Vijesti
8. 1. 2024.

Autocesta A7 Križišće-Žuta Lokva, vrijedna 300 milijuna eura, omogućit će puni jadransko-jonski cestovni koridor!

Dan Grada Novoga Vinodolskog. Premijer Plenković: Naša je Vlada u dva mandata radila na dobrobiti i ravnomjernom razvoju svih krajeva zemlje, što se itekako vidi i na primjerima velikih investicija u Primorsko-goranskoj županiji i Istri: Državna cesta 403, Istarski ipsilon, 2. cijev Tunela Učke, koja će biti puštena u promet do turističke sezone, pulska bolnica, Luka Rijeka… Nedavnim uvrštavanjem Hrvatske na čak 4 europska prometna koridora, proširenjem kapaciteta LNG terminala na Krku i gradnjom plinovoda preko Slovenije i Austrije sve do Bavarske Lijepa Naša prerasta u kontinentalno energetsko čvorište!

Uz cijeli niz infrastrukturnih projekata koji već realiziramo, gradimo i vašu obilaznicu, koja je dio buduće autoceste A7 Križišće-Žuta Lokva - najavio je predsjednik Vlade RH i HDZ-a na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Novog Vinodolskog.

U idućem mandatu novi građevinski pothvati - autocesta Metković-Dubrovnik & dionica Križišće-Žuta Lokva na spoju Rijeka-Bosiljevo-Split!

Čestitavši Novljanima Dan Grada i obljetnicu Vinodolskog zakonika (najstarijega pisanoga pravnog spomenika u Europi, donesenog 6. siječnja 1288.), izdvojio je da je megaprojekt A7 Križišće-Žuta Lokva vrijedan 300 milijuna eura:

- Taj će građevinski pothvat upotpuniti mrežu hrvatskih autocesta, bolje povezati Rijeku i Split te omogućiti puni jadransko-jonski cestovni koridor! To je još jedno kapitalno ulaganje u prometnu povezanost Hrvatske.

Novljanin Oleg Butković

Novi Vinodolski ostvario je u proteklih 30-ak godina impresivni razvojni put, velike iskorake na poboljšanju života svojih stanovnika i napretku turizma, a to ne bilo moguće bez kvalitetnoga timskog rada vašega gradskog vodstva - također je poručio Andrej Plenković:

- A u tom je timu do prije osam godina bio, kao gradonačelnik, i moj najdugovječniji ministar, a sada i potpredsjednik Vlade RH za gospodarstvo, vaš Novljanin Oleg Butković. Sve čestitke i sadašnjem gradonačelniku Tomislavu Cvitkoviću!

Daljnji rast BDP-a, plaća i zaposlenosti

Podsjetio je na ostvarenje strateških ciljeva unatoč isprepletenim krizama, „u kojima je država stala uz hrvatske građane, gospodarstvo i institucije te im omogućila da sve izazove što lakše prebrode“:

- Paketi pomoći, u vrijednosti 7,2 milijardi eura, omogućili su sigurnost opskrbe energentima, kao i priuštivu cijenu naftnih derivata, struje i plina. A time je osiguran daljnji rast BDP-a, plaća i zaposlenosti.

Novogodišnja čestitka predsjednika Plenkovića: U 2024. osigurat ćemo nastavak snažnog rasta BDP-a, plaća, zaposlenosti, mirovina i socijalnih naknada

Privrženost Istri i Primorsko-goranskoj županiji

Premijer je naglasio da je ova Vlada u dva mandata radila na ravnomjernom razvoju i dobrobiti svih krajeva zemlje, „što se itekako vidi i na primjeru Primorsko-goranske županije, gospodarske žile kucavice Hrvatske“:

- Velike investicije poput Državne ceste 403, 2. cijevi Tunela Učke, koja će biti puštena u promet do iduće turističke sezone, Istarskog ipsilona, pulske bolnice ili Luke Rijeke pokazatelj su naše privrženosti Istri i PGŽ-u.

Nastavljamo povezivati Hrvatsku! Puštena u promet Državna cesta 403 od čvora Škurinje do Luke Rijeka

Doprinos energetskoj sigurnosti Europe

„Nedavnim uvrštavanjem Hrvatske na čak 4 europska prometna koridora, proširenjem kapaciteta LNG terminala na Krku i gradnjom plinovoda preko Slovenije i Austrije sve do Bavarske Lijepa Naša prerasta u kontinentalno energetsko čvorište“ - zaključio je Plenković u svom obraćanju.

Uz njega su bili potpredsjednici Vlade Oleg Butković i Branko Bačić, a kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora skupu se obratio i zastupnik (i gradonačelnik Bakra) Tomislav Klarić.

A A A