Vijesti
22. 12. 2023.

Dok naša Vlada podiže plaće & izdvaja golema sredstva za zaštitu standarda Zagrepčana, „sposobni“ možemosi im nabijaju harač!

(VIDEO & PHOTO) 34. rođendan HDZ-a Zagreba. PHDZ/PVRH Plenković: Žao mi je što je gradska vlast nametnula najveći porez na dohodak u cijeloj zemlji - to je fundamentalno pogrešan potez! Kad-tad će za to morati položiti račun! Država i dandanas subvencionira struju ne samo za zagrebačka kućanstva, nego i za gradsku upravu, službe i tvrtke, a iz novog paketa novčanih pomoći za umirovljenike gotovo 20 milijuna € ide Zagrepčanima. Ali, nisam primijetio da je Tomašević išta izdvojio za zaštitu njihovog životnog standarda… Upravo suprotno, uvodi maksimalni porez na plaće! Valjda zato što znaju, zato što su uspješni…

Snaga, odlučnost, znanje, postignuća, pobjednički duh.

I jednodušna poruka s obilježavanja 34. obljetnice osnutka HDZ-a u Zagrebu: za sve velike projekte u Zagrebu zaslužna je naša Vlada, a ne ova eksperimentalna gradska vlast! Propao je proturazvojni eksperiment pod nazivom NE Možemo. Takvi natražni diletanti više nikada neće voditi glavni grad Hrvatske!

Donosimo ključne poruke iz govora predsjednika naše stranke i naše Vlade Andreja Plenkovića, zamjenika predsjednika HDZ-a (i potpredsjednika Vlade RH) generala Tome Medveda, predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, prvog čovjeka Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba dr. sc. Mislava Hermana te čelnika zagrebačke Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđmana“ Radoslava Dumančića.

PLENKOVIĆ: i inače se vole kititi tuđim perjem, a svoje propuste prebacivati na druge

Žao mi je što gradska vlast nametnula najveći porez na dohodak u cijeloj zemlji - to je fundamentalno pogrešan potez! Nije znala ili htjela iskoristiti priliku da pridonese povećanju plaća svojih sugrađana. Ako su svi HDZ-ovi gradonačelnici to mogli, zašto onda ne mogu ovi u Zagrebu? Kada-tad će za to morati položiti račun stanovnicima glavnog grada Hrvatske!

Podsjetit ću i da je ta aktivistička družina prosvjedovala pred Hrvatskim saborom kada smo objavili da ćemo iz Fonda solidarnosti EU-a tražiti bespovratna sredstva za obnovu. Sada se, međutim, vole naslikavati pred školama i bolnicama koje su obnovljene upravo tim europskim novcem koji je osigurala upravo naša Vlada. Vlada HDZ-a, a ne možemosa!

Oni se i inače vole kititi tuđim perjem, a vlastite propuste prebacivati na druge. Prešlo im je u naviku…

Ne zaboravimo ni činjenicu da država i dalje subvencionira struju ne samo za zagrebačka kućanstva, nego i za gradsku upravu, službe i komunalna poduzeća. Ili da iz ovog tjedna usvojenog paketa novčanih pomoći više od 15 milijuna eura ide za umirovljenike u Zagrebu. A takvih je paketa za starije sugrađane prije ovog bilo čak - 6!

Vlada itekako pomaže Zagrebu

Da ne spominjem i da je država tijekom pandemije kroz mjeru „Očuvanje radnih mjesta“ pokrivala 4.000 kuna plaće za sve Zagrepčanke i Zagrepčane zaposlene u privatnom sektoru. Ali, nisam primijetio da je gradska vlast u tim krizama išta izdvajala za zaštitu njihovoga životnog standarda…

Mislim da su ovo sasvim dovoljni primjeri kako bi se u potpunosti shvatilo koliko Vlada pomaže Zagrebu. A koji je svemu tome doprinos tzv. Možemo? Uvode, ponovnom napominjem, najveći porez na plaće u Hrvatskoj! Valjda zato što znaju, zato što su sposobni i uspješni… (osmijeh)

MEDVED: Ni jednostavnije komunalne probleme nisu u stanju riješiti

Zagreb je ogledni primjer da aktivizam nije isto što i odgovorno vođenje grada i države. Za sve velike projekte u Zagrebu, poput izgradnje nacionalnog stadiona u Maksimiru, zaslužna je naša Vlada, predvođena Andrejem Plenkovićem, a ne ova eksperimentalna gradska vlast - koja nije sposobna riješiti ni najjednostavnije komunalne probleme.

