Vijesti
1. 3. 2024.

Žele li Hrvati da se, kao u SDP-ovu mandatu, režu plaće i uništavaju radna mjesta? Ne, žele da primanja, BDP i zaposlenost nastave rasti!

(VIDEO) 34. rođendan HDZ-a Varaždinske županije. Ponos, pouzdanost, postignuća! Sjajno ozračje, snaga zajedništva, pobjednički duh. Predsjednik Andrej Plenković: Žele li Hrvati da im ljevica podigne poreze na plaće u cijeloj zemlji - kako to već čini u gradovima Zagrebu, Splitu ili Varaždinu? Ne, žele porezno rasterećenje koje mi kontinuirano provodimo! Žele li nestabilnost i nesigurnost s 10-ak međusobno konfrontiranih lijevih stranaka i strančica? Ne, žele sigurnost, pouzdanost, jasno liderstvo i stabilnost! Žele li da se cijene struje i plina u globalnoj krizi prepuste surovom tržištu? Ne, žele da ih država i dalje subvencionira! 

Žele li Hrvati da se zaustavi LNG terminal, pa da opet ovisimo o ruskom plinu? Ne, žele da Hrvatska učvrsti svoju energetsku neovisnost! - također je poručio Andrej Plenković u dupkom punoj Gradskoj športskoj dvorani Arena Varaždin, na 34. obljetnici osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji:

- Žele li da se, kao za vrijeme SDP-a, uruši pobjednička Hrvatska vojska? Ne, žele borbene avione Rafale, helikoptere Black Hawk & snažni HV kao jamstvo sigurnosti! Žele li da se hrvatski jezik naziva „kretenskim“, a dr. Franjo Tuđman „mafijaškim bossom“? Ne, žele da se, neovisno o političkom spektru kojem pripadaju, poštuju istina o našoj suvremenoj povijesti i nacionalni identitet! 

Ondje gdje nas je i postavio dr. Tuđman 

Žele li da ljevica ukine neradnu nedjelju? Ne, žele da taj dan mogu biti u miru s obitelji i prijateljima! - dodao je predsjednik naše stranke i naše Vlade:

- Usidreni smo u desnom centru, ondje gdje nas je i postavio dr. Franjo Tuđman. I dandanas, tri i pol desetljeća poslije svog osnutka te u 8. godini mandata u Banskim dvorima, HDZ je najvažnija, najveća i najodgovornija u zemlji. Malo se koja stranka u Europi, bolje reći nijedna, time može pohvaliti.

Dok mi pouzdano ostvarujemo strateške ciljeve & ispunjavamo obećanja iz Programa „Sigurna Hrvatska“, oporba izmišlja i podmeće!

Uvijek korak ispred drugih 

Koji je razlog zašto je HDZ i dalje uvjerljivo najjača stranka? - upitao je Plenković i odmah ponudio odgovor:

- Hrvatska se, naravno, suočava s drukčijim izazovima nego 90-ih prošlog stoljeća, ali smo u njihovom svladavanju, baš kao i dr. Tuđman, uvijek korak ispred drugih! 

Oporba se natječe u prešućivanju vijesti mjeseca - da Hrvatska u 4. lanjskom kvartalu ima najveći gospodarski rast u EU-u!

Dovoljno je prisjetiti se pandemije COVID-a, kada je SDP zloguko predviđao, plašio narod, da će 400.000 Hrvata dobiti otkaz - nastavio je:

- A što se dogodilo? Naša je Vlada dotad neviđenim zaštitnim mjerama ne samo očuvala radna mjesta, pokrivajući plaće za 780.000 radnika u privatnom sektoru, nego i stvorila čvrsti temelj za povećanje zaposlenosti i sadašnji gospodarski rast, po kojem smo u samome europskom vrhu!

Nastavljamo povećavati plaće, zaposlenost i BDP! 

