Vijesti
21. 3. 2024.

Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinski“: Dosta je Milanovićeva seksizma & mizoginije!

Milanović je potvrdio da nema karakter. Jer tko ga ima, poštuje žene. Omalovažavanje žena okosnica je njegovog djelovanja, pa je nasrnuo i na bivšu predsjednicu Ustavnog suda Jasnu Omejec i TV novinarku Ivanu Petrović. Snažno osuđujemo takav oblik uvredljivog govora i javne difamacije! Iako naše političke oponentice M. Puljak i D. Orešković šute čekajući da im SDP udijeli mjesto na listi, pozivamo sve žene - dignite svoj glas protiv onih koji vas smatraju manje vrijednima!
 

Priopćenje Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ donosimo u cijelosti:

Konstantno vrijeđanje žena

Seksizam i omalovažavanje žena okosnica je djelovanja Zorana Milanovića još od vremena kada je bio premijer, preko nemilosrdnog vrijeđanja predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, pa do svog mandata na Pantovčaku - u kojem je rad mnogih žena pokušao podcijeniti samo zato jer su žene. 

To je još jednom potvrdio omalovažavajući bivšu predsjednicu Ustavnog suda Jasnu Omejec, kao i TV novinarku Ivanu Petrović. Snažno osuđujemo takav oblik uvredljivog govora i javne difamacije.

Nedostatak i kulture i karaktera

„Predsjednik je u nedostatku argumenata, političke kulture i političke umješnosti pokazao da nema karaktera. Jer osoba koja ima karaktera, prema ženama ima poštovanja“ - izjavila je Nada Murganić, predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski.

Tko je udvostručio doplatak za djecu, a utrostručio roditeljske naknade? Tko je smanjio jaz u plaćama između žena i muškaraca?

Kako na ovo gledaju Dalija O. & obitelj Puljak?

Ali, Milanović u seksizmu nije usamljen. Ivica Puljak, čiju je suprugu Milanović također teško izvrijeđao, pruža svesrdnu podršku tome istom Milanoviću govoreći da nije ni bilo razloga za ispriku. Bespogovorno je stao uz njega samo kako bi si osigurao saborsku fotelju. 

Iako naše političke oponentice M. Puljak i D. Orešković šute čekajući da im SDP udijeli mjesto na listi, smatramo da postoje pitanja koja nadilaze stranačke razlike, a pitanje ravnopravnosti žena i muškaraca jedno je od ključnih.

Žene, dignite svoj glas!

U borbi za slobodnu, uključivu i ravnopravnu Hrvatsku pozivamo sve žene - dignite svoj glas protiv onih koji vas smatraju manje vrijednima. To je vaše i naše pravo, a ovi su izbori prilika da pokažemo da mizoginiji nije mjesto u javnom prostoru, politici i hrvatskim institucijama.

A A A