Vijesti
29. 2. 2024.

Dok mi pouzdano ostvarujemo strateške ciljeve & ispunjavamo obećanja iz Programa „Sigurna Hrvatska“, oporba izmišlja i podmeće!

(PHOTO/VIDEO) 35. obljetnica programskih osnova HDZ-a. Plenković iz Društva hrvatskih književnika: I u 4. desetljeću samostalnosti, i 35 godina poslije svog osnutka, i u 8. godini mandata naše Vlade, HDZ je i dalje najjača, stožerna, najodgovornija stranka - koja nastavlja graditi bolju Hrvatsku! Pred nama su izbori, a oporbi i nije baš lako. Zar mogu zanijekati uspjehe kao što su Pelješki most, najbrži rast BDP-a u EU-u, LNG terminal, Schengen, Rafalei i Crni jastrebovi, povijesno povećanje plaća, investicijski kreditni rejting ili Istarski ipsilon? Ne mogu, pa sve to prešućuju, a istodobno kipte mržnjom, zlobom i zavišću.

Toga znamenitoga 28. veljače 1989. godine, dok Hrvatska još nije bila izišla iz genitiva, dr. Franjo Tuđman u ondašnjem je Društvu književnika Hrvatske prekinuo tzv. hrvatsku šutnju.

Prvi put javno je predstavio državotvorne programske osnove za pokretanje HDZ-a, središnjega nacionalno-demokratskog pokreta koji će pod njegovim vodstvom trijumfirati na prvim  višestranačkim izborima i potom povesti Hrvate u obranu od velikosrpske agresije i oslobođenje Domovine te ostvariti suverenost Hrvatske.

PLENKOVIĆ: Usidreni u desnom centru

„HDZ je danas usidren u desnom centru, upravo ondje gdje ga je i postavio i želio dr. Franjo Tuđman“ - poručio je još predsjednik HDZ-a i Vlade RH na 35. obljetnici programskih osnova naše stranke u u prepunoj dvorani Društva hrvatskih književnika:

- S čvrstim osloncem u Tuđmanovoj baštini i narodnjačkim vrijednostima, okrenuti smo budućnosti i svladavanju suvremenih izazova, daljnjem razvoju i rastu plaća, BDP-a i zaposlenosti te osnaživanju ekonomske, socijalne i energetske sigurnosti Hrvatske.

Idemo po 3. uzastopni mandat

„Pravedno smo regulirali rad nedjeljom, donijeli Zakon o hrvatskom jeziku, ispravili SDP-ove nepravde prema hrvatskim braniteljima, izborili se za nevjerojatnih 25 milijardi eura europskih sredstava za desetljeće razvoja pred nama“ - nastavio je Andrej Plenković:

- Za dva i pol mjeseca, možda i manje, primit ćemo prvih 6 višenamjenskih borbenih aviona 4. generacije. Obrambenu sposobnost podižemo na razinu kakvu nema nijedna zemlja između Grčke i Njemačke! Vodeći se načelom modernog suverenizma, koristimo članstvo u EU-u i nikad snažniji međunarodni položaj RH na dobrobit svih hrvatskih ljudi.

Dok mi rješavamo probleme, oporba u svakom rješenju traži problem! - zaključio je hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a:

- I naši će sugrađani, uvjeren sam, to prepoznati i ukazati nam povjerenje za 3. uzastopni, povijesni mandat! Još jednom čestitam obljetnicu svim sudionicima 1. javnog predstavljanja HDZ-a, svim članicama i članovima naše stranke, svim simpatizerkama i simpatizerima!

Ponosni na svoja postignuća i ostvarene strateške ciljeve, 2024. zajedno idemo po novu pobjedu & povijesni, 3. uzastopni mandat!

OBRAĆANJA UTEMELJITELJA

Osim Plenkovića, okupljenima su se obratili predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Mario Kapulica i predsjednik Nacionalnog odbora ZUFT-a Vladimir Šeks, a skupom je moderirao Dinko Čutura, ravnatelj Hrvatskog državnog arhiva i, također, jedan od utemeljitelja naše stranke.

KAPULICA: Nećemo ustuknuti pred tom silnom mržnjom koju sije oporba!

Tada su se s jedne strane Lijepom Našom širili zanos i nacionalni naboj, a s druge - mržnja. I danas svjedočimo mržnji ovih patuljaka iz oporbe. Misle da lidere stvaraju galama, agresija i prostakluk. Ali, grdno se varaju ako vjeruju da će HDZ ustuknuti pred tom silnom mržnjom.

Suprotno od toga, HDZ će se s njom suočiti i ponovno je - pobijediti! Većina tih mrzitelja nestat će s političke scene - otići će voljom hrvatskih građana. Vi iz oporbe, nećete više u Banske dvore, a kada ste nakratko i bili, sve ste - uništili!

Pitanje za natražne ljevičare, jedva okupljene iz cijele zemlje nakon tjedan dana priprema i agresivne kampanje: Zar stvarno mislite da ćemo ustuknuti?

ŠEKS: Komunisti su tražili zabranu HDZ-a, kao što to i danas čine njihovi nasljednici!

HDZ je bio svehrvatski pokret koji je razorio totalitarni komunistički sustav i poveo hrvatski narod na put samostalnosti i neovisnosti. Komunisti su tada rigali mržnju i zahtijevali našu zabranu, kao što to i danas čine njihovi mentalni nasljednici!

Novi oporbeni debakl i fijasko. Ili blamaža, svejedno. Ovakva oporba trebala bi sama sebe raspustiti!

Dugo, dugo u Hrvatskoj nije bilo skupa toliko obuzetog mržnjom kao onoga nedavnog na Trgu svetog Marka, na kojoj su tražili glavu HDZ-a. Ako je itko kvisling i izdajica, onda su to upravo oni sami - ti i takvi koji bi nas htjeli vratiti u prošlost!

ČUTURA: Okončanje hrvatske šutnje

Ovdje je prije 3,5 desetljeća prekinuta hrvatska šutnja, bio je to početak. Ovdje je za uši nas običnih ljudi koji smo htjeli Hrvatsku doista bilo ono što smo željeli čuti.

A A A