Vijesti
28. 3. 2024.

Sućut predsjednika Andreja Plenkovića u povodu smrti Ive Jelića

Gospar Jelić se tijekom demokratskih promjena 90-ih godina prošlog stoljeća požrtvovno angažirao u stvaranju samostalne Hrvatske. Bio je prvi predsjednik dubrovačkog HDZ-a te je na prvim demokratskim izborima izabran za saborskog zastupnika. Svojim zalaganjem, poštenjem i humanošću dao je veliki doprinos ostvarenju sna o slobodnoj Hrvatskoj. Ostat će upamćen i kao ugledni dugogodišnji profesor u dubrovačkoj srednjoj školi, a potom i na Pomorskom fakultetu.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uputio je sućut u povodu smrti Ive Jelića, prvog predsjednika HDZ-a u Dubrovniku, u kojoj stoji:

Utemeljitelj HDZ-a i saborski zastupnik 

S velikom tugom i žaljenjem sam primio vijest o smrti gospodina Ive Jelića, uglednog i cijenjenog profesora, bivšeg saborskog zastupnika i jednog od utemeljitelja HDZ-a u Dubrovniku.

Gospar Ivo Jelić se tijekom demokratskih promjena 90-ih godina prošlog stoljeća požrtvovno angažirao u stvaranju samostalne Hrvatske. Bio je prvi predsjednik dubrovačkog HDZ-a te je na prvim demokratskim izborima izabran za saborskog zastupnika.

U teško i neizvjesno vrijeme, kada je Hrvatska bila suočena s velikosrpskom agresijom, gospodin Jelić je svojim zalaganjem, poštenjem i humanošću dao veliki doprinos ostvarenju sna o slobodnoj Hrvatskoj.

Naraštaji dubrovačkih učenika i studenata 

Ostat će upamćen i kao ugledni dugogodišnji profesor u dubrovačkoj srednjoj školi, a potom i na Pomorskom fakultetu. Kao vrsni pedagog prenosio je vrijedna znanja i iskustva naraštajima dubrovačkih učenika i studenata.

U ovim tužnim trenucima izražavam iskrenu sućut u svoje osobno ime i u ime HDZ-a. ‎

A A A