Vijesti
18. 12. 2023.

Puna potpora Damiru Habijanu! „Ne mogu nas pobijediti, pa sad traže čak i zabranu HDZ-a. Ima li boljeg primjera oporbene nemoći?!“

(PHOTO) Predsjedništvo i Nacionalni odbor HDZ-a jednoglasno podržali novog ministra! Plenković: Uoči izborne godine, HDZ je jak, jedinstven! Svašta smo doživjeli, ali ovo još nikad: da bivši savjetnik bivšeg ministra radi za MOST, a protiv Vlade! “Preusmjerit ćemo napad na Plenkija!” - ključna je to Grmojina poruka iz prepiske. Iako je jasno da koruptivno-medijska operacija ima za cilj rušenje Vlade, oporba već danima nastoji optužiti HDZ. Uvjerava javnost da operaciju usmjeravam na samog sebe!? A što sve nisu radili samo da nam nanesu štetu. Čak su dizali prosvjede maskirajući se u svinjogojce! I što sad, nakon što su mjere donijele rezultat, nakon što smo se izborili za svinjokolju? Ništa.

„Zahvaljujem svima na ukazanom povjerenju i časti, prije svega predsjedniku Andreju Plenkoviću. Kao i dosad, spreman sam suočiti se sa svim izazovima, savjesno i odgovorno raditi u interesu i na dobrobit svih hrvatskih građana. A upravo je to cilj naše Vlade“ - poručio je Damir Habijan nakon što je dobio jednoglasnu podršku nacionalnog vodstva HDZ-a za kandidaturu za novog ministra gospodarstva i održivog razvoja.

Damir Habijan - novi ministar gospodarstva i održivog razvoja!

Prije toga, Habijan je dobio punu potporu koalicijskih partnera na sastanku u Banskim dvorima.

PLENKOVIĆEVO OBRAĆANJE: Odgovorno smo vodili zemlju!

U svom govoru predsjednik Andrej Plenković rezimirao je glavna postignuća naše Vlade i naše stranke u ovih više od 7 godina uspješnog mandata:

- Odgovorno smo vodili zemlju. Iznijeli smo snažne pakete pomoći građanima i nacionalnoj ekonomiji te, unatoč svim krizama, ostvarivali strateške ciljeve. Ne samo da smo održali socijalnu koheziju, nego smo i povećali zaposlenost, koja je danas - rekordna! Uoči superizborne 2024. godine, HDZ je snažan, dominantan, jedinstven!

Sigurna Hrvatska - ključna je to poruka iz naša dva dosadašnja mandata. Ponosni na svoja postignuća, zajedno idemo po novu pobjedu!

Afera “MOST-ova mreža”

Komentirao je Aferu “MOST-ova mreža”, koju će HDZ, kako je najavio, bez i najmanje zadrške nastaviti raskrinkavati:

- Svašta smo doživjeli, ali ovo još nikada: da bivši savjetnik bivšeg ministra radi za MOST, a protiv Vlade! “Preusmjerit ćemo napad na Plenkovića!” - jedna je to od ključnih Grmojinih poruka iz te prepiske. I premda je jasno da dotična koruptivno-medijska operacija ima za cilj rušenje premijera, i to selektivnim “informacijama”, oporba već danima za aferu pokušava optužiti Vladu i HDZ.

„Oporba, dakle, uvjerava javnost da ja usmjeravam medijsku operaciju na samog sebe!? Od koga je, previše je!“ - dodao je.

„MOST-ova MREŽA“. I dalje ćemo raskrinkavati spregu bivšeg savjetnika & dijela medija i oporbe u toj nevjerojatnoj difamacijskoj operaciji!

Kao da prosvjeda nije ni bilo

Što sve još nisu radili - nastavio je Plenković - samo kako bi pokušali nanijeti štetu HDZ-u:

- MOST i DP čak su organizirali prosvjede maskirajući se u svinjogojce i poljoprivrednike te zazivali propast hrvatskog sela! I što sada, nakon što su mjere Vlade i veterinarske struke donijele rezultate? I što sada, nakon što smo se u EU-u izborili za trgovinu svježim mesom i svinjokolju? Ništa! Kao da prosvjeda nije ni bilo.

Izvrsna vijest za naše svinjogojce - izborili smo se za znatno blaži režim! Od idućeg tjedna moći će trgovati svježim mesom & obavljati svinjokolju!

„Ne mogu nas pobijediti, ne znaju kako to izvesti, pa iz oporbe sada čak traže i zakonsku zabranu HDZ-a. Ima li boljeg primjera njihove nemoći, jače potvrde njihove jalovosti?!“ - zaključio je predsjednik HDZ-a i Vlade RH.

BEZUVJETNO MIŠLJENJE DRŽAVNE REVIZIJE

Nacionalni odbor HDZ-a jednoglasno je prihvatio Godišnji program rada s financijskim planom HDZ-a za 2024. godinu - koji je predstavio glavni tajnik Krunoslav Katičić.

Vodstvo naše stranke potom je izviješteno o nalazu Državnog ureda za reviziju o obavljenoj reviziji poslovanja HDZ-a za 2022. godinu.

Čestitalo je glavnom tajniku i njegovom zamjeniku Vlatku Vukoviću jer je HDZ već 7. godinu zaredom, otkad je na njegovom čelu Plenković, dobilo bezuvjetno mišljenje Državne revizije - i to bez ijedne preporuke ili naloga!

MEDVED, JANDROKOVIĆ, ŠUICA & STRIČAK

Na sjednici su govorili i zamjenik predsjednika HDZ-a general Tomo Medved, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica te varaždinski župan (i prvi čovjek županijske organizacije HDZ-a) Anđelko Stričak.

A A A