Vijesti
9. 12. 2023.

Dr. FRANJO TUĐMAN. Samostalna i demokratska Hrvatska njegov je zauvijek živi spomenik!

IN MEMORIAM. S trajnom zahvalnošću, neprolaznim poštovanjem i neizmjernim ponosom prisjećamo se prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, utemeljitelja suvremene hrvatske države i HDZ-a. U nacionalnoj memoriji ostat će upamćen kao najveći državnik kojeg je hrvatski narod imao u svojoj slavnoj i olujnoj povijesti. Dr. Tuđman prepoznao je pravi trenutak te uz zajedništvo hrvatskog naroda i hrabrost hrvatskih branitelja oživotvorio našu stoljećima željenu slobodu. 

Dr. FRANJO TUĐMAN (10. prosinca 1999. - 10. prosinca 2023.)

„Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska!“

Državnička mudrost & državotvorna vizija 

S trajnom zahvalnošću, neprolaznim poštovanjem i neizmjernim ponosom prisjećamo se prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, utemeljitelja suvremene hrvatske države i Hrvatske demokratske zajednice.

Pod njegovim vodstvom, Lijepa Naša međunarodno je priznata, obranjena i oslobođena. Svojom je državničkom mudrošću omogućio mirnu reintegraciju Hrvatskog Podunavlja, a državotvornom vizijom zacrtao naš euroatlantski put.

Trajno zahvalni dr. Tuđmanu i hrvatskim braniteljima na slobodnoj, samostalnoj i demokratskoj Hrvatskoj!

HDZ - stožerna stranka hrvatskog naroda

Pod njegovim vodstvom, HDZ je postao stožerna stranka Hrvata iz Domovine i cijelog svijeta, koja je zahvaljujući svojoj širini te snazi okupljanja i mogla povesti hrvatski narod u ostvarenje sna o samostalnoj i neovisnoj državi.

Dr. Tuđman prepoznao je pravi trenutak te uz zajedništvo hrvatskog naroda i hrabrost hrvatskih branitelja oživotvorio našu stoljećima željenu slobodu.

Tog je povijesnog 30. svibnja 1990. sve započelo. Poslije 45 godina komunističkog totalitarizma uspostavljena je demokratski izabrana državna vlast

Neka mu je vječna hvala i slava!

U nacionalnoj memoriji ostat će upamćen kao najveći državnik kojeg je hrvatski narod imao u svojoj slavnoj i olujnoj povijesti. 

Samostalna i demokratska Hrvatska njegov je zauvijek živi spomenik.

Neka mu je vječna hvala i slava!

101. obljetnica rođenja prvog hrvatskog predsjednika, najvećeg državnika u našoj slavnoj i olujnoj nacionalnoj povijesti

HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA

A A A