Vijesti
20. 12. 2023.

Daljnje administrativno rasterećenje za poduzetnike & smanjenje neporeznih i parafiskalnih davanja - prvi potezi novog ministra gospodarstva!

(VIDEO) Sve je u Hrvatskom saboru išlo kao po špagi: saslušanje na odborima, glasovanje, prisega i prva izjava novog člana naše Vlade. Lijepi dan nisu mogle pokvariti ni MOST-ove provokacije, SDP-ove cirkusarije i luzerska živčanost možemosa. Plenković: „Kao jedan od najodgovornijih zastupnika, u toku je s Vladinim aktivnostima. Bit će mu jednostavno uključiti se u naš tim. Za Grmoju je kupovan medijski prostor radi rušenja demokratske vlasti. MOST je politički korumpiran“. Habijan: „Resor je izazovan, no vjerujem u sebe. Uz timski rad te prave ljude na pravom mjestu siguran sam da ćemo ispuniti sve zadaće na dobrobit građana! Otvoren sam za suradnju, ali napominjem da kod mene ne prolaze ni najmanje nepodopštine. Gnušam se takvih stvari“.

SJEDNICA SABORSKIH ODBORA: Ugledni odvjetnik, stručnjak za korporativno pravo

„Zadovoljstvo mi je predstaviti Damira Habijana, kandidata za novog ministra. Uvjeren sam da će već danas postati član Vlade RH“ - poručio je premijer Andrej Plenković na zajedničkoj sjednici Odbora za gospodarstvo te Odbora za zaštitu okoliša i prirode Hrvatskog sabora:

- Ugledni je odvjetnik, stručnjak za korporativno pravo, poslovne akvizicije, dokapitalizacije, spajanja kompanija… Kao jedan od najpredanijih, ali i najodgovornijih zastupnika, koji je i sam bio član Odbora za gospodarstvo, u potpunosti je u toku s aktivnostima Vlade. Bit će mu jednostavno uključiti se u naš rad, u naš tim. 

„Moj je životopis više-manje svima poznat, znate me iz Sabora, stoga ću izdvojiti samo činjenicu da sam kao odvjetnik radio na predmetima koji 95% uključuju korporativno pravo“ - kazao je pak Damir Habijan obraćajući se zastupnicima:

- Itekako imam iskustva, dakle, s poduzetništvom i realnim sektorom. Resor je izazovan, ali vjerujem u sebe, pri čemu napominjem da sam se oduvijek smatrao timskim igračem. Prisega koju sam dao kao zastupnik - da ću poštivati Ustav i zakone te raditi na dobrobit države - bit će okvir mog angažmana i u Vladi.

Damir Habijan - novi ministar gospodarstva i održivog razvoja!

Saborski odbori podržali su većinom glasova Habijana za ministra.

O AFERI „MOST-ova MREŽA“ & KORUMPIRANIM MALIŠANIMA

Tijekom sjednice saborskih odbora predsjednik Vlade RH i HDZ-a najžešće je uzvraćao agresivno-primitivnim MOST-ovcima:

- MOST je politički korumpiran. Bivši savjetnik bivšeg ministra kupovao je medijski prostor za korumpiranog Grmoju, jednog od ključnih dionika te koruptivno-medijske operacije s ciljem rušenja demokratski izabrane vlasti. „Usmjerit ću stvar na Plenkija!“ - znamenita je to njegova poruka.
Skupina lažljivih provokatora 

Osim toga, korumpirani MOST-ovci svjesno lažu, ako treba i na štetu nacionalnih interesa - dodao je Andrej Plenković: 

- Politička korupcija sada im je dokazana, ona ih razara i iznutra i izvana. Nastavit ćemo ih raskrinkavati. MOST politički više ne postoji, samo toga još nisu svjesni. Baš mi je drago što sam tu lažljivu i nekorektnu skupinu provokatora i dezinformatora izbacio iz Vlade. To je bila dobra pedagoška mjera.

SDP može samo maštati

Plenković nije ostao dužan ni partijskoj komesarki Mireli Ahmetović, pouzdanoj MOST-ovoj suradnici:

- Izgradili smo LNG terminal unatoč Vašem pokušaju sabotaže. Osigurali smo energetsku neovisnost Hrvatske o ruskom plinu - kao da smo znali da će doći do agresije na Ukrajinu. SDP može samo maštati o uspjesima koje smo mi ostvarili: Pelješki most, tunel Učka, rast BDP-a, zaposlenosti, plaća, kreditnog rejtinga...

Radimo kao da blagdani nisu pred nama. Nastavljamo s poslom za koji smo i dobili povjerenje hrvatskih građana!

PRISEŽEM! 

Odmah nakon odbora, Habijan je na izvanrednoj (plenarnoj) sjednici Hrvatskog sabora potvrđen za novog ministra - sa 77 glasova ZA, 35 protiv i 1 neodlučnim. Čestitamo!

Nakon što mu je iskazano povjerenje, Habijan je prisegnuo da će ministarsku dužnost obnašati savjesno i časno, poštovati Ustav, zakone i pravni poredak te se zauzimati za svekoliki napredak Hrvatske.

Koordinirani trojac Grbin, Grmoja i Benčić pokušao je provokacijama privući još malo medijske pažnje. Onako nemoćnima ništa drugo im nije ni preostalo. 

Najdalje su ipak otišli SDP-ovci, koji su neposredno prije glasovanje napustili sabornicu uz jeftini igrokaz vrijedan prezira. Plaćaju skupi PR kako bi spali na oponašanje jednog Bulja ili Grmoje.

Puna potpora Damiru Habijanu! „Ne mogu nas pobijediti, pa sad traže čak i zabranu HDZ-a. Ima li boljeg primjera oporbene nemoći?!“

DAT ĆU SVE OD SEBE! 

Damir Habijan dao je i prvu izjavu za medije u svojstvu ministra gospodarstva i održivog razvoja. Najavio je koji će biti njegovi prvi potezi:

- Nova administrativna rasterećenja za poduzetnike te smanjenje neporeznih i parafiskalnih davanja, Uskoro ću o svemu tome detaljnije. Uz timski rad, čiji sam oduvijek pobornik, te prave ljude na pravom mjestu siguran sam da ćemo ispuniti sve zadaće na dobrobit Hrvatske i njenih građana! 

Nema šansi da podlegnem pritiscima 

Bit ću otvoren za razgovore i suradnju - nastavio je - ali ponovno i odlučno napominjem da kod mene ne prolaze ni najmanje nepravilnosti ili nepodopštine:

- Takvih se stvari gnušam. Nema šansi ni da podlegnem bilo kakvim pritiscima bilo kojih interesnih skupina ili pojedinaca, da dovedem u pitanje ono što sam u karijeri dva desetljeća gradio. Dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje koje mi je ukazano, na čemu još jednom zahvaljujem premijeru

Plenkoviću, nacionalnom vodstvu HDZ-a, koalicijskim partnerima te svim zastupnicama i zastupnicima koji su mi danas dali svoj glas. 

Još malo o korumpiranim MOST-ovcima

Upitan za Aferu „MOST-ova mreža“, kratko je, ali jasno odgovorio:

- Od nje g. Grmoja ne može pobjeći. U toj je operaciji MOST dobivao medijsko-koruptivni prostor da sa selektivnim „informacijama“ nasrće na Vladu RH, da je pokuša srušiti.

MOST-u uopće nije bitno jesu li „informacije“ koje dilaju lažne i štete li nacionalnim interesima, važno im je jedino nasrtati na HDZ!

A A A