Vijesti
11. 12. 2023.

Godina radnog staža za svako dijete, Rafale, Bradley, dr. Tuđman, moderni suverenizam & grintava oporba

(VIDEO) Nacionalno vodstvo HDZ-a jednodušno je pozdravilo najavu predsjednika Andreja Plenkovića o novoj pronatalitetnoj mjeri, prema kojoj će majke prije odlaska u mirovinu za svako dijete dobiti punu godinu dana radnog staža umjesto dosadašnjih šest mjeseci. „Ta se mjera u drugim zemljama pokazala uspješnom, nema razloga da tako ne bude i kod nas. Idućeg tjedna održat će se Vijeće za demografsku revitalizaciju, a u javno savjetovanje pustit ćemo Strategiju demografske revitalizacije RH do 2033. godine“ - poručio je PHDZ/PVRH Plenković na Širem predsjedništvu HDZ-a.

Osim novom demografskom mjerom Vlade RH, na redovitom sastanku vrha HDZ-a izraženo je zadovoljstvo (i) dolaskom prvih oklopnih vozila Bradley te napretkom izgradnje hangara za borbene zrakoplove Rafale na zagrebačkom Plesu.

Premijer obišao infrastrukturu za uvođenje u operativnu uporabu aviona Rafale; Izgradnja kompleksa teče prema planu

- Najmoderniji borbeni avioni letjet će hrvatskim nebom na Dan državnosti 30. svibnja, potom i na obljetnici Oluje! Infrastrukturni kompleks za uvođenje u operativnu uporabu zrakoplova sjajno izgleda, radovi vrlo dobro napreduju, sve će biti gotovo na vrijeme, u roku. Sve što treba bit će spremno do dolaska Rafalea u travnju iduće godine - istaknuo je predsjednik Andrej Plenković.

Modernizacija Hrvatske vojske

Napomenuo je da će i borbena protuoklopna vozila Bradley znatno podići sposobnosti pobjedničke Hrvatske vojske:

- Ona imaju ne samo obrambenu, nego i važnu gospodarsku ulogu: u potpunosti će se obnoviti i dovesti u operativno stanje u tvrtki Đuro Đaković Specijalna vozila u Slavonskom Brodu. Uz rekordni, najveći ikad vojni proračun, nastavljamo s modernizacijom HV-a!

Stigla prva oklopna vozila Bradley! Nastavljamo osnaživati Hrvatsku vojsku & produbljivati strateško partnerstvo sa SAD-om!

Ostvarujemo Tuđmanove strateške ciljeve

Na sjednici Šireg predsjedništvu HDZ-a još jednom je iskazana trajna zahvalnost dr. Franji Tuđmanu na svemu što je učinio za Domovinu. Plenković:

- Dostojanstveno smo obilježili 24. godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika. Lijepa Naša danas je upravo ondje gdje ju je i vidio dr. Tuđman - u samoj jezgri Europe i demokratskog Zapada! Politikom modernog suverenizma u izmijenjenim geopolitičkim okolnostima koristimo nikad čvršći međunarodni položaj RH kako bismo ostvarivali strateške ciljeve koje je on postavio još 1990. godine.

Kako vrijeme odmiče, još smo svjesniji povijesne veličine dr. Franje Tuđmana, još smo mu zahvalniji na svemu što je napravio za Domovinu!

O IZGUBLJENOM TOMAŠEVIĆU, OPORBENIM NEBULOZAMA & BBB-ovcima

Nakon sjednice, predsjednik naše stranke i naše Vlade Andrej Plenković stao je pred novinare.

Donosimo ključne naglaske iz njegovih odgovora:

Sastanak s Tomaševićem?

Koliko znam, Centar za gospodarenje otpadom ne odnosi se samo na Grad Zagreb, nego i na Zagrebačku županiju. Red je valjda da se i njih nešto pita.

Koliko znam, resorno Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja još nije dobilo nikakav prijedlog, nikakav dokument od zagrebačke gradske vlasti. Potrebno je da nadležne službe pregledaju materijal i pripreme ga za raspravu. Kada to bude napravljeno, održat ćemo sastanak.

Za Jakuševec je odgovornost na Gradu Zagrebu, na Tomaševiću, nesposobnim možemosima & njihovim junior partnerima iz SDP-a!

Neka, međutim, ne brinu: Vlada će pomoći Zagrebu kao što mu je i do sada pomagala i kao što pomaže svim gradovima, bez obzora tko je u njima na vlasti.

Iz grčkog pritvora pušteni navijači?

Brinemo o hrvatskim državljanima bez obzira tko su, gdje su i u kakvim okolnostima.

Za razliku od zajedljivaca koji nisu učinili ništa, Vlada je otpočetka pomagala pritvorenim hrvatskim navijačima u Grčkoj

Produženje rada Hrvatskog sabora?

Nema nikakve potrebe za tim ma koliko oporba i „analitičari“ špekulirali. Zasjedanje završava glasovanjem u petak, 15. prosinca.

Novi oporbeni napadi?

Moram priznati da nisam stigao upratiti njihove današnje nebuloze. Nisam imao vremena. To su vam te dvije Hrvatske u političkom smislu: jedna radi, druga grinta.

Od jutra sam u akciji: obilazak gradilišta kompleksa za prihvat 12 borbenih aviona Rafale …

… međunarodna konferencija Europske komisije o demografskim promjena u EU-u …

… stipendije za Hrvate na College of Europe, najuglednijoj i najstarijoj postdiplomskoj instituciji za europske studije …

…. konzultacije s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom o skorašnjem sastanku na vrhu o pitanjima proširenja EU-a, potpori Ukrajini, europskim sredstvima te kontinentalnoj obrani i sigurnosti …

… sastanak nacionalnog vodstva naše stranke. Itd. Danas još, među ostalim, imamo i koncert u Hrvatskom narodnom kazalištu u povodu 200. obljetnice rođenja dr. Ante Starčevića.

A A A