Vijesti
13. 12. 2023.

„MOST-ova MREŽA“. I dalje ćemo raskrinkavati spregu bivšeg savjetnika & dijela medija i oporbe u toj nevjerojatnoj difamacijskoj operaciji!

Pokazalo se da je Lovrinčević miljenik MOST-a, stranke koja je sada potpuno razotkrivena! - istaknuo je PVRH Andrej Plenković i jučer na konferenciji za medije i danas na sjednici Vlade RH. „Koruptivno je dijelio državni novac točno određenim medijima te slao selektivne, prilagođavane, korumpirane 'informacije' isključivo kako bi nam MOST pokušao nanijeti političku štetu, a sebi donio korist. Naum im je bio, u konačnici, dovesti do pada Vlade. Ovdje se radi o MOST-ovoj aferi, a ne HDZ-ovoj, riječ je o MOST-ovoj psihološko-propagandnoj operaciji - koja je trajala nekoliko mjeseci“.

Donosimo, objedinjeno, ključne naglaske iz istupa predsjednika Vlade RH i HDZ-a Andreja Plenkovića o Aferi „MOST-ova mreža“:

Promptna & rezolutna reakcija

Razriješio sam ministra Davora Filipovića s dužnosti. S tim je automatski i Jurica Lovrinčević prestao biti njegov posebni savjetnik. Ne mogu imati povjerenje u ministra koji je takvog savjetnika imenovao na vlastitu inicijativu. Vlada RH reagirala je promptno i rezolutno.

Zgroženi koruptivnim djelom …

Ostali smo konsternirani, zgroženi, šokirani Lovrinčevićevom korespondencijom. I to iz dva razloga. Prvi razlog, njegovo dopisivanje o medijskom oglašavanju Ministarstva gospodarstva i ostalih državnih tijela upućuje na školski primjer onog što se naziva koruptivno djelo.

… a šokirani spregom s MOST-om

Drugi se odnosi na spregu bivšeg savjetnika bivšeg ministra s jednim medijem i s jednom oporbenom strankom. Konkretno, s MOST-om. Selektivno je izvlačio „informacije“ koje je posjedovao kao savjetnik kako bi ih MOST koristio za napade izravno usmjerene na rušenje Vlade RH.

Grmojini provokatori & komploteri

Pritom se zlonamjerno, lažno podmetalo da je Lovrinčević "moj miljenik", a pokazalo se nešto sasvim suprotno - da je u stvari miljenik MOST-a, koji je sada potpuno razotkriven.

I dalje ćemo raskrinkavati spregu bivšeg savjetnika, dijela medija i MOST-a u toj nevjerojatnoj psihološko-propagandnoj i difamacijskoj operaciji koja je, kao što se vidi, trajala nekoliko mjeseci. Ako se dosadašnje spoznaje pokažu istinitima, zacijelo će afera biti predmet interesa nekih drugih tijela.

Nijedan dionik nije član HDZ-a. Ovdje se radi o MOST-ovoj aferi, a ne HDZ-ovoj. U potpunosti odbacujemo lažne teze kojima dio oporbe - ne samo MOST - nastoji ovaj skandal uspoređivati sa slučajem Fimi media.

Operacija usmjerena na rušenje Vlade

Objavljene poruke potvrđuju da je Lovrinčević koruptivno dijelio državni novac točno određenim medijima te slao, ponovno ističem, selektivne, prilagođavane, korumpirane „informacije“ isključivo kako bi nam MOST pokušao nanijeti političku štetu, a sebi donio korist.

Naum im je bio, u konačnici, dovesti do pada Vlade RH.

A A A