Vijesti
24. 12. 2023.

Božićna čestitka predsjednika Andreja Plenkovića

„Dragi sugrađani, drage Hrvatice i Hrvati u Domovini i inozemstvu, sretan vam i blagoslovljen Božić! Neka vama i vašim obiteljima donese mir, radost, vedrinu i zajedništvo. Neka nas najradosniji kršćanski blagdan nadahne optimizmom i snagom u ispunjavanju nadolazećih zadaća kako bismo zajedno gradili još uspješniju Hrvatsku“. Premijer je uputio čestitku i nadbiskupu zagrebačkom mons. Draženu Kutleši, predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije. „Blagdan Kristova rođenja u nama budi nadu da solidarnošću i međusobnim povjerenjem možemo nadvladati iskušenja kojima smo okruženi“.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković uputio je božićnu čestitku hrvatskim građanima u Domovini i inozemstvu, u kojoj stoji:

Susretljivost, razumijevanje i solidarnost

Dragi sugrađani, drage Hrvatice i Hrvati u Domovini i inozemstvu,

u ovo blagdansko vrijeme, u ime Vlade RH i u svoje osobno ime želim vam od srca čestitati Božić. Neka vama i vašim obiteljima donese radost, vedrinu i zajedništvo.

Božić nas potiče na susretljivost, razumijevanje i darežljivost prema bližnjima, osobito onima koji trebaju pomoć i solidarnost.

Za još uspješniju Hrvatsku

Neka nas najradosniji kršćanski blagdan nadahne optimizmom i snagom u ispunjavanju nadolazećih zadaća kako bismo zajedno gradili još uspješniju Hrvatsku.

Svima vama želim obilje mira i veselja te obiteljskog i prijateljskog zajedništva.

Sretan vam i blagoslovljen Božić!

BOŽIĆNA ČESTITKA ZAGREBAČKOM NADBISKUPU

Predsjednik Plenković uputio je čestitku zagrebačkom nadbiskupu i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije mons. Draženu Kutleši:

Radost božićne poruke

Preuzvišeni oče nadbiskupe,

kršćanski blagdan Kristovog rođenja u nama budi nadu da solidarnošću i međusobnim povjerenjem možemo nadvladati iskušenja kojima smo okruženi.

Radost koju nosi božićna poruka neka Vam podari snage u obavljanju pastirskog poslanja, u kojem se požrtvovno zauzimate za katoličke vjernike i našu Domovinu.

Vama, katoličkim vjernicima Zagrebačke nadbiskupije te svim katoličkim vjernicima u Domovini i inozemstvu, posebno svećenicima, redovnicima i redovnicama, želim sretan i blagoslovljen Božić, uz obilje mira, zdravlja i sreće u novoj 2024. godini.

A A A