Vijesti
23. 2. 2019.

Iz Ogulina: Naša je Vlada za Karlovačku županiju osigurala 44 projekta vrijedna više od 2,5 milijardi kuna!

U prepunoj školskoj dvorani u Ogulinu svečano je obilježena 29. obljetnica osnutka HDZ-a u Karlovačkoj županiji, u kojoj je naša stranka dominantna politička snaga svih ovih 30 godina suvremene hrvatske države. Proslava rođendana bila je odlična prigoda i da se predstavi HDZ-ova lista za skorašnje izvanredne izbore za Gradsko vijeće Ogulina, koju predvodi saborski zastupnik Tomislav Lipošćak.

Mnogobrojnim su se članicama i članovima te simpatizerima obratili predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković i prvi čovjek karlovačkog (županijskog HDZ-a) te član nacionalnog Predsjedništva HDZ-a Damir Jelić. Donosimo ključne poruke predsjednika Plenkovića:

„Suverenisti“ zakasnili 30 godina

Hrvatska se, kao i cijela Europa, nalazi u složenom međunarodnom kontekstu. HDZ-ovim konkurentima na krajnjem desnom spektru u izborima za Europski parlament puna su usta suverenizma. Pri tome svojom retorikom uglavnom ciljaju na glasače HDZ-a. Koncept suverenizma, kakvim ga žele prikazati stranke na krajnje desnom spektru, zakasnio je oko 30 godina i pokazuje njihovo neznanje o današnjem trenutku i položaju Hrvatske. Ulazeći u Europsku uniju, Hrvatska je dio suvereniteta okupila na nadnacionalnoj razini kako bi bila jača, a ne slabija. Većina sredstava za projekte, u milijunskim iznosima, dolazi upravo iz europskih fondova.

Dominantna politička snaga

HDZ je bio predvodnik u provođenju reformskih napora u pogledu demokratskih institucija, kao i dostizanju standarda u zaštiti ljudskih i manjinskih prava, funkcioniranja pravosuđa, slobode medija... Nijedna politička stranka u povijesti Hrvatske nije učinila više od HDZ-a za hrvatsku samostalnost i slobodu. Nitko drugi nije imao ni prigodu niti se toliko zalagao za snažan položaj Hrvatske na međunarodnoj sceni. HDZ u Karlovačkoj županiji zadnjih 30 godina nedvojbeno je dominantna politička snaga koja se iskazala u trenucima stjecanja neovisnosti i obrane od velikosrpske agresije, a tu se posebno cijeni doprinos 143. ogulinske brigade!

Ravnomjerni razvoj Lijepe Naše

Zajedništvo Vlade i lokalnih jedinica jest ona snaga koja Hrvatsku gura naprijed! A to će potvrditi i nadolazeći izbori u Ogulinu! Ta snaga partnerstva manifestira se kroz zajedničke projekte i u novom Zakonu o financiranju lokalne i područne samouprave. Očekujem da HDZ s partnerima u Ogulinu oformi još stabilniju većinu koja će omogućiti još bolji razvoj tog grada.

Vlada RH i dalje nastavlja politiku decentralizacije kako bi probleme građana što brže i učinkovitije rješavali oni koji su im i najbliži - na gradskim, općinskim i županijskim razinama. HDZ je partnerstvo, funkcionalnu decentralizaciju, fiskalnu decentralizaciju i zajedničke projekte stavio kao četiri stožerna elementa kako potaknuti razvoj cijele Hrvatske. Za Karlovačku županiju osigurali smo 44 projekta vrijedna više od 2,5 milijardi kuna. Pri tome su tri projekta vezana za Grad Ogulin - obilaznica, poduzetnička zona i transformacija bivše vojarne u dječji vrtić.

A A A