Vijesti
29. 2. 2024.

Ni u Varaždinsku županiju premijer nije došao praznih ruku. Potpisani ugovori u vrijednosti 83 milijuna eura!

PVRH Andrej Plenković posjet je započeo obilaskom gradilišta dvorca Opeka i Arboretuma u Općini Vinici, kao (budućeg) reprezentativnog sjedišta Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi. S njim su bili župan Anđelko Stričak i potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, koja je pohvalila Varaždinsku županiju za učinkovito povlačenje sredstava iz EU fondova. Dosad je iskorišteno čak 440 milijuna €! Potom se premijer u Varaždinu sastao s predstavnicima Hrvatskih cesta i Hrvatskih voda i (grado)načelnicima iz VŽ-a te sudjelovao na potpisivanju ugovora i sporazuma ZA razvojne infrastrukturne projekte u prometu i vodoopskrbi.

Svaki naš posjet sjeveru donese nove projekte koji podižu kvalitetu života u ovom dijelu Hrvatske - poručio je predsjednik Vlade RH i HDZ-a:

- Posebno mi je drago što je danas potpisana prva dionica ceste Varaždin-Ivanec-Lepoglava-Krapina, koja će još bolje povezati sjever Lijepe Naše. 

Nastavljamo provoditi politiku ravnomjernog regionalnog razvoja ulaganjima iz Državnog proračuna i pametnim korištenjem sredstava iz europskih izvora! - dodao je Andrej Plenković.

Tvornica tjestenine Podravka, novi ugovori za Program „Zaželi“ & više od 2 milijarde eura investicija kroz Projekt Sjever!

Pročišćavanje otpadnih voda & zaštita od poplava

Iz resora Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja potpisani su pak sporazum o rekonstrukciji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Varaždin (38.898.500 € bez PDV-a) te ugovor o uređenju korita i obale Plitvice od Varaždina do Gojanca (1.550.023 € bez PDV-a).  

- Uređenjem će se osigurati zaštita od poplava za 1.164 stanovnika naselja Gojanec, Jalkovec i Grada Varaždina - otkrio je hrvatski premijer.

SDP-ov Neven Bosilj obećao je ukinuti prirez, a sada Varaždincima „dostojanstveno“ nabija jedan od najvećih poreza na plaće u državi!

Privrženost razvoju sjevera

Izrazio je zadovoljstvo i napretkom radova na Regionalnom centru kompetentnosti u poljoprivredi (smjer vrtlarstvo) Srednje škole "Arboretum Opeka" u Marčanu (Općina Vinica):

- S tim važnim projektom, teškim 18 milijuna €, stari dvorac pretvorit će se u jedno od tri obrazovna središta za poljoprivredu u zemlji! Podsjećam da smo nedavno na sjeveru Hrvatske obišli 5 što dovršenih, što započetih projekata u vrijednosti većoj od 100 milijuna eura. 

U istom danu 5 projekata za kvalitetniji život na sjeveru Hrvatske & druženje sa Zlatkom Dalićem

I to je potvrda naše privrženosti razvoju svih hrvatskih krajeva - zaključio je predsjednik Plenković.

A A A