Vijesti
17. 3. 2024.

Hrvatska se neće vratiti na staro & loše, na agoniju zvanu SDP! Hrvatska će nastaviti rasti & ekonomski napredovati!

(VIDEO) ZA SVE IZAZOVE! Plenković na XX. Općem saboru HDZ-a: Pred svim građanima mogu najaviti da ćemo u iduće 4 godine prosječnu neto plaću podići na najmanje 1.600 €! U Programu „Sigurna Hrvatska“ iz 2020. obećali smo da će ona do kraja ovog mandata, koji još nije završio, dosegnuti 1.000 €. I to smo ne samo ispunili, nego i debelo premašili. Već sada iznosi 1.191 €, a u travnju još slijedi isplata povijesno povećanih primanja u državnoj i javnoj službi. A bruto minimalna plaća? Dosad smo je povećali sa SDP-ovih 414 na 840 €. Dakle, i više nego udvostručili! Obećavam da ćemo je podići na najmanje 1.250 €!

Osim što ćemo u svom 3. mandatu u Banskim dvorima nastaviti povećavati plaće, BDP i zaposlenost, Hrvatska će dosegnuti investicijski "A" kreditni rejting, a po stupnju razvijenosti 80% prosjeka Europske unije - također je najavio predsjednik naše stranke i naše Vlade predstavljajući elemente Izbornog programa „Za sve izazove“ u sklopu svog Izvješća o radu HDZ-a od 2022. naovamo:

- Za svako rođeno dijete majke će dobivati godinu dana mirovinskog staža, a do 2028. osigurat ćemo mjesto u vrtiću za svako dijete u Lijepoj Našoj!

Ponos, postignuća, pouzdanost, pobjeda!

Snaga zajedništva, snaga kontinuiteta. Sigurnost i stabilnost, a istodobno odvažnost i odlučnost.

Sinergija mladosti i iskustva, zanosa i znanja. U svim dosadašnjim izazovima, od svog osnutka do danas, HDZ je bio korak ispred drugih. Bit će i u 3. uzastopnom mandatu naše Vlade!

Donosimo i ostale naglaske iz obraćanja Andrej Plenković na XX. Općem saboru HDZ-a, održanom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu:

Od jučer niti je Grbin predsjednik SDP-a, niti je Milanović predsjednik Republike. Mislio sam da danas neću puno o njima - jer se s obzirom na nedvojbene uspjehe naše Vlade ne opterećujemo političkim konkurentima.

Milanovićeva Vlada - najgora u povijesti!

Ali, Milanović i danas, u očaju i panici, sije mržnju i laži, pa ću iznijeti koja je ključna razlika između nas. Njegova je Vlada bez konkurencije najgora u suvremenoj povijesti Hrvatske!

SDP je u svom mandatu uništio gotovo 55.000 radnih mjesta, a mi smo njihov broj povećali za više od - 200.000! Dok je Milanović bio premijer, prosječna plaća porasla je za „fantastična“ 24 eura, a u HDZ-ovu mandatu 20 puta više - za 442 eura. U postotnom rastu plaća pobijedili smo ih 59:3!

Prema svakome gospodarskom pokazatelju, u svim izazovima, daleko smo, daleko ispred njih. I ne samo to. Dok je Milanović namjerno urušavao pobjedničku Hrvatsku vojsku, mi nabavljamo borbene avione Rafale i helikoptere Black Hawk!

SDP o ovakvim uspjesima može samo maštati

Pa Pelješki most; pa koridor Vc; Istarski ipsilon; 2. cijev Tunela Učke; neviđeni paketi zaštitnih mjera prvo u koroni - kad je SDP najavljivao '400.000 otkaza' - i potom u globalnoj energetskoj krizi; LNG terminal; autocesta prema Sisku; brze ceste; Schengen i eurozona; rješenje za Agrokor; investicijski rejting, a ne SDP-ovo kreditno smeće… Još bih dugo mogao nabrajati naša postignuća.

Proturazvojna ljevica, međutim, sve to proglašava „katastrofom“. A kako bi onda nazvala ekonomsko urušavanje i nazadovanje Hrvatske za vrijeme Milanovića i njegovog SDP-a?!?

Pred Hrvatima je jednostavan izbor

I stoga je sada pred Hrvatima jednostavan izbor - žele li povratak na staro i loše, na SDP-ovu pustoš, na njihovo rezanje plaća, uništavanje poslova i kreditno smeće, ili žele Hrvatsku koja će i dalje rasti!

Zajedno, idemo pobjedu - za Hrvatsku u kojoj će se i dalje povećavati primanja, BDP i zaposlenost, ali i koja će nastaviti čuvati svoje nacionalne vrijednosti te držati jasni euroatlantski smjer kao država u samoj jezgri demokratskog Zapada - ondje gdje ju je vidio i dr. Franjo Tuđman! Živjeli!

ZAKLJUČNI GOVOR

Osim na početku velikog skupa u „Lisinskom“, predsjednik Andrej Plenković održao je govor i na kraju XX. Općeg sabora HDZ-a.

U kampanji ćemo pokazat jasnu razliku između HDZ-a kao ozbiljne i odgovorne stranke te, s druge strane, kaosa, primitivizma, divljaštva, rušenja ustavnog poretka i svega što nudi „alternativa“ na lijevoj sceni - istaknuo je:

- Predstavit ćemo jasnu viziju budućnosti, u kojoj će Hrvatska i dalje biti sigurna pred svim mogućim izazovima i krizama. Znamo tko smo i kamo idemo, znamo koje su naše vrijednosti, i čvrsto sam uvjeren da ćemo ostvariti uvjerljivu pobjedu te da će HDZ voditi hrvatski narod i sljedeće četiri godine.

Zajedno do pobjede! - završno je poručio predsjednik HDZ-a i Vlade RH.

A A A