Vijesti
15. 4. 2024.

Za razliku od onih koji bi izolirali zemlju & odveli je u kaos, nestabilnost i regresiju, nudim vam sigurnu, pouzdanu, još jaču i utjecajniju Hrvatsku!

(VIDEO) Obraćanje naciji. Premijer Plenković: U 8 godina obilježenih krizama trudili smo se što bolje zaštititi životni standard, a istodobno smo postigli rekordni rast plaća, mirovina i socijalnih naknada te nikad veću zaposlenost. Ispunili smo većinu obećanja, no bilo je i grešaka pojedinaca zbog kojih žalimo i propusta koje smo ispravili. Na temelju dosadašnjih postignuća i Programa „Za sve izazove“ pozivam vas da nam obnovite povjerenje. U neizvjesnim globalnim okolnostima jedino HDZ ostaje jamac kvalitetnijeg života svih građana i očuvanja nacionalnih interesa. O vašem izboru ovisit će daljnji smjer razvoja zemlje. Izaberite uspješnu, pravednu i stabilnu Hrvatsku! 

Završno obraćanje predsjednika HDZ-a i Vlade RH Andreja Plenkovića hrvatskim građankama i građanima uoči parlamentarnih izbora 17. travnja donosimo u cijelosti: 

Hvala na dosadašnjem povjerenju 

Drage Hrvatice i Hrvati, u Domovini i inozemstvu, drage sugrađanke i sugrađani, 

uoči predstojećih parlamentarnih izbora, želim vam zahvaliti na dosadašnjem povjerenju na temelju kojeg smo u proteklih osam godina vodili Hrvatsku. 

U tom razdoblju obilježenom najvećim krizama nakon Domovinskog rata trudili smo se što bolje zaštititi standard hrvatskih građana svih generacija i konkurentnost gospodarstva, a istodobno smo postigli nikad veću zaposlenost, rekordni rast plaća, mirovina i socijalnih naknada. 

U sljedećem mandatu ispunit ćemo i više od onog što najavljujemo. Obećaj manje, isporuči više - to je bio naš način rada i u proteklih 8 godina!

Ispunili obećanja - ostvarili ciljeve

Ostvarili smo većinu svojih obećanja i prioriteta: izgradili smo Pelješki most, uveli smo Hrvatsku u Schengenski prostor i europodručje, a našu sigurnost podigli na novu razinu nabavom modernih borbenih aviona Rafale. 

Pokrenuli smo dosad najveći razvojni ciklus diljem Hrvatske - koja je postala veliko gradilište, gdje se ulaže u vrtiće, škole, bolnice, luke, ceste, mostove, željeznicu, obnovljive izvore energije… Sve je to pridonijelo podizanju razvijenosti Hrvatske sa 62% na 76% prosjeka Europske unije.

Ako je bilo grešaka, a bilo ih je, ispravit ćemo ih. I dalje ćemo se buditi rano & lijegati kasno radeći za Hrvatsku!

Bilo je također i propusta koje smo nastojali ispraviti, kao i grešaka pojedinaca zbog kojih žalimo. Ali, omogućili smo pravosuđu da radi neovisno i slobodnije nego ikada prije - jer nitko nije iznad zakona ni Ustava, osobito ne osobe na javnim dužnostima.  

Domoljubne i narodnjačke vrijednosti 

U srijedu 17. travnja o vašem izboru ovisit će daljnji smjer razvoja Hrvatske u naredne četiri godine. Na temelju naših dosadašnjih postignuća, kao i programa „Za sve izazove“, pozivam vas da nam obnovite svoje povjerenje. U svojoj izbornoj jedinici glasujte za listu HDZ-a i naših partnera.

Za razliku od onih koji bi Hrvatsku ubrzo izolirali i doveli u političku nestabilnost, nudim vam sigurnu i pouzdanu Hrvatsku, koja je sve utjecajnija u Europi i svijetu, a istodobno vjerna svojim domoljubnim, narodnjačkim i demokršćanskim vrijednostima, kao i zaštiti dostojanstva hrvatskih branitelja.

Iz Splita: Hrvatskoj ne treba lažna “Vlada spasa”, Hrvatsku treba spasiti od Milanovića!

Izbor je jednostavan

U ovim neizvjesnim globalnim okolnostima jedino Hrvatska demokratska zajednica ostaje jamac očuvanja nacionalnih interesa, kvalitetnijeg života svih građana i konkurentnijeg gospodarstva. 

Izaberite uspješnu, pravednu i stabilnu Hrvatsku! Za sve izazove!

BIRAJMO RAZUMNO & ODGOVORNO

Premijer Andrej Plenković na TikToku se posebno obratio mladima koji će prvi put glasovati te ih pozvao da iziđu na izbore. 

„Naš program ne gradimo na lažnim obećanjima, nego na ostvarenim rezultatima i provedenim mjerama za bolji život svih mladih“.

A A A