Vijesti
16. 1. 2024.

Milanović? Zavist & zloba. Ze-Ze. Oporba? Ako su „sigurni u pobjedu“, onda ne vidim razloga zašto su toliko nervozni zbog datuma izbora

(VIDEO) „Iz oporbe, kao, vape da izbori budu što prije, no kako su izgledali na Aktualnom prijepodnevu, čini se da bi im odgovaralo da se održe za 2-3 godine. Bojažljivost, neenergičnost i nekreativnost koje su demonstrirali u neskladu su sa zazivanjima izbora“ - istaknuo je PHDZ/PVRH Andrej Plenković na Širem predsjedništvu HDZ-a. Nacionalno vodstvo naše stranke izrazilo je zadovoljstvo odlukom Vlade RH o sniženju cijena goriva i ukapljenog naftnog plina - koji su jeftiniji nego prije početka ruske agresije na Ukrajinu i globalne energetske krize. Pozdravilo je i vidljive razvojne rezultate Projekta Slavonija, Baranja i Srijem.

„Aktualac“ je prošao ok; prezentirali smo javnosti sve što Vlada radi na dobrobit zemlje i hrvatskih građana, ali i žestoko uzvraćali kada bi oporba to zasluživala - također poručio Andrej Plenković na redovitoj sjednici Šireg predsjedništva HDZ-a.

Grbin se sveo na političkog patuljka, korumpirani MOST otvoreno se nudi SDP-u, a možemosi su oličenje nesposobnosti & prevare birača!

- Ako su, kako mantraju, „sigurni u pobjedu“, onda ne vidim razloga zašto su toliko nervozni, zašto su toliko zabrinuti hoće li izbori biti mjesec prije ili poslije. Oporba ne izgleda fit za izbore, kao da se pomirili s rezultatima anketa - dodao je predsjednik naše stranke i naše Vlade.

U novu godinu HDZ je ušao s rastom rejtinga, a Hrvati s većim plaćama!

Nakon sastanak nacionalnog vodstva HDZ-a, Plenković je stao pred novinare. 

Donosimo ključne naglaske:

Slogan „Dobit ćete zavist i zlobu"

Milanović? Vrlo jednostavno, u dvije riječi - zavist i zloba. Ze-Ze. Potvrđuje se da je namjerno napravio to što je napravio s ministrom Damirom Habijanom. Njegov izborni slogan „Normalno“ bio je najobičnija prevara. Trebao je glasiti „Dobit ćete zavist i zlobu".

Habijan? Da se ne radi o Milanoviću, ljevičari bi dizali „revoluciju“! EU dužnost? Planiram pobijediti na izborima & nastaviti povećavati plaće i BDP!

Raskoš ljevičarskog licemjerja

GONG? Umjesto da reagiraju na Milanovićevu krajnje neprimjerenu izjavu, koja je zgrozila čak i SDP-ova „političkog giganta“ Grbina, brže-bolje su u priopćenje uvalili i HDZ. Kakve veze mi imamo sa Ze-Ze ispadom? Demonstrirali su raskoš svog licemjerja - koje i inače pršti iz toga istog kruga. Toliko su prozirni, jeftini i patetični da mi ih je već pomalo i žao.

Nema razloga za štrajk sudaca

Suci? Dok im je ova Vlada povećavala plaće, zadnji put lani, ona SDP-ova ih je dvaput smanjivala. No tada nisu spominjali „bijeli štrajk“. S druge strane, ne vidim logiku da suci nemaju materijalna prava kao ostali zaposlenici u državnoj i javnoj službi. Spremni smo u hitnoj proceduri promijeniti zakon. 

Malenica: Sucima smo ponudili povećanje materijalnih prava, čekamo odgovor na ponudu

Legitimnim smatram i njihov zahtjev za indeksaciju plaća, ali ne sada i odmah, to nije realno, nego s vremenom i kroz dijalog. Suci itekako znaju koliko su im povećane plaće u našem mandatu. Ne vidim zbog čega bismo uopće govorili o nekom štrajku, osim ako to nije ispolitizirano.

Kraći tečajevi vojnih vještina

Obavezni vojni rok? Davno je napušten. S obzirom na sigurnosne okolnosti u okruženju, međutim, MORH će razraditi koncept kraćih tečajeva na kojima bi se mladi ljudi mogli upoznati barem s osnovnim vojnih vještinama. Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić dobio je mandat da to osmisli u suradnji s Glavnim stožerom Oružanih snaga RH.

A A A