Vijesti
14. 12. 2023.

MOST-u uopće nije bitno jesu li „informacije“ koje dilaju lažne i štete li nacionalnim interesima, važno im je jedino nasrtati na HDZ!

(VIDEO) ''S Markova trga''. PHS Gordan Jandroković o Aferi „MOST-ova mreža“: Iz korespondencije je sasvim jasno da Grmoja dobiva naputke kako napadati Vladu i premijera Plenkovića. Stoga svi imalo objektivni vide da su oporbeni napadi na HDZ samo bezvezne, amaterske političke smicalice. Takva apsurdna podmetanja, siguran sam, neće proći kod građana, a vrijeme će pokazati tko je sve, osim MOST-a, još umiješan u skandal. I dok oporba ovako neozbiljno nastoji prebaciti krivnju na nas, možda se u pozadini igraju i neke puno složenije igre, koje imaju i međunarodnu dimenziju…

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković gostovao je u emisiji ''S Markova trga'' Hrvatskog radija. Tema? Afera „MOST-ova mreža“.

Donosimo ključne poruke:

MOST-u to nije prvi put

Potvrdilo se da MOST nekritički preuzima „informacije“ te ih distribuira u javnost bez obzira jesu li točne ili ne. Uopće im nije bitno je li riječ o istini, važno im je jedino pokušati nanijeti štetu HDZ-u. MOST-u to nije prvi put.

„MOST-ova MREŽA“. I dalje ćemo raskrinkavati spregu bivšeg savjetnika & dijela medija i oporbe u toj nevjerojatnoj difamacijskoj operaciji!

Grmoja - dobar medij za tuđe narative

Iz vrlo intenzivne korespondencije, iz tonskih zapisa i transkripata, sasvim je jasno da Grmoja dobiva naputke i narative kojima treba napadati Vladu RH, posebno premijera Andreja Plenkovića. Stoga svi koji su imalo objektivni vide da su oporbeni nasrtaji na HDZ samo bezvezne, amaterske političke smicalice.

Takva jeftina i apsurdna podmetanja, siguran sam, neće proći kod građana. Još jednom odbacujem „teze“ o bilo kakvoj povezanosti HDZ-a s tom aferom, a vrijeme će pokazati tko je sve, osim MOST-a, još tu umiješan...

I u drugim se državama vode energetski i propagandni ratovi

I dok oporba ovako neozbiljno nastoji prebaciti odgovornost na HDZ, moguće je da se u pozadini igraju i neke puno kompleksnije igre, koje imaju i svoju međunarodnu dimenziju.

Ne zaboravimo da živimo u ratnim vremenima, i u drugim se državama vode razne političke i obavještajne igre, vode se energetski i propagandni ratovi. I nije svejedno tko i kako upravlja kojom državom, koje vrijednosti zagovara, kako se postavlja prema međunarodnim krizama.

Svjesni ili nesvjesni MOST-ovci

I sami ste mogli vidjeti vijesti o energetskom sukobu između PPD-a i MOL-a za primat u distribuciji plina.

Moguće je da tu, svjesno ili nesvjesno, neki zastupnici MOST-a zastupaju interese koji nisu u korist Hrvatske. Za razliku od njih, oprezan sam u izričaju jer nisam sklon iznositi, bez dokaza, teške optužbe.

O jalovoj, nemoćnoj, diletantskoj oporbi

SDP-ov „zahtjev“ za trenutačnim raspuštanjem Hrvatskog sabora? S obzirom da za malo više od dva tjedna ulazimo u izbornu godinu, pa se ionako približava trenutak raspuštanja, ne mogu taj potez nazvati drukčije nego - diletantskim.

Oporba je jalova, bez rješenja kako pobijediti HDZ. Sve što čine potvrda je njihove nemoći.

Tko su stvarni vlasnici medija?

Neka se napravi analiza, studija, o tome kako se financiraju mediji u Hrvatskoj i tko su njihovi stvarni vlasnici. Bilo bi to vrlo zanimljivo.

U raspravama je uglavnom fokus na medijima koji su financirani iz državnog proračuna, ali su mnogobrojni mediji financirani iz privatnog sektora, iz tko zna kojih izvora. Bilo bi dobro znati koji interesi stoje iza njihovih objava.

A A A