Vijesti
29. 3. 2024.

11 pobjedničkih lista za 11 izbornih jedinica!

(VIDEO & PHOTO) Predsjednik Andrej Plenković predao je DIP-u izborne liste HDZ-a: Kontinuitet rasta Hrvatske te povećavanja plaća, mirovina i zaposlenosti, stabilnost, sigurnost i pouzdanost za sve izazove, to su ključne poruke naše kampanje. S njima ćemo, čvrsto sam uvjeren, ponovno zadobiti povjerenje građana. Uz kvalitetne i dokazane kandidatkinje i kandidate, upravo HDZ nudi najbolji i najrealniji program za iduće četiri godine. Nastavljamo graditi uspješnu, vitalnu, pravednu, održivu i suverenu Hrvatsku!

Prostorije Hrvatskog sabora. Predsjednik naše stranke i naše Vlade predao je Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) liste naših kandidat(kinj)a za parlamentarne izbore u 11 izbornih jedinica.

S njim su bili svi nositelji lista i predstavnici HDZ-ovih koalicijskih partnera: Hrvatska stranka umirovljenika (HSU), Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati (HNS), Hrvatska demokršćanska stranka (HDS) i Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS).

Nakon predaje lista, Andrej Plenković spustio se na Trg svetog Marka među naše mlade članice i članove. Pogledajmo kako je to izgledalo!

Snaga zajedništva, sinergija mladosti i iskustva. Ponos, postignuća, pouzdanost i - pobjeda!  

Politička stabilnost 

Sa zadovoljstvom smo predali liste za izbore za Hrvatski sabor s našim partnerima s kojima smo sjajno surađivali u proteklom razdoblju - također je tom prigodom izjavio Plenković:

- Ta je suradnja Hrvatskoj osigurala političku stabilnost, što je ključni preduvjet svakog gospodarskog napretka, socijalne sigurnosti i međunarodnog pozicioniranja zemlje. 

Nije lako biti SDP-ovac, organizirati „prosvjede“ protiv tolikih naših uspjeha. Osobito kad kampanju moraju bazirati na primitivizmu & bezakonju!

Pozitivna kampanja

S mnogobrojnim uspjesima koje smo zajednički ostvarili unatoč isprepletenim krizama - nastavio je - idemo po obnovljeno povjerenje građana: 

- Bolji život i viši standard hrvatskih ljudi, to je temeljni cilj ove koalicije. Među ostalim, u Izbornom programu „Za sve izazove“ najavili smo da će prosječna plaća u iduće četiri godine, u našem 3. mandatu u Banskim dvorima, porasti na najmanje 1.600 eura.

Većinska potpora hrvatskog naroda 

Svi kandidati i kandidatkinje itekako su motivirani, dat će svoj maksimum u kampanji - zaključio je predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković:

- Ozračje na terenu je odlično, nekoliko puta smo obišli Hrvatsku. Ponovno očekujemo većinsku potporu hrvatskog naroda! 

TUĐMANOVI GENERALI & SIN BLAGE ZADRE

Na listama imamo čak petoricu generala pobjedničke Hrvatske vojske - Damira Krstičevića, Tomu Medveda, Josipa Lucića, Miljenka Filipovića i Veselka Gabričevića (HSU)! A naš je kandidat i Tomislav Zadro, sin legende obrane Vukovara - generala Blage Zadre! 

S nama je na listi, kao ugledna liječnica i znanstvenica, i Alemka Markotić, profesorica na Medicinskom fakultetu u Zagrebu i ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević"! 

I Jasna Vojnić na listi

S ponosom možemo objaviti i da je predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji Jasna Vojnić u našem timu u 11. izbornoj jedinici, na listi za Hrvate izvan Hrvatske! 

Hrvatski dom u Subotici bit će stjecište kulturnog i društvenog života hrvatske nacionalne manjine & sjedište njenih ključnih institucija

Izborni program HDZ-a, sastave svih 11 lista i životopise njenih nositelja, kao i postignuća Vlade RH, predvođene premijerom Andrej Plenković - sve to možete pronaći na službenoj internetskoj stranici izrađenoj za ove izbore. 

Za sve izazove

A A A