Vijesti
15. 1. 2024.

Znatno pojeftinjenje svih goriva & UNP-a!

I prošlog su dvotjedna naftni derivati u Hrvatskoj bili jeftiniji nego prije ruske agresije na Ukrajinu. Od ovog su im utorka cijene još - niže! Benzin, dizel i plavi dizel pojeftinit će za 2 centa po litri, a ukapljeni naftni plin za boce i spremnike za 3 centa po kilogramu. Bez kontinuiranih intervencija naše Vlade naftni bi derivati bili kudikamo skuplji - za 9 do 31 cent po l/kg. Nastavljamo štititi standard hrvatskih građana u globalnoj energetskoj krizi!

Vlada RH donijela je na telefonskoj sjednici novu Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, koja će vrijediti idućih 14 dana.

Jeftiniji benzin, dizel…

Tako će od utorka, 16. siječnja, litra osnovnog benzina iznositi 1,38 eura po litri - jednako kao i litra dizelskog goriva.

Plavi dizel po novom će koštati 0,85 eura po litri.

… & ukapljeni naftni plin

Ukapljeni naftni plin za spremnike iznosit će 1,15 eura po kilogramu, a UNP za boce 1,71.

Kontinuirane mjere Vlade

Da nema Vladinih intervencija - da se maloprodajne cijene u potpunosti slobodno formiraju na tržištu i na razini premija energetskih subjekata - naftni bi derivati bili kudikamo skuplji.

Na veliko žaljenje Grbina, Grmoje & Benčić, Hrvatska kontinuirano raste!

Benzin bi koštao 1,51 eura po litri, tj. 13 centi više nego sada; dizelsko gorivo 1,55 eura (17 centi više); plavi dizel 0,94 eura (9 centi više); UNP za spremnike 1,39 eura po kilogramu (24 centa više); UNP za boce 2,02 eura (31 cent više).

A A A