Vijesti
28. 3. 2024.

Izborni program „Za sve izazove“: Uspješna, vitalna, pravedna, održiva i suverena Hrvatska - 5 stupova HDZ-ove vizije za iduće 4 godine!

PHDZ/PVRH Andrej Plenković: U programu „Sigurna Hrvatska“, s kojim smo 2020. dobili povjerenje hrvatskih građana, obećali smo da će do kraja ovog mandata, koji još nije završio, prosječna isplaćena neto plaća dosegnuti 1.000 €. S ljevice su tvrdili da je to „nemoguće“. Ali, mi smo to ne samo ispunili, nego i debelo premašili. Ona već sad iznosi 1.239 €, a u travnju još slijedi isplata povijesno povećanih primanja u državnoj i javnoj službi. Obećamo manje - isporučimo više! To je naše načelo, način rada, kojim ćemo se i dalje voditi. U 3. mandatu u Banskim dvorima povećat ćemo prosječnu plaću za još 30% - na najmanje 1.600 €!

Dosadašnja postignuća naše Vlade jamstvo su da ćemo ispuniti najave iz Izbornog programa „Za sve izazove“! - istaknuo je Andrej Plenković predstavljajući u Hotelu Westin u Zagrebu HDZ-ovu viziju daljnjeg rasta i razvoja Hrvatske:

- Uspjesi su veliki, mnogobrojni, opipljivi. U mandatu koji se primiče kraju stvorili smo više od 200.000 novih radnih mjesta. Hrvatska danas ima oko 1. 650.000 zaposlenih, danas u njoj radi više ljudi nego 1991. godine!

1.239 € - najveća prosječna neto plaća u povijesti! Od listopada 2016. naovamo porasla je za čak 490 €, a u SDP-ovu mandatu za samo 24 €!

Politika modernog suverenizma 

Nije riječ, međutim, samo o rekordnom povećanju zaposlenosti i primanja te gospodarskom rastu, po kojem smo u samome europskom vrhu - dodao je:

- Politikom modernog suverenizma čvrsto smo integrirali Hrvatsku u jezgru EU-a te je ekonomski, socijalno, energetski i međunarodno osnažili. Hrvatska itekako ima koristi od članstva u EU-u. Zasad smo u plusu od 14,4 milijarde eura, toliko smo više sredstava primili iz europskog proračuna nego što smo u nj uplatili.

A to ćemo sve činiti i u idućem mandatu, 3. uzastopnom, na dobrobit Hrvatske i svih njenih građana! - zaključio je predsjednik naše stranke i naše Vlade.

- Rezultate i postignuća imamo, a snage volje, energije, entuzijazma, elana nam ne nedostaje. Naprotiv. Za sve izazove - korak ispred drugih!

BUDUĆA POSTIGNUĆA

Već smo naveli koliko će porasti prosječna plaća. Iz Plenkovićeva obraćanja na prezentaciji Izbornog programa „Za sve izazove“ izdvajamo tek dio uspjeha koje ćemo postići u iduće 4 godine.

Uspješna Hrvatska: viši standard i bolji život

Podizanje minimalne bruto plaće za 49% - s 840 na 1.250 €.

Porast prosječne mirovine od 30% - s 580 na najmanje 750 €.

125.000 novih radnih mjesta (zaposlenost od 75%). Za to će biti uloženo 700 milijuna eura kroz mjere aktivne politike zapošljavanja.

Smanjivanje inflacije ispod 2%, a udjela javnog duga u BDP-u ispod 60%.

Podizanje stupnja razvijenosti Hrvatske sa 75 na 80% prosjeka Europske unije.

Rasterećenje gospodarstva za dodatnih 135 milijuna eura neporeznih i parafiskalnih nameta.

Daljnje ulaganje u državne papire - već u svibnju nova narodna obveznica!

Hrvatska se neće vratiti na staro & loše, na agoniju zvanu SDP! Hrvatska će nastaviti rasti & ekonomski napredovati!

Vitalna Hrvatska 

Povećanje studentske satnice - s 5,25 na 7,81 €.

Svako dijete u Hrvatskoj imat će zajamčeno mjesto u vrtiću.

Rad u jednoj smjeni u svim školama („Uložit ćemo još dvije milijarde eura u predškolsku i školsku infrastrukturu“).

Udvostručenje jednokratne novčane potpore (državne) za novorođeno dijete (na 720 €).

Majkama godina dana mirovinskog staža za svako rođeno dijete (za snižavanje dobne granice i izračun mirovine).

Održiva Hrvatska 

Nastavak politike zelene tranzicije Hrvatske (daljnja ulaganja u vodno gospodarstvo i dekarbonizaciju).

Instaliranje dodatnih 2500 MW kapaciteta iz obnovljivih izvora energije, sunca, vjetra i biomase kako bi se moglo proizvoditi dodatnih 6 TWh struje godišnje (trećina potrošnje Hrvatske).

Novi Zakon o prostornom uređenju, koji će onemogućiti bespravnu gradnju.

Stavljanje u funkciju 50.000 hektara zapuštenog poljoprivrednog zemljišta, za što će biti uloženo više od 60 milijuna eura.

6 milijardi eura ulaganja u hrvatske željeznice.

Elektronička naplata cestarine. 

Rješenje problema otpada u Zagrebu. (I tako dalje.)

IZBORNI WEB & DOSADAŠNJA POSTIGNUĆA

O suverenoj i pravednoj Hrvatskoj, preostala dva stupa HDZ-ove vizije za iduće 4 godine, više na internetskoj stranici koja je posebno izrađena za parlamentarne izbore. 

Za sve izazove

Na webu „Za sve izazove“ možete naći i postignuća naše Vlade u dva dosadašnja manda. Neka od njih izdvojio je PHDZ/PVRH Andrej Plenković predstavljajući Izborni program.

A A A