Stoga će nadolazeći izbori biti bitka između istine, činjenica i naših nedvojbenih uspjeha s jedne strane, te oporbenih laži, iskrivljavanja stvarnosti i podmetanja - istaknuo je na kraju govora Andrej Plenković:
- Pred građanima je jednostavan izbor. Zajedno, ponosni na svoja postignuća, idemo po novu pobjedu!

Novi oporbeni debakl i fijasko. Ili blamaža, svejedno. Ovakva oporba trebala bi sama sebe raspustiti!

Nastavljamo raditi posao za koji smo dobili povjerenje hrvatskog naroda, nastavljamo graditi, stvarati radna mjesta te povećavati plaće i BDP! Sigurno i pouzdano, korak ispred drugih! - zaključio je predsjednik HDZ-a i Vlade RH.

VRIJEME JE ZA POBJEDU U 3. IZBORNOJ JEDINICI

Poslije 20 godina dobili smo varaždinskog župana, sad je došlo vrijeme da na parlamentarnim izborima, kada god se održali, slavimo i u 3. izbornoj jedinici, na sjeveru Hrvatske! - jednodušna je to poruka s impresivnog skupa u Areni Varaždin. 

Donosimo ključne poruke i iz obraćanja župana (i prvog čovjeka županijskog HDZ-a) Anđelka Stričaka te ministra gospodarstva (i predsjednika varaždinskog gradskog HDZ-a) Damira Habijana.

HABIJAN: Kite se tuđim perjem, a podižu poreze & poskupljuju vrtiće

Dok drugi u svakom rješenju traže problem, mi rješavamo probleme. Tako je i balirani otpad u Gradu Varaždinu riješen poslije 18 godina zahvaljujući Vladi i premijeru Plenkoviću, a ne nekome drugom! 

Država je pokrila trošak zbrinjavanja, no SDP-ov gradonačelnik Neven Bosilj ne samo da se kiti tuđim perjem, nego je pritom povisio porez na plaće i podigao cijenu dječjih vrtića!? A istodobno su u ovoj godini Varaždinu povećani prihodi od poreza na dohodak za 36%!? I takvi bi vodili državu!

SDP-ov Neven Bosilj obećao je ukinuti prirez, a sada Varaždincima „dostojanstveno“ nabija jedan od najvećih poreza na plaće u državi!

Hrvatski građani, na sreću, vide tko je tko, vide da jedni grade i rade, a drugi u nemoći i neznanju kleveću, mrze, šire demagogiju, kite se tuđim perjem i podižu poreze! Ništa drugo ta i takva oporba i nije u stanju!

STRIČAK: Zamislimo kako bi potonula Hrvatska da je vode Grbin, Benčić, Grmoja i Peović!

Dok Vlada povećava primanja svim građanima, oni ih otimaju svojim susjedima! Zaslugom te iste, naše, HDZ-ove Vlade, Varaždinska županija postala je veliko gradilište. Mnogobrojni realizirani projekti potvrđuju njenu privrženost razvoju sjevera - ravnomjernom razvoju svih krajeva Lijepe Naše! 

Ni u Varaždinsku županiju premijer nije došao praznih ruku. Potpisani ugovori u vrijednosti 83 milijuna eura!

Ovaj prelijepi skup primjer je zajedništva, primjer uspješnih politika, napretka i rasta - za razliku od onoga proturazvojnog, retrogradnog derneka neki dan na Markovu trgu. Zamislimo kako bi potonula Hrvatska, koliko bi se vratila natrag da je vode Grbin, Benčić, Grmoja, Peović, Čačić ili Beljak! Neće proći! 

Pitanje za natražne ljevičare, jedva okupljene iz cijele zemlje nakon tjedan dana priprema i agresivne kampanje: Zar stvarno mislite da ćemo ustuknuti?

Predsjedniče Plenkoviću, idemo po novu pobjedu - ZA 3. uzastopni, povijesni mandat u Banskim dvorima!

A A A