Vijesti
15. 12. 2023.

Damir Habijan - novi ministar gospodarstva i održivog razvoja!

PVRH/PHDZ Andrej Plenković: Da, gospodin Habijan prihvatio je moju ponudu. Kao cijenjeni, vrlo ugledni odvjetnik intenzivno se bavio korporativnim i trgovačkim pravom, itekako ima iskustva s poslovnim svijetom, financijama, kreditnim institucijama i investicijama. U ponedjeljak će se predstaviti parlamentarnoj većini, potom istog dana nacionalnom vodstvu HDZ-a. Nakon toga ću, kao premijer, uputiti pismo predsjedniku Hrvatskog sabora sa zahtjevom za izvanrednom sjednicom. Sve bi trebalo biti gotovo do srijede popodne.

Za novog ministra gospodarstva i održivog razvoja predlažem Damira Habijana - objavio je predsjednik Vlade RH i HDZ-a nakon sastanka Europskog vijeća u Bruxellesu:

- Načelno sam se s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem dogovorio da se izvanredna sjednica na Markovu trgu održi u srijedu. Prvo bi se sastao saborski Odbor za gospodarstvo, a onda bi odmah, bez rasprave, uslijedilo glasovanje na plenarnoj sjednici.

Već dobio potporu čelnika vladajuće koalicije

Vjerujem, ponavljam, kako bi sve moglo biti odrađeni do srijede popodne, pa da Habijan kao ministar već u četvrtak prvi put sudjeluje na sjednici Vlade RH - dodao je Andrej Plenković:

- Riječ je o vrlo ozbiljnom i odgovornom čovjeku sa sjevera Hrvatske, istaknutom zastupniku i predsjedniku Gradske organizacije HDZ-a Varaždina. Konzultirao sam se s čelnicima stranaka vladajuće koalicije te je Habijan od njih već dobio - potporu.

ŽIVOTOPIS

Damir Habijan rođen je 4. siječnja 1982. u Varaždinu. U rodnom gradu završio je osnovnu i srednju školu, kao i glazbenu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s radom na engleskom jeziku "Sportsko pravo u Europskoj uniji: studije usklađenosti pravila FIFA-e i UEFA-e s pravom EU-a do 2000. godine".

Od 2007. radi kao odvjetnik u Odvjetničkom društvu Uskoković i partneri. U svibnju 2014. postaje jedan je od članova/suvlasnika toga odvjetničkog društva, u kojem se specijalizirao u području trgovačkog prava: pravna podrška, akvizicije, pripajanja, spajanja, podjele i dokapitalizacije, zajednički poslovni poduhvati, ulaganja, restrukturiranja, due diligence, izdavanja vrijednosnih papira, ugovori….

Već 16 godina u HDZ-u

U HDZ je ušao 2007. godine, a 2016. postao šef varaždinske (gradske) organizacije naše stranke.

Kandidat za novog ministra Damir Habijan na tu će dužnost doći s mjesta (od 2020.) saborskog zastupnika iz III. izborne jedinice i vijećnika u Gradskom vijeću Grada Varaždina, u kojem je od 2017. do 2021. bio i predsjednik. Dužnost vijećnika od 2021. obnaša volonterski.

A A A