Vijesti
10. 4. 2024.

Pozdrav baćuški Milanoviću & ostalim proruskim izolacionistima: Još 984,5 milijuna € EU novca za daljnji rast i razvoj zemlje!

(VIDEO) Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade RH: Hrvatska će u ponedjeljak, 15. travnja, zaprimiti uplatu 4. rate iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti - vrijedne 162,5 milijuna €! Istodobno ćemo Europskoj komisiji uputiti zahtjev za 5. ratom, do sada „najtežom“, vrijednom 822 milijuna €. A to smo u mogućnosti učiniti jer smo ispunili sve zadane kriterije, njih 157 od 157, te postavljene reforme i investicije. Među najuspješnijim smo državama u provedbi NPOO-a, nakon Italije na samom smo vrhu Europske unije!

Hrvatska na raspolaganju ima nevjerojatnih 10,5 milijardi eura iz NPOO-a, što bespovratnih sredstava, što zajmova - također je istaknuo Andrej Plenković na 299. sjednici Vlade RH:

- Iskoristit ćemo ih do 2026. godine. Do sada je završeno 27% natječaja, poziva, izravnih dodjela, u iznosu od 2,7 milijarde €.

Još više novca u drugoj fazi

Nakon 5. rate uslijedit će one još izdašnije - dodao je:

- Dakle, veći iznos novca dolazi u drugoj fazi provedbe NPOO-a. Posljednja, 10. rata, bit će najveća - milijarda i 881 milijun €!

Digitalna transformacija hrvatskog društva & nacionalne ekonomije znatno napreduje! U tu smo svrhu osigurali 2 milijarde € iz NPOO-a!

Zakon o plaćama u državnoj i javnoj službi

Jedan od kriterija za dobivanje toga golemog novca bila je i reforma Zakona o plaćama u državnoj i javnoj službi, kojom smo državnim i javnim službenicima osigurali najveće povećanje plaća u samostalnoj Hrvatskoj, u prosjeku za više od 32% - nastavio je premijer.

1.239 € - najveća prosječna neto plaća u povijesti! Od listopada 2016. naovamo porasla je za čak 490 €, a u SDP-ovu mandatu za samo 24 €!

Najviši kreditni rejting u povijesti

Učinkovita apsorpcija europskih sredstava iz NPOO-a jedan je od razloga - napomenuo je - zašto je svjetska agencija Fitch Ratings potvrdila Lijepoj Našoj najviši (investicijski) kreditni rejting u povijesti: BBB+ uz pozitivne izglede za njegovo daljnje povećanje!

Milanović i SDP - kreditno smeće! Plenković i HDZ - korak do A rejtinga!

Među najboljima u Europi!

To postignuće, međutim, nije „palo s neba“, nije „plod slučajnosti“ - dodao je predsjednik naše Vlade i naše stranke:

- Taj je uspjeh plod uspješnog kriznog upravljanja, odgovornog vođenja javnih financija i gospodarskog rasta koji smo osigurali. I po rastu BDP-a Hrvatska je među najboljima u Europi!

U EUROPSKOM VRHU: Naša nacionalna ekonomija porasla je u 4. lanjskom tromjesečju za 4,3% na godišnjoj, a za 1,3% na kvartalnoj razini!

ZAHUKTALA OBNOVA

Premijer je izvijestio i da je proteklih dana posjetio niz gradilišta obnove. Na Gornjem gradu obišao je Državni arhiv u Zagrebu, Hrvatski muzej naivne umjetnosti, Atelijer Meštrović, Hrvatski povijesni muzej i Državni hidrometeorološki zavod. Naglasio je da je riječ o investicijama vrijednima 80 milijuna eura.

700 milijuna eura za povijesnu obnovu zdravstvene infrastrukture u Zagrebu osigurala je Vlada RH. A ne gradska vlast - da ne bi bilo nikakve dileme!

Izdvojio je i da je otvorena obnovljena zgrada Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar, vrijedna 15 milijuna eura, a u završnoj fazi obnove je i zgrada Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, vrijedna 25 milijuna eura.

137 sakralnih objekata

Danas je pak, prije sjednice Vlade RH, obišao gradilište Bazilike Presvetog Srca Isusova u Palmotićevoj.

FB: 1 d.  · Dok drumski razbojnik Hrvatima prijeti

A A A