Vijesti
30. 12. 2023.

U prvih 9 mjeseci 2023. gotovo 13 milijardi eura prihoda od stranih turista. To je porast od 11,4% u odnosu na povijesnu, dosad najbolju 2022. godinu!

Turistički rekordi - dobra vijest za Hrvatsku, loša za SDP/MOST! Premijer Andrej Plenković: Odlični pokazatelji u posezoni pokazuju da smo na putu ostvarenja cjelogodišnjeg turizma, što je jedan od ključnih ciljeva naše Vlade. Vrijedi ponovno istaknuti i da je Hrvatska ove godine skočila na 18. mjesto među globalnim turističkim destinacijama! Ministrica Nikolina Brnjac: Čestitam svim turističkim djelatnicima na odličnim, zasigurno i rekordnim rezultatima koji su ostvareni u ovoj godini. Naš je to zajednički uspjeh! Hrvatska je napravila veliki iskorak u kvaliteti, prepoznata je kao poželjna destinacija i izvan ljetnih mjeseci.

Prema podacima Hrvatske narodne banke (HNB), u 3. tromjesečju 2023. (srpanj-rujan) prihodi od stranih turista iznosili su 9 milijardi i 123 milijuna eura, što je 653,3 milijuna eura ili 7,7% više nego u odnosu na isto razdoblje do sada rekordne, povijesne 2022. godine.

Sveukupno, u prvih 9 mjeseci 2023. godine, prihodi od stranih turista iznosili su 12 milijardi i 972 milijuna eura, što predstavlja rast od 11.4% u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Prihodovano je milijardu i 331 milijun eura više nego u 9 mjeseci 2022. godine.  

NASTAVAK TRENDA RASTA PRIHODA 

Premijer Andrej Plenković naglasio je da odlični pokazatelji u posezoni pokazuju da smo na putu ostvarenja cjelogodišnjeg turizma - to i na kontinentu, a ne samo na Jadranu - što je jedan od ključnih ciljeva naše Vlade RH:

- Vrijedi ponovno istaknuti i da je Hrvatska ove godine skočila na 18. mjesto među globalnim turističkim destinacijama! Čestitam ministrici turizma i sporta Nikolina Brnjac i svim turističkim djelatnicima!

I ministrica Nikolina Brnjac zahvalila je djelatnicima u turističkom sektoru na trudu i angažiranosti:
- Čestitam vam svima na odličnim, zasigurno i rekordnim rezultatima koji su ostvareni u ovoj turističkoj godini. Veseli nas nastavak trenda rasta prihoda od stranih turista - naš je to zajednički uspjeh! Hrvatska je napravila veliki iskorak u kvaliteti i postala prepoznata kao poželjna turistička destinacija i izvan ljetnih mjeseci.

DA, REKORDNA GODINA!

Ministrica je čestitala na, kako se izrazila, „zasigurno rekordnim rezultatima“. Njezina (implicitna) najava o povijesnoj turističkoj 2023. sasvim je utemeljena. 

U cijeloj su 2022. prihodi od stranih turista iznosili 13,1 milijardu eura, a u ovoj su godini u samo 9 mjeseci - za koje su do sada obrađeni podaci - već dosegnuli, ponovimo, 12 milijardi i 972 milijuna eura!

Podaci HNB-a o porastu prihoda od stranih turista u skladu su i s drugim turističkim pokazateljima. Primjerice, do kraja studenog statistika Hrvatske turističke zajednice (HTZ) zabilježila je 20,2 milijuna gostiju, što je 9% više nego lani u istom razdoblju. 

ZAŠTO JE GRBIN/GRMOJA TUŽAN?

Sijamski blizanci Grbin/Grmoja (jedna duša, a dva tijela) koordinirano su na obljetnicu potresa otišli u Petrinju sipati laži. 

Poruka Grbinu & Grmoji koji se na obljetnice dolaze naslikavati u SMŽ: Ni na koji način niste pridonijeli obnovi, stoga pozornicu za svoje laži tražite drugdje!

Prvi od ta dva oka u glavi (Grbin) „najavljuje“ da će biti premijer, drugi (Grmoja) da će postati ministar unutarnjih poslova („a možda i nešto više“) u ljevičarskoj wannabe Vladi RH. 

Obojica svakog dana, s usuglašenim narativom, šire crnilo, podmeću, osporavaju svako ekonomsko postignuće. Obojica su se protivila izgradnji LNG terminala, kojim je RH stekla energetsku sigurnost, pa državnom subvencioniranju struje, plina i goriva za sve građane, pa paketima pomoći za umirovljenike, pa sniženju/zamrzavanju cijena namirnica… 

MOST želi zaustaviti smanjenje cijena hrane u trgovinama, nove zaštitne mjere, naknade za ugrožene sugrađane & porast neto plaća

Taj je ortački dvojac u zloći, jadu i jalu čak tvrdio i da je naš turizam - „propao“!?! 

Stoga s još većim zadovoljstvom objavljujemo vijest o novim turističkim rekordima - Hrvatska ima najveće prihode od stranih gostiju u povijesti!

O našim postignućima posrnuli SDP & njegovi provokatori iz MOST-a mogu samo sanjati!

A A A