Vijesti
19. 1. 2024.

Prosječna mjesečna neto plaća u Hrvatskoj - 1.208 €! Na godišnjoj razini to je nominalni rast od 15%, a realni od 9,8%!

Premijer Andrej Plenković: „U Izbornom programu 'Sigurna Hrvatska', s kojim je HDZ na izborima 2020. dobio povjerenje građana, najavili smo da ćemo u ovom mandatu naše Vlade RH prosječnu plaću podići na 1.000 eura. Dakle, svoje smo obećanje već sada premašili za 208 eura“. Rekordni porast plaća nije, međutim, jedina dobra vijest za Hrvatsku i Hrvate, a loša za SDP, MOST i NE Možemo. Kako je objavio Eurostat, Lijepa Naša druga je u cijeloj Europskoj uniji po rastu industrijske proizvodnje!

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u Hrvatskoj skočila je u studenom 2023. na 1.208 eura, što je na godišnjoj razini nominalni rast od 15%, a realni od 9,8%! - objavio je Državni zavod za statistiku.

Na veliko žaljenje Grbina, Grmoje & Benčić, Hrvatska kontinuirano raste!

Prosječna plaća porasla je i na mjesečnoj razini (s listopada na studeni prošle godine) - nominalno za 2,5%, a realno još više - za 2,6%. 

Hrvatska raste!

Podaci o REALNOM rastu plaća na najbolji mogući način demantiraju lažne teze oporbenog trolista Grbin, Grmoja i Benčić da je „inflacija u potpunosti pojela povećanje primanja“, da se živi „sve gore“. 

Na veliko žaljenje SDP-a, MOST-a i NE Možemo - Hrvatska kontinuirano raste!

Inflacija nastavlja padati, i to unatoč rekordnoj blagdanskoj potrošnji! Upravo kako je i najavila Vlada RH

Obećamo manje, isporučimo - više!

Komentirajući vijest o rekordnom povećanju prosječne plaće, predsjednik Vlade RH i HDZ Andrej Plenković podsjetio je na Izborni programu „Sigurna Hrvatska“, s kojim je HDZ na parlamentarnim izborima 2020. dobio povjerenje hrvatskih građana:

- Najavili smo da ćemo u ovom mandatu u Banskim dvorima prosječnu plaću podići na 1.000 eura, no to smo ostvarili još prije gotovo dvije godine. Svoje smo obećanje, dakle, sada premašili za 208 eura! Podsjećam i da je 2016. prosječna plaća iznosila samo - 749 eura.

U novu godinu HDZ je ušao s rastom rejtinga, a Hrvati s većim plaćama!

A plaće će se i dalje povećavati…

Na ove premijerove riječi dodajmo da se sa sigurnošću i pouzdanjem može najaviti da će do novih parlamentarnih izbora plaće i dalje rasti, da će naše obećanje biti premašeno i za više od sadašnjih 208 eura.

Kako je i obećao Andrej Plenković: U 2024. nastavit ćemo povećavati primanja svih hrvatskih građana, BDP i zaposlenost!

Novogodišnja čestitka predsjednika Plenkovića: U 2024. osigurat ćemo nastavak snažnog rasta BDP-a, plaća, zaposlenosti, mirovina i socijalnih naknada

INDUSTRIJSKA PROIZVODNJA

Još jedna dobra vijest za Hrvatsku i Hrvate, a loša za Grbina, Grmoju i Benčić: kako je neki dan objavio Eurostat, RH je u studenom 2023. bila druga u cijeloj Europskoj uniji po rastu industrijske proizvodnje na godišnjoj razini. Druga! Od nas je bolja samo Danska.

I dok je Hrvatska ostvarila međugodišnji rast od 4,8%, države članice EU-a u prosjeku imaju pad industrijske proizvodnje od 5,8%. Njih dvije trećine našle su se u „negativnoj zoni“.

Hrvatska bilježi rast industrijske proizvodnje i na mjesečnoj razini (s listopada na studeni prošle godine) - za 2,6%.

A A A