5c do Baranje, Gospodarski centar i Regionalni distribucijski centar za voće i povrće. 

Otvoren Gospodarski centar Osječko-baranjske županije - koji će potaknuti nova ulaganja & stvarati radna mjesta!

Za primjer je naveo i to da je da je Osijek prvi 5G grad u Hrvatskoj, čime je privukao sve one koji se bave informacijskom i komunikacijskom tehnologijom.

Nastavljamo zajedno razvijati Slavoniju!

Na kraju je predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković svim Osječankama i Osječanima čestitao 237. rođendan njihovog grada:

- Nastavljamo zajedno razvijati Osijek, Osječko-baranjsku županiju i cijelu Slavoniju!

Osječko-baranjska županija ubrzano se razvija & postaje sve atraktivnija ulagačka destinacija!

A A A