Vijesti
18. 1. 2024.

„Progresivci“ otkrili pravo lice: prešućuju i govor mržnje Dalije Orešković i seksistički nasrtaj SDP-ova gradonačelnika Makarske!

(VIDEO) “Uključiva liberalka” Orešković već je uspoređivala HDZ s nacistima, no u mržnji je otišla korak dalje: demokratski izabranog premijera poistovjetila je s - Hitlerom! „Ein Führer, aber nicht mein Führer“ - izgovorila je na Markovu trgu. Naravno, pritom ignorira da je SDP-ov Paunović prostački napao novinarku samo zato što je objavila istinu - da USKOK češlja makarsku gradsku upravu zbog sumnje u niz pronevjera! Nijedna oporbena stranka i nijedna ljevičarska udruga nije se na tu (dvostruku) aferu ni osvrnula. Kad je u pitanju SDP-ov kriminal, onda su primitivno vrijeđanje žena i seksizam prihvatljivi i GONG-u i Grbinu!

Do sada nezabilježeni ispad Dalije Orešković samo potvrđuje da veliki dio oporbe nema nikakav program, da osim destrukcije i zlobe ništa ne nude hrvatskim ljudima.

Oporba u očaju & nervozi

Gube tlo pod nogama jer nisu zadobili povjerenje sugrađana, njihov očaj i nervoza i dovode do ovakvih izljeva mržnje.

Nečuveni govor mržnje! - istaknuo je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Kada misliš da oporba ne može niže ...

Na saborskoj je sjednici odmah reagirao i glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić: 

- Mržnja prema HDZ-u i Andreju Plenkoviću jedini je razlog postojanja Dalije Orešković. A mržnja zasljepljuje ljude. Usporedivši premijera koji je demokratski izabran u ovom parlamentu s Hitlerom uvrijedila je sve zastupnice i zastupnike te iskazala nepoštovanje prema hrvatskim institucijama. 
Pozivam saborske klubove da osude njezin izljev mržnje, a samu zastupnicu Orešković da se ispriča predsjedniku Vlade RH - dodao je Katičić.

Što je skandaloznije: Dalijina mržnja ili oporbena šutnja?

Izjavu za medije ubrzo je dao naš zastupnik Goran Ivanović, naglasivši da je „nečuveno uspoređivati hrvatskog premijera sa zločincem koji je kriv za milijune žrtava“:

- Ni u ovom sazivu Hrvatskog sabora nitko do sada nije tako nisko pao kao Orešković. Može je biti stid i sram! Njezin zastrašujući govor mržnje zaslužuje osudu cijelog društva. 

Napomenuo je da „podjednako izaziva strepnju i to što oporba ili prešućuje ili relativizira njezinu skandaloznu izjavu“:

- To samo dokazuje da oporba ni po čemu ne zaslužuje upravljati zemljom. Osim zavisti, rušilačkih nagona i mržnje, ona nema nikakav „program“.

Kad je u pitanju SDP, kriminal i seksizam su prihvatljivi 

Slučaj Orešković, ali i Paunović, komentirao je i naš zastupnik iz Makarske Jure Brkan:

- Zar ikog više može čuditi to što Grbin šuti o nezapamćenom izljevu mržnje Dalije Orešković? Pa on joj uzvraća uslugu: i Orešković prešućuje SDP-ovu Aferu „Makarska“, u kojoj je gradonačelnik Zoran Paunović prostački, seksistički izvrijeđao novinarku Slobodne Dalmacije samo zato što je objavila istinu - da USKOK češlja SDP-ovu gradsku upravu zbog sumnji u pronevjere i pogodovanja! 

To je ta „progresivna“ ljevica! - nastavio je Brkan: 

- Hoće li ljevičarske parapolitičke udruge poput GONG-a osuditi ispad gđe Orešković? Teško, s obzirom da „mudro“ šute i o Paunovićevu primitivizmu, o njegovom nasrtaju na dostojanstvo svih žena.

Licemjerna ljevica, a i čitava oporba

I baš kako je predvidio Brkan, ljevičarske udruge, kojima su inače usta puna „ljudskih prava“ i „zaštite žena“, nisu reagirale. Prave se grbave poput Grbina. 

„Grbin stoji iza koruptivne mreže u Makarskoj, to se nije moglo raditi bez njegovog znanja!“

„To, međutim, najviše govori o njima, njihovom licemjerju i dvostrukim kriterijama“ – priopćili su iz Mladeži HDZ-a

Na izljev mržnje Dalije Orešković reagirao je i bjelovarsko-bilogorski župan (i član nacionalnog Predsjedništva HDZ-a) Marko Marušić.

A A A