Vijesti
10. 3. 2024.

HDZ ima najbolji rezultat u zadnjih godinu dana!

CRO DEMOSKOP: Uvijek korak ispred - HDZ raste unatoč prosvjedima ljevice i kobasičastoj koaliciji! Ili upravo zbog njih. Hrvatski građani ne žele da Grbin, Grmoja, Peović i Benčić zaustave rast plaća, zaposlenosti i BDP-a te ekonomski napredak zemlje. Prema RTL-ovu istraživanju, NE Možemo je potonulo za 1,1%, no gubitnik mjeseca ipak je MOST - s padom od 1,2%. Tako to biva kada se svakodnevno nudiš proturazvojnoj, retrogradnoj ljevici - možemosima i partiji. Kada ih moljakaš za suradnju.

Hrvatski građani ne žele da se, kao u SDP-ovu mandatu, režu plaće i uništavaju radna mjesta.

Ne žele da im antisocijalna ljevica podigne poreze na plaće u cijeloj zemlji - kako je to već učinila u gradovima Zagrebu, Splitu, Rijeci, Varaždinu ili Sisku.

Naše su politike jamstvo nastavka rasta plaća, zaposlenosti i BDP-a, jamstvo stabilnosti i sigurne Hrvatske u svim izazovima!

Hrvati žele pouzdanost i jasno liderstvo

Ne žele nestabilnost i nered s 10-ak međusobno konfrontiranih stranaka i strančica Grbinove kobasičaste koalicije.

Ne žele ni da se Zakon o hrvatskom jeziku naziva „kretenskim“, a dr. Franjo Tuđman „mafijaškim bossom“.

Plenković ima gotovo 5 puta veću podršku za premijera od Grbina - popularniji je nego svi ostali „kandidati“ skupa!

Hrvatski ljudi žele kontinuitet postignuća, pouzdanost i jasno liderstvo u svim izazovima.

Sigurna Hrvatska

Žele sigurnu Hrvatsku u kojoj će naša Vlada RH, predvođena premijerom Andrejem Plenkovićem, i dalje subvencionirati struju, plin i goriva, donositi mjere za zaštitu standarda i poštovati nacionalne vrijednosti.

Ispunili smo obećanja iz Programa „Sigurna Hrvatska“, mnoga i premašili!

Po oporbu porazni zaključci

Zaključci su to koji sami od sebe proizlaze iz najnovijeg istraživanja CRO Demoskop.

„Da su parlamentarni izbori provedeni početkom ožujka, HDZ bi pobijedio s izraženom prednosti ispred političke konkurencije“ - morali su konstatirati na RTL-u.

Na izbore idemo ponosni na svoja postignuća, s jasnom vizijom daljnjeg rasta & razvoja Hrvatske u novom 4-godišnjem mandatu

U suverenom vodstvu

HDZ ne samo da je i dalje u uvjerljivom, suverenom vodstvu, nego mu je i rejting u mjesec dana porastao za gotovo postotni bod - s 25,6 na 26,5%.

„To je najbolji rezultat ove stranke u zadnjih godinu dana“ - također su konstatirali na RTL-u.

Na drugom je mjestu daleko, daleko iza nas SDP - sa 17,9%.

Veliki pad DP-a i možemosa …

Za treće mjesto tri stranke vode mrtvu trku drži. MOST sa 7,9% podrške, NE Možemo sa 7,8% i Domovinski pokret s izborom od 7,7%.

Te sve tri stranke itekako imaju razloga za zabrinutost: Penavina ne baš artikulirana družina pala je s veljače na ožujak za 0,7% (prošlog mjeseca bila je na 8,4%), dok su rigidni ljevičarski aktivisti disfunkcionalnoga zagrebačkog dvojca Tomašević/Benčić potonuli za 1,1%.

Fijasko. Čemer i jad proturazvojnih možemosa. Građani su jasno poručili što misle o njima

… a potop MOST-ovih provokatora!

Apsolutni gubitnici mjeseca ipak su Grmojini i Raspudićevi provokatori s lažne desnice: propali su za 1,2%! Očekivano, s obzirom da Hrvati u sve većem broju shvaćaju da je MOST-ov jedini zadatak dovesti partiju i platformu na vlast.

MOST želi zaustaviti smanjenje cijena hrane u trgovinama, nove zaštitne mjere, naknade za ugrožene sugrađane & porast neto plaća

I to je to, nijedna druga politička opcija nije ni blizu izbornog praga. Ukupno gledajući, dvije trećine birača svoj glas daje jednoj od ovih pet vodećih lista.

Posrnuli OPG Puljak

Da nastupi samostalno, tzv. Centar obiteljskoga političkog gospodarstva Puljak (OPG) mogao bi samo maštati.

Hiperambiciozmi, a hiperneuspješni bračni par mora se zadovoljiti s nimalo impresivnih 1,9%.

Hrvati su jasno poručili što misle o Puljkovu vrijeđanju vjernika & svih koji se ne dive njegovoj neizmjernoj umišljenosti, isključivosti i nesposobnosti!

Između 1,4 i 0,5%

Iznad „magične granice“ od postotnog boda ili na samoj granici još su ostaci ostataka HSS-a (1,4%), IDS (1,3), Odlučnost i pravednost Karoline VK (1,2), HSU i HNS (po 1,1) te Fokus i Radnička fronta (po 1,0).

Ispod jedan posto ovih je šest stranaka: Ključ Hrvatske (0,9%), Hrvatski suverenisti (0,8), HSLS i Socijaldemokrati (po 0,6) te AP - Akcija za promjene i Vanđelićeva Republika (po 0,5).

U mračnom ambisu

Sve ostale opcije ispod su polovice postotnog boda te zajedno, aritmetičkim zbrojem, bilježe izbor od 2,4%.

U tom mračnom ambisu nepopularnosti tavore i „stranke“ dvije razdražljive dame - Dalije O. i A. Mrak Taritaš. Valjda ih je zato Grbin i pozvao u svoju kobasičastu koaliciju - kako bi SDP-ovcima otele saborske mandate!

„Progresivci“ otkrili pravo lice: prešućuju i govor mržnje Dalije Orešković i seksistički nasrtaj SDP-ova gradonačelnika Makarske!

„Atraktivna“ oporba

Unatoč padu udjela neodlučnih za 2,7% u odnosu na mjerenje iz veljače, i dalje ih je veliki broj - 16,1%.

Neodlučni su birači treća politička snaga u zemlji, što dovoljno svjedoči o atraktivnosti oporbe. A do izbora još nije puno vremena, mjesec ili dva.

NAPOMENA:

Istraživanje je za RTL provela agencija Promocija Plus od 4. do 6. ožujka na uzorku od 1.300 ispitanika. Standardna greška uzorka iznosi +/- 2,7 posto, uz razinu pouzdanosti od 95 posto.

A A A