NOVI MAKSIMIR! Ispunjen ključni preduvjet za izgradnju modernoga nacionalnog stadiona - kakvog zaslužuju i Vatreni i Dinamo i Zagreb!

U prilici smo da na sljedećim lokalnim izborima vratimo Zagreb plavoj boji, da HDZ preuzme odgovornost za upravljanje glavnim gradom. Ne smijemo i nećemo je propustiti! Želim vam svima blagoslovljen Božić i puno zdravlja u novoj godini.

JANDROKOVIĆ: Puni su bijesa i zavisti, no na našoj su strani brojke

Svakodnevno na nas lažima i uvredama nasrću politički protivnici, puni su bijesa, agresije, zavisti, frustracija... Na našoj su strani, međutim, brojke - rekordni rast prosječne plaće, najbolji kreditni rejting u povijesti, nikad veća zaposlenost, a nikad manja nezaposlenost, razvojno-socijalni projekti diljem zemlje.

Sustižemo države koje su nam nekoć izgledale kao nedostižni uzor. Hrvatska je prva na svijetu po sigurnosti gradova noću. Imamo stabilnost, njegujemo solidarnost: 830.000 umirovljenika obuhvaćeno je novim paketom pomoći naše Vlade!

Šuruju s ljevicom

Okrenuti smo budućnosti i suvremenim izazovima, no volimo Domovinu, svoj narod, svoje obitelji, poštujemo svoje narodnjačke i tradicionalne vrijednosti. Znamo tko smo i što smo i neće nam nitko dijeliti lekcije o hrvatstvu, a posebice ne oni koji šuruju s ljevicom! Zajedno, idemo po nove pobjede!

MOST-u uopće nije bitno jesu li „informacije“ koje dilaju lažne i štete li nacionalnim interesima, važno im je jedino nasrtati na HDZ!

HERMAN: Zagreb zaslužuje puno više i puno bolje od agonije zvane Tomašević

Zagrepčanima je dosta praznih priča koje slušaju već gotovo tri godine, oni žele promjene, očekuju ono što građani imaju na državnoj razini: sigurnost i ostvarene ciljeve!

Nije li porazno, nije li žalosno, da je nekima prvo radno mjesto u životu upravo pozicija gradonačelnika Zagreba? I tu je konkretni odgovor na pitanje zašto je trenutačna gradska vlast toliko loša. Jednostavno, nemaju ljude, nemaju kompetencije. Možemosi u biti i ne mogu drukčije od ove agonije: kako će znati upravljati s tako velikim sustavom kada nikada nisu upravljali ni s čime!?

Zagreb zaslužuje puno više i puno bolje od ovog što sada ima, a to više i bolje smo - mi! Imamo i ljude i znanje i odlučnost i snagu i radno iskustvo! Više nikada ne smijemo dopustiti da takvi amateri vode naš voljeni grad!

DUMANČIĆ: 36. obljetnica u ponovno plavom Zagrebu!

Tomaševićeve godine - to su izgubljene godine za Zagreb! Subvencije na struju za zagrebačka domaćinstva, izdašne pomoći umirovljenicima, obnova javnih zdanja, izgradnja dječjih vrtića, veće plaće… ništa od navedenog nije djelo gradske vlasti, sve je to zasluga Vlade i HDZ-a!

Zato, očekujem da ćemo 35. obljetnicu osnutka proslaviti u 3. uzastopnom mandatu premijera Plenkovića, a 36. u ponovno plavom Zagrebu!

A